ولی رهبر، خوشنویس و دبیر چهار دوره جشنواره خوشنویسی رضوی در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) درباره قرآنهای فاخر این گونه اظهار نظر کرد: طی چند سال اخیر، عنوان قرآنهای فاخر را بسیار شنیدهایم. نامی که من به شخصه با آن چندان موافق نیستم، چون قرآن به ذات فاخر است، پس به این بهانه که یک قرآن با طلا نوشته یا تزئین شده به آن فاخر نمیگویند. به نظرم برای فاخر بودن قرآن، تنها یک ویژگی اصل و مهم است، آن هم اینکه قرآن با خط زیبا نوشته شود.
وی افزود: جدا از زیباییهای ظاهری، عاملی دیگر نیز وجود دارد که باید به آن توجه داشت، آن هم خود خوشنویس است. به عبارتی، قرآنی که به واسطه خط زیبا کتابت میشود باید توسط قلبی پاک و ملهم از آیات قرآنی هم نوشته شود. در آن صورت مطمئن باشید که تاثیرگذاری و زیبایی کار دوچندان خواهد شد.
رهبر در پاسخ به این سوال که آیا خوشنویسی قرآنی به غیر از داشتههای حرفهای، به چه شرایط دیگری نیاز دارد، گفت: شاید این حرف کمی شعاری به نظر آید، اما به جرئت میگویم کسی که سالها در حوزه کتابت قرآن فعالیت میکند به نوعی فراخوانده شده است و خوشنویس بدون اینکه طلبیده شود، به این حوزه وارد نمیشود. این اتفاق را میتوان به وضوح در چهره بزرگانی که در عرصه کتابت قرآن فعالیت میکنند به خوبی مشاهده کرد؛ اساتیدی که سالها عمر خود را صرف خدمت به قرآن کریم کردهاند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: خوشنویسی قرآنی جدا از کتابت قرآن به موضوعات دیگر هم تعمیم پیدا میکند. برای مثال خوشنویسی احادیث پیامبر(ص) و ائمه(ع) نیز هنری قرآنی است، چون کلام ائمه، جدای از موضوعات قرآنی نیست. در ضمن باید به این امر نیز توجه داشت که موضوعات قرآنی تنها به یک حوزه ختم نمیشود، بلکه خوشنویسی درباره روزی و کلام حق هم میتواند کار قرآنی نام گیرد.
رهبر در انتهای سخنان خود گفت: من چهار دوره جشنواره خوشنویسی رضوی را دبیری کردم. در این رویداد شاهد بودیم که با زبان خوشنویسی به فرهنگ رضوی پرداخته شده بود. در این جشنواره به خوبی میدیدم که جوانان این مرز و بوم چه استعداد شگرفی در حوزه خوشنویسی قرآنی دارند. تنها باید این علاقه و عشق شناسایی و سپس حمایت شود.