کد خبر: 3526470
تاریخ انتشار : ۰۹ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۹
معاون سیاسی استاندار تهران عنوان کرد:

اخلاق‌مداری؛ لازمه دفع آفات رقابت‌های سیاسی

گروه سیاسی: سید شهاب‌الدین چاوشی تأکید کرد: اگر در رقابت‌های سیاسی به موازین اخلاقی توجه کنیم، تهمت و افترا نزنیم و دروغ نگوییم بسیاری از مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد حل می‌شود.

سید شهاب‌الدین چاوشی، معاون سیاسی استاندار تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به ضرورت رعایت اخلاق در جامعه به ویژه در عرصه رقابت‌های سیاسی گفت: باید نگران این موضوع بود؛ چرا که در جامعه‌ای که در آن حکومتی مبتنی بر دین شکل گرفته، اخلاق باید حرف اول را بزند اما هر چه از انقلاب فاصله می‌گیریم بر اساس رقابت‌های سیاسی که شکل می‌گیرد در فضای عمومی جامعه این ضعف را بیشتر احساس می‌کنیم.

وی با بیان اینکه باید همه تلاش کنیم که به قرآن برگردیم، افزود: اگر واقعاً بخواهیم به آموزه‌های قرآن توجه کنیم، مبنای دیانت را اخلاق عنوان کرده و لازم است در همه عرصه‌ها این اصل رعایت شود؛ همانطور که در قرآن کریم مهم‌ترین صفتی که برای پیامبر اسلام(ص) ذکر کرده، خلق پسنده است به طوری که می‌فرماید اگر پیامبر(ص) خلق پسندیده نداشت مردم اطراف او جمع نمی‌شدند.

چاوشی ادامه داد: اخلاق پیامبر(ص) توانست بسیاری از افراد جهالت‌زده محیط جزیرةالعرب را متحول کند به‌گونه‌ای که برخی از این شخصیت‌ها که در کنار ایشان رشد یافتند و هر یک ملکات اخلاقی خاص خود را داشتند، الگویی برای امروز ما هستند؛ اگر بخواهیم جامعه خود را اخلاقی کنیم باید به همان آموزه‌ها برگردیم.

معاون سیاسی استاندار تهران اظهار کرد: ممکن بود هر یک از صحابه پیامبر(ص) با یکدیگر اختلاف فکری داشته باشند اما به دلیل اینکه این اختلاف‌ها در چارچوب‌های اخلاقی مطرح بود، اختلافاتشان منشأ رحمت می‌شد؛ اختلاف نظرها به استنباتات فقهی منجر شده و نهایتاً در حضور پیامبر(ص) حکمیت و مشکلات برطرف می‌شد.

وی یادآور شد: موردی سراغ نداریم که جناب سلمان فارسی که دانشمند بزرگی بود و «منا اهل البیت» شد، تعریضی با جناب ابوذر داشته باشد؛ در حالیکه هر دو صحابه پیامبر(ص) و مورد اعتماد و وثوق جامعه بودند و در حالی‌که سطح دانش و بینش‌شان متفاوت بود و طبیعتاً اخلاف فکری بین آنها منطقی بود، اما اختلاف فکری آنها اینها هیچ‌گاه سبب درگیری و چالش نمی‌شد.

چاوشی با اشاره به اوضاع کنونی جوامع اسلامی تصریح کرد: امروز که داعیه مسلمانی در دنیا از سوی تکفیری‌ها در حال گسترش است، لازم است به مبانی اخلاقی برگردیم؛ اختلاف نظر اگر بر اساس نگاه جزمی شکل بگیرد خطرناک و مخرب است اما اختلاف فقها در طول تاریخ منشأ تحولات فکری و علمی بوده است.

معاون سیاسی استاندار تهران در مورد ضرورت رعایت اخلاق در عرصه سیاسی گفت: نگاه دین به مباحث مربوط به سیاست و مسئولیت‌پذیری اینگونه است که هر کس قدرت بیشتری داشت، باید خدمت بیشتری به مردم و جامعه داشته باشد؛ بر اساس این دیدگاه تلاش برای رسیدن به قدرت زمانی مذموم نیست که به شرط خدمت باشد.

وی با تأکید بر اینکه اگر هدف خدمت است و برای خداست، نیازی به منازعه نیست، گفت: اگر در رقابت‌های سیاسی به موازین اخلاقی توجه کنیم، تهمت نزنیم، افترا نزنیم و دروغ نگوییم، مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد حل می‌شود.

معاون سیاسی استاندار تهران افزود: امام (ره) می‌فرمودند اگر همه پیامبران در یک شهر مجتمع شوند هیچ دعوا و نزاعی بینشان صورت نمی‌گیرد چون هدف‌شان یکی است؛ وقتی هدف یکی باشد دعوا و نزاعی به وجود نمی‌آید.

چاوشی در مورد نقش احزاب در ترویج اخلاق‌مداری بین فعالان سیاسی گفت: دموکراسی نیازمند لوازمی است که احزاب یکی از اسباب و ملزومات آن است؛ اگر احزاب قانونمندی شکل بگیرند که سیاست‌های اخلاقی روشنی داشته باشند، طبیعی است که مراقبت‌ها بیشتر می‌شود با این حال باید توجه داشت که خلاق باید از درون انسان‌ها سرچشمه بگیرد تا هر یک تلاش کنند «تَخَلَّقُوا بِأَخْلَاقِ اللَّه» در جامعه اسلامی گسترده شود.

captcha