کد خبر: 3529270
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۵ - ۱۴:۵۱

آغاز دهه امامت و ولایت با شعار لبیک یا رسول‌الله(ص)/ ترویج جشن و سرور در عید غدیر

گروه جامعه: ‌مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر با بیان اینکه شعار «لبیک یا رسول‌‏الله» شعار امسال دهه امامت و ولایت است، گفت: برنامه‌های گرامیداشت دهه امامت و ولایت ناظر بر امر ترویج و تبلیغ جشن و سرور است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری دهه امامت و ولایت امروز شنبه 20 شهریور ماه با حضور حسین ظریف منش مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر برگزار شد.

ظریف‎منش با اشاره به یادبود شهدای منا و خباثتی که آل‎سعود نسبت به جهان اسلام روا داشته‌‌اند، گفت: برای ایام عید قربان و غدیر با الهام از فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند بین عید سعید قربان و غدیر رابطه‎ای است که این ایام متصل به امامت است و نیز نام‎گذاری این دهه به عنوان  امامت و ولایت برنامه‎های متعددی پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به اینکه شعار دهه امامت و ولایت سال جاری، پاسخ به ندای آسمانی پیامبر اکرم(ص) است، افزود: با توجه به فرمایش پیامبر اکرم(ص) در ماجرای غدیر که فرمودند پیام مرا حاضران به غایبان و پدران به فرزندان تا روز قیامت برسانند، شعاری که برای امسال برگزیدیم، مانند شعار سال گذشته «لبیک یا رسول‌‏الله» است، شعاری که هم متضمن وحدت است و هم مفهوم آسمانی والهی بودن مدیریت جامعه و مفهوم اینکه امامت، استمرار رسالت است را در خودش دارد.

‌مدیرعامل بنیاد بین المللی غدیر با اشاره به عناوین ایام دهه امامت و ولایت گفت: این برنامه‌ها از روز یکشنبه 21 شهریور ماه جاری آغاز می‌شود و تا روز سه‌شنبه 30 شهریور ادامه خواهدداشت. عناوین این ایام، به ترتیب شامل «ولایت، معرفت، محبت»، «بندگی، اطاعت، ولایت» ،«ولایت، بصیرت، دشمن‌ستیزی»، «ولایت، وحدت اسلامی، اقتدار ملی»،«ایثار و دفاع از حریم ولایت»، «ولایت، مهدویت و عدالت»، «ولایت، هدایت، عزت اسلامی»، «ولایت، دین و سیاست»، «قرآن و عترت دو میراث نبوت» و «غدیر، امامت و ولایت» است.

برنامه‌های گرامیداشت دهه امامت و ولایت ناظر بر امر ترویج و تبلیغ جشن و سرور است


وی در ادامه با بیان اینکه برنامه‌های گرامیداشت این ایام در دو گروه پیش‌بینی شده، افزود: برنامه‌های گرامیداشت دهه امامت و ولایت ناظر بر امر ترویج و تبلیغ جشن و سرور و ایجاد یک فضای توام با شادی و لبخند برای همه مسلمانان جهان و تعظیم شعائر الهی است.

ظریف‌منش با اشاره به برنامه‌های فرهنگ‌ساز بنیاد بین‌المللی غدیر، گفت: تعبیر فلسفه غدیر، توسعه حقیقت غدیر و بیان مضامین متعلق به این مسئله در جهان اسلام از اهداف برنامه‌های فرهنگ‌ساز این بنیاد است. غدیر آمده است تا بگوید سیاست متعلق به همه مردم است، غدیر طرح اسلام برای مدیریت جامعه و الگوی اسلام برای مدیریت جوامع و کشورها را مطرح می‌کند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر، در ادامه از برگزاری 15 همایش با موضوع غدیرشناسی در استان‌های مختلف خبر داد و افزود: این همایش‌ها تا پایان سال برگزار خواهدشد. در امامزادگان و بقاع متبرکه و مکان‌های مقدس نیز با همکاری سازمان اوقاف و مراکز بهزیستی برنامه اطعام ایتام و نیازمندان را داریم. همچنین در بسیاری از شهرها در میادین و در تهران برنامه‌هایی در این زمینه پیش‌بینی شده است.

وی با بیان اینکه حاکمیت ارزش‌های الهی در جامعه از ‌ درس‌های غدیر است، گفت: پیام غدیر می‌تواند خلاء نظری موجود در جهان اسلام و ملت‌های مسلمان که به دنبال آزادی و عدالت هستند را پر کند و اگر حقیقت غدیر بیش از گذشته در جامعه تبیین شود، می‌توان به جامعه‌ای دست یافت که با آموزه‌های علوی به سعادت برسد.

غدیر فقط به شیعیان منحصر نیست بلکه متعلق به جهان اسلام است


ظریف منش ادامه داد: همانگونه که رهبر معظم انقلاب فرمودند غدیر فقط به شیعیان منحصر نیست بلکه متعلق به جهان اسلام و همه بشریت است، از این رو معتقدیم زمانی نقش برجسته غدیر در جامعه آشکار می‌شود که این واقعه به عنوان یک حرکت فراگیر و مردمی مطرح شود و به همین دلیل فعالیت‌های مردمی، تشکل‌های دینی، مؤسسات فرهنگی و هیئت‌های مذهبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار هستند.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر، از برگزاری اختتامیه جشنواره شعر غدیر خبرداد و افزود: مراسمی در این اختتامیه برای ترویج خطبه و زیارت غدیریه برگزار می‌شود. همچنین در این برنامه از تابلوی خوش نویسی شده زیارت غدیریه که به دو زبان نوشته شده است نیز رونمایی می‌شود.

وی ادامه داد: در مسجد مقس جمکران، برنامه بیعت با ولایت را با حضور هزاران نفر برگزار خواهیم‌کرد. همچنین اجتماع هزار نفری رزمندگان دفاع مقدس را برای مدافعان حرم و با هدف اعلام آمادگی و دفاع از حرم اهل بیت پیامبر(ص)، در قم برگزار می‌کنیم. همچنین کارگاه‌های امام‌شناسی و غدیر شناسی را با حضور یک میلیون نفر برپا می‌شود. که از این تعداد 110 کارگاه به صورت نمادین با حضورت آیت‌الله صدیقی رونمایی خواهد شد.  همچنین اجتماع بزرگ طلاب تهران، اجتماع سرمربیان حلقه‌های صالحین و برگزاری نماز عید سعید غدیر در مساجد بزرگ تهران را خواهیم داشت و علاوه بر اجرای طرح اهدای هدیه توسط 110 طلبه را در روز عید غدیر هزار مسجد تهران به صورت ویژه برنامه‌هایی را با موضوع غدیر برگزار می‌کنند که برای تمامی انها نیز اقلام فرهنگی پیش‌بینی و در نظر گرفته شده است.

مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر، با اشاره به جایگاه مهم غدیر در فرهنگ شیعی و اسلامی افزود:‌ غدیر و درس‌های آن منحصر به شیعه نیست بلکه متعلق به جهان اسلام و کل بشر است و ما باید تلاش کنیم تا بیش از پیش فرهنگ و معارف ناب امیرمومنان علی (ع) را به بشریت معرفی کنیم.

وی با تاکید برگسترش حضور مردم، استفاده از ظرفیت‌های نهادهای فرهنگی و مردمی را از سیاست‌های برنامه‌های امسال دهه امامت و ولایت دانست و اضافه کرد: ترویج نهج البلاغه به عنوان کتاب زندگی، ترویج زیارت غدیریه امام هادی‌(ع) و خطبه غدیر و جامعه کبیره،‌ توجه به بعد حکومتی غدیر به عنوان نقطه عطف تاریخی و متعلق به بشریت دانستن واقعه غدیر از محورهای اصلی برنامه‌های این دهه است.

اثبات کارآمدی فلسفه‌ غدیر برای اداره‌ حکومت‌ها و مبانی فکری و سیاسی در اذهان ملت‌ها


مدیرعامل بنیاد بین‌المللی غدیر‌، اثبات کارآمدی فلسفه‌ غدیر برای اداره‌ حکومت‌ها و مبانی فکری و سیاسی در اذهان ملت‌ها در برابر شبهات وهابی‌ها را از اهداف اجرای برنامه‌های این دهه برشمرد و خاطرنشان کرد: برگزاری 110 عنوان برنامه در قالب جشن‌ و جشنواره‌های خطبه‌ غدیر در تهران و 168 نقطه کشور، تجلیل از سادات، مراسم عمامه‌گذاری در حوزه‌های علمیه و برگزاری شب‌های شعر، اطعام بیش از یک میلیون و 200 هزار نفر در کشور، ‌توزیع نشریات و هدایا بین کودکان و بازسازی واقعه‌ غدیر در 122 شهر و استان از دیگر برنامه‌های دهه امامت و ولایت است.

وی ادامه داد: در خارج از کشور نیز با همکاری وزارت خارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و مرکز جهانی اهل بیت(ع)، برنامه‌هایی را پیش‌بینی کرده‌ایم. توسط مجمع جهانی اهل بیت در 14 کشور، توسط مرکز فرهنگ و ارتباطات اسلامی در 57 کشور و توسط وزارت امور خارجه در تمامی نمایندگی‌ها برنامه ویژه‌ای را در نظر گرفته‌ایم که تمامی آنها توسط این نهاد‌ها به مراکز ابلاغ شده است.

captcha