محمدحسین نیرومند، مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با بیان اینکه جشنواره فیلم مقاومت، رویدادی در جهت دیده شدن آثاری ارزشی سینماست، اظهار کرد: این جشنواره این فرصت را به فیلمسازان میدهد تا کارهایی که در حوزه انقلاب و مقاومت ساختهاند به نمایش درآید و مورد ارزیابی اساتید فن قرار گیرد. برای همین فکر میکنم این رویداد توانسته تأثیرات لازم را برای اشاعه گفتمان انقلاب در سینما داشته است.
وی افزود: اگر قرار است سینمای دفاع مقدس پیشرفت کند باید تمامی حوزهها به این گونه سینمایی کمک کند، چون متأسفانه به دلیل نبود سختافزارهای لازم، کار کردن در این حوزه بسیار سخت شده است. نکته حائز اهمیت در این بحث اینجاست که وزارت ارشاد، کمکهای کافی را در این زمینه انجام نمیدهد و انجمن سینمای انقلاب و دفاع به همراه شهرک سینمایی دفاع مقدس به تنهایی قادر نیستند امکانات لازم را در این حوزه فراهم کنند! درصوریتکه اگر قرار است از این ژانر سینمایی استفاده ملی شود، باید تمامی بخشها آن را حمایت کنند؛ اتفاقی که متاسفانه روی نمیدهد و هر سال سینمای دفاع مقدس بیشتر به حاشیه رانده میشود.
نیرومند ادامه داد:
از نگاه من و بسیاری دیگر، سینمای دفاع مقدس تنها ژانری است که میتوان از آن به
عنوان سینمای ملی نام برد، اما متأسفانه برای ما قابل درک نیست که سینمای ملی و
بومی که از آن دم زده میشود چه سبک فیلمهایی است؟ درباره عملکرد خودمان (انجمن
سینمای انقلاب و دفاع مقدس) هم باید بگویم که توان ما به آن اندازه نیست تا
بتوانیم سیل علاقمندان به این حوزه را پوشش دهیم، ولیکن به هرحال در زمان من 10
فیلم کوتاه در حوزه دفاع مقدس ساخته شده و این روند ادامه خواهد داشت.
هماهنگی سیستم اداری با سیستم تولید
این مدیر سینمایی اضافه کرد: تمام تلاش ما این بوده که در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، سیستم اداری با سیستم تولیدی هماهنگ شود. دلیل این رویکردمان نیز این است که فکر میکنیم غیر از این روش نمیتوان با سبک دیگری به این ژانر سینمایی رونق لازم را داد. برای مثال باید به برآوردهای مالی چندین باره فیلمهای اشاره کنم که به دلیل ناهماهنگ بودن سیستم اداری با سیستم تولید به وجود آمده است.
نیرومند درباره فیلم «امپراطوری جهنم» نیز گفت: بحث تولید این فیلم سینمایی قبل از ورود من به انجمن، مطرح شده بود و در ادامه با آمدن بنده نیز این کار ادامه پیدا کرد و به زودی با مهیا شدن شرایط، تولید، ساخت اثر آغاز خواهد شد. درضمن باید بگویم که امسال حداقل 4 فیلم از انجمن سینمای انقلاب در جشنواره فیلم فجر حضور خواهد داشت.
وی در بخش دیگری از سخنان خود بیان کرد: حمایت، مشارکت و تولید سه شعاری است که ما در انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس به شدت آن را پیگیری میکنیم، البته باید به این نکته نیز اشاره کنم، اکثر حضور ما در حوزه سینمای دفاع مقدس به بحث حمایتی بر میگردد. در این زمینه نیز تا سقف 70 میلیون تومان کمک مالی انجام میدهیم. این مسئله نیز تنها با توجه به قدرت و توانی که داریم، لحاظ شده است. در این میان در فیلمهایی چون «بهشت از جنوب شرقی» نیز مشارکت 50 درصدی داریم.
مدیر عامل انجمن سینما انقلاب و دفاع مقدس تأکید کرد: در حوزه سریالسازی نیز انجمن سینمای انقلاب، فعال است؛ برای مثال در تولید سریال «آرام میگیریم» با سیما مشارکت داشتهایم و به زودی هم سریال «کایدون» را با همکاری سیما جلوی دوربین خواهیم برد. از دیگر کارهایمان هم میتوانم به نگارش دو فیلمنامه درباره سوریه و بسیج اشاره کنم.
وی در انتهای سخنانش با منحصر به فرد خواندن، جشنواره مقاومت اظهار کرد: در هیچ کجای دنیا جشنوارهای به نام مقاومت وجود ندارد، لذا این رویداد را میتوان کاملا انحصاری توصیف کرد، حتی باید بگویم که بخش بینالملل این جشنواره به دلیل رویکردی که در پیش گرفته از بخش بینالملل جشنواره فجر هم پررنگتر است، با این اوصاف از این ظرفیت میتوان استفاده کرد تا آرمانهای انقلاب را جهان تبلیغ کرد.