به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) برنامه «عطر عاشقی» امروز، دوم مهرماه با هدف بزرگداشت خانواده شهید خلبان محمد حاجی در مسجد شهرک توحید و با حضور خانواده شهدا و حجتالاسلام والمسلمین محسن کافی، فرزند مرحوم شیخ احمد کافی(ره) برگزار شد.
حجتالاسلام محسن کافی در سخنرانی خود به زندگی انسان در دنیا پرداخت و گفت: انسان باید بداند در طول زندگی خود توسط ۹ شاهد حاضر، یعنی خدا، انبیاء، ملائکه، پیامبر(ص)، ائمه(ع)، زمین، زمان، اعضای بدن و شهدا مورد بررسی و توجه قرار دارد. خداوند شهدا را زنده خوانده و فرموده کشتگان راه خدا شهید هستند، یعنی شاهد امور هستند. این شاهدان نه تنها ظاهر انسان را میبینند، بلکه باطن آنها را نیز میتوانند ببینند و از نیتهای آنان با خبر شوند.
وی با بیان روایتی از امام رضا(ع) ادامه داد: دو شخص از مکانی دور به خراسان و به خدمت حضرت امام رضا(ع) آمدند و از ایشان پرسیدند که نمازهایشان در این سفر چگونه است؟ امام رضا(ع) به یکی از آنها فرمودند نماز تو شکسته است، زیرا به دیدار امامت آمدهای و به دیگری گفتند نماز تو کامل است، چراکه برای دیدن ملک خلافت آمدهای. این گونه است که ائمه(ع) به نیتهای اشخاص نیز واقف هستند.
کافی با اشاره به عقاید شیعه و سنی در مورد رسیدگی به اعمال مسلمین گفت: آیات و روایات نیز شاهد اعمال انسانها هستند، اما برادران اهل سنت معتقدند تمام اعمال انسان روزی به نمایش درخواهد آمد و همه آن را میبینند؛ این در حالی است که در این آیات و روایات آمده است که مومنان اعمال انسان را میبینند، نه همه انسانها. ما شیعیان نیز معتقدیم هر جمعه اعمال ما را به خدمت امام زمان(عج) میبرند و ایشان اعمال ما را میبینند. در روایات دیگری آمده است که هر روز اعمال ما توسط پیامبر(ص) مورد بررسی قرار میگیرد. لذا همواره باید مراقب رفتارمان باشیم.
وی در پایان در رابطه با شیخ احمد کافی(ره) اظهار کرد: پدرم در ۴۲ سال عمری که از خداوند گرفت، سفرهای بسیاری را داشت و اکنون بین شیعیان ماندگار شده است. هم اکنون میگویم هر کس که میخواهد ماندگار شود و گذر زمان او را از بین نبرد باید به صاحب الزمان(عج) وصل شود، زیرا ایشان حاکم زمانه هستند و انسان با توسل به حضرت حجت ماندگار خواهد شد.
در این مراسم همسر شهید حاجی نیز در مورد این شهید بزرگوار بیان کرد: شهید حاجی علاوه بر این که خلبانی شجاع بود، مردی بسیار مهربان و متدین نیز بود و هر جایی که بود همیشه نمازش را اول وقت میخواند و به مقدسات پایبند بود.
وی در ادامه خاطرهای از همسر شهیدش تعریف کرد و گفت: قرار بر این بود که شهید حاجی، مسئول آموزش فرودگاه مهرآباد شود که ارتش عراق به فرودگاهها حمله کرد. در آن زمان همسرم در مرخصی به سر میبرد، اما نتوانست طاقت بیاورد و به فرودگاه رفت و ۲۴ ساعت از او خبری نداشتیم، بعد از این مدت فهمیدیم که او و دوستانش رفته بودند تا پاسخ ارتش عراق را بدهند. بعد از آن به بوشهر رفت و هر روز با من تماس میگرفت، گاهی خوشحال از پیروزی در جنگ و گاهی غمگین از دست دادن دوستان بود تا اینکه در ۱۸ مهر سال ۱۳۵۹ شهید شد و تا ۱۰ سال گمنام بود و بعد از این ۱۰ سال پیکر او را آوردند و در بهشت زهرا(س) به خاک سپرده شد.
وی در پایان بیان کرد: امیدوارم بتوانیم ادامه دهنده راه شهدا باشیم و شرمنده آنها نشویم.