سردار علی ناظری، معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) در رابطه با بزرگداشت هفته دفاع مقدس و در پاسخ به اینکه چطور میشود شروع یک جنگ را گرامی بداریم، بیان کرد: بزرگداشت هفته دفاع مقدس به معنی گرامیداشت سالروز حمله دشمن به کشور و تخریب کشور به دست دشمن نیست. ممکن است بخشی از این بزرگداشت به این موضوع بپردازد که چه روزگار تلخی بر ما گذشته است، اما در کل قصد داریم تا دستاوردهای این جنگ را به نمایش بگذاریم.
وی ادامه داد: این جنگ برای ما دستاوردهای بسیاری در ابعاد مختلف اعم از نظامی، فرهنگی، صنعتی و... داشته است. مهمتر از این مسئله آن که در زمان جنگ تحمیلی فرصتی پیش آمد تا مردم کشور نشان دهند نسبت به میهن و سرزمین خود تعصب دارند و تا پای جان از کشور، دین و ناموس خود دفاع میکنند و حتی اگر لازم شود 280 هزار شهید از بین مردم و بهترین جوانان هم تقدیم میکنند.
اتحاد در دفاع مقدسسردار ناظری با اشاره به اتحاد در جنگ تحمیلی اظهار کرد: در دفاع مقدس همه اقشار ایران حضور داشتند، حتی کسانی که محل زندگی آنها دور از مناطق جنگی بود و همچنین از اقوام مختلف ایران اعم از ترکها، بلوچها، کردها و... در کنار هم حضور داشتند. در این جنگ مذاهب مختلف در کنار یکدیگر بودند؛ مذاهبی مانند شیعه، سنی، مسیحی و حتی یهودیان. حتی افرادی که از کشورهای دیگر به ایران مهاجرت کرده بودند و اوضاع جنگ را دیدند به جبهه رفتند و در کنار ایرانیان جنگیدند. این موضوعات دستاوردهای بزرگ و ارزشمندی است که از دفاع مقدس حاصل شده و این مسائل است که باید بزرگ داشته شود و مورد تقدیر قرار بگیرد.

وی افزود: در حقیقت در هفته دفاع مقدس که همزمان با شروع تجاوز عراق است به تمام کشورهای جهان پیام میفرستیم که امروز ما بسیار قدرتمندتر از سابق هستیم و به ابرقدرتها گوشزد میکنیم که مبادا دوباره سرنوشت شوم و سیاه خود را امتحان کنند و باز هم با شکست سنگین روبهرو شوند. بنا بر این است که آغاز هفته دفاع مقدس با رژههای نظامی که نوعی قدرتنمایی و نمایش توانایی است همراه بود و قدرت خود را به رخ دشمنان میکشیم تا بدانند ایران ضعیف نیست و با کشوری قدرتمند روبهرو هستند.
دفاعی که مقدس شد
معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس در رابطه با چگونگی مقدس شدن جنگ تحمیلی گفت: دلیل مقدس شدن جنگ تحمیلی این بود که پس از گذشت مدتی از آغاز جنگ مشخص شد که اشغال کشور ایران تنها دلیل حمله عراق نبوده و دشمن به دنبال نابود کردن انقلاب، آرمانهای کشور، اسلام و ضربه زدن به شرافت انسانی است، لذا دفاع از نظام در حقیقت دفاع از کیان اسلام بود و این حقیقت خود به خود هر تلاشی که در مقابل دشمن صورت میگیرد را مقدس میکند و جهاد نام میگیرد که به فارسی به معنی دفاع است و از آنجا که برای احیای ارزشهای انسانی و دینی بوده مقدس نیز میشود.
تهدیداتی که هنوز وجود دارد
وی در رابطه با لزوم حفظ ارزشهای دفاع مقدس تصریح کرد: تهدیداتی که در زمان دفاع مقدس از سوی دشمن وجود داشت هنوز نیز وجود دارد و حتی بیشتر و قویتر هم شده است. همانطور که میبینیم اکنون نیز اطراف ما پر از دشمنان با اشکال جدید است که با حمایت دشمنانی مانند آمریکا کار میکنند و کشورهایی که کمی با ما همراه و با انقلاب اسلامی همقدم شده بودند مانند سوریه و یمن را به جنگ کشیدهاند و سعی میکنند این کشورها را از همراهی با انقلاب اسلامی باز بدارند. برای همین است که نیاز داریم تا آن واقعه بزرگ را یادآوری کنیم و آن روحیات را حفظ کرده و با تجهیزات نظامی آماده باشیم و در عرصه ادبیات و فرهنگ این فرهنگ غنی را در جامعه به عرصه ظهور بگذاریم و باید در عرصه فرهنگ بیشتر تلاش کنیم تا به این مسئله مهم برسیم.
سردار ناظری ادامه داد: از طرف دیگر در دوران دفاع مقدس به بالندگی خاصی رسیدیم و به این باور دست پیدا کردیم که با تکیه بر داشتههای ملت خودمان اعم از فکری، مادی و معنوی میتوانیم کارهای بسیاری را انجام دهیم و به خودکفایی در زمینههای نظامی، صنعتی، علمی و فرهنگی برسیم و امروز بسیاری از دستاوردهایی که در اختیار داریم همه به دوران دفاع مقدس و روحیه آن زمان باز میگردد، لذا حفظ فرهنگ دفاع مقدس از هر طریقی مانند برگزاری بزرگداشت، فرهنگسازی با کتاب و ادبیات برای این است که بتوانیم آن راه را ادامه دهیم.
ضرورت فرهنگسازی
وی به ضرورت فرهنگسازی از طریق کتاب و ادبیات اشاره کرد و گفت: با توجه به این که در دوران پهلوی کشور ما دچار ضعف و عقب ماندن شد، اکنون باید با استفاده از راههای میانبر خود را به پیشرفت برسانیم و روحیه دفاع مقدس یکی از بهترین راههایی است که میتواند ما را به پیشرفت سریع برساند؛ بنابراین باید با فرهنگسازی از طریق کتاب این روحیه را در تمام اقشار جامعه نهادینه کنیم.
جوانان امروز توانمندتر از جوانان دوران دفاع مقدس
معاون نشر و ادبیات سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس جوانان امروز را از جوانان دوران دفاع مقدس توانمندتر دانست و اظهار کرد: من جوانان امروز را از جوانان دوران دفاع مقدس آمادهتر میبینم؛ چراکه در زمان دفاع مقدس تازه انقلاب شده و جنگ نیز آغاز شده بود و آگاهیهایی که ملت امروز ایران دارند را در آن زمان کسی نداشت و حتی شناخت درستی نیز از دشمن نداشتند و فقط به دلیل علاقهای که به امام(ره) و نظام جمهوری اسلامی ایران داشتند و روحیهای که در اثر انقلاب پدید آمده بود راهی جبهه شدند و حماسهآفرینی کردند. اما امروز ضمن اینکه آن روحیه هنوز حفظ شده و علاقهای که به رهبر معظم انقلاب وجود دارد، شناخت و آگاهی از توانمندیهای خودی و همچنین آگاهی از جنایات و دشمنیهای دشمنان خیلی بیشتر شده است. با توجه به سازماندهیهای بسیج و دورههای جدیدی که نیروهای مسلح برای سربازان کشور گذاشتهاند اکنون آمادگی خیلی بیشتری داریم و اگر نیاز باشد که فراخوانی برای جنگ داده شود خواهید دید که صفهای طولانی کیلومتری به وجود خواهد آمد. چندی پیش مقام معظم رهبری نیز فرمودند که برای رفتن به جبهههای سوریه و دیگر کشورها هنوز فراخوان ندادهایم، اما مراجعات بسیار زیاد است، لذا من وضعیت امروز را خیلی بهتر از روزهای دوران دفاع مقدس میبینم.