کد خبر: 3534255
تاریخ انتشار : ۱۰ مهر ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۴
براتی سده عنوان کرد:

نگاه سنتی به امور خیر باید در جامعه تغییر کند/ متفاوت نذر کنیم

گروه جامعه: رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان ضمن تشریح نیازهای کنونی سالمندان کشور خواستار تغییر نگرش و عملکرد خیران در حوزه سالمندان شد.

فرید براتی سده، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان به مناسبت هفته سالمندان در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) در پاسخ به این سؤال که مهم‌ترین نیازهایی که در خصوص سالمندان کشور وجود دارد و خیران می‌توانند در انجام آنها مشارکت کنند چه مسائلی هستند؟ گفت: نیازهای سالمندان تا اندازه‌ای احصاء شده است و نیازهای اجتماعی، رفاهی، سلامت و روانشناسی از مهم‌ترین نیازهای سالمندان است.

وی ادامه داد: در عین اینکه این دیدگاه وجود دارد که مراکز شبانه روزی نگهداری از سالمندان ساخته نشود چرا که ممکن است به نوعی مشوق این مسئله شود که خانواده‌ها سالمندان خود را به مراکز شبانه روزی بسپارند و دیگر به سراغ آنها نیایند، اما همچنان نیاز به ساخت و ایجاد مراکز خدمات رسانی روزانه به سالمندان وجود دارد.

مراکز روزانه نگهداری از سالمندان بسازیم نه مراکز شبانه‌روزی

براتی سده یکی از نیازهای کنونی کشور را ساخت مراکز روزانه نگهداری از سالمندان عنوان و اظهار کرد: در این مراکز سالمندان روزها خدمات مورد نیاز خود را دریافت و از آنها نگهداری می‌شود و عصر هم نزد خانواده خود باز می‌گردند. خیران می‌توانند در ساخت این مراکز به بهزیستی کمک کنند.

وی از اجرای طرحی در بهزیستی به عنوان طرح مراقبت از سالمندان در منزل نیز سخن گفت و اظهار کرد: تیم‌های مراقبتی بهزیستی به سالمندان خدمات مورد نیازشان را در خانه ارائه می‌کنند، چرا که برای برخی از سالمندان خروج از خانه مشکل است. یکی از مشکلات کنونی ما این است که منابع کافی برای استفاده از این تیم‌ها اندک است و خیران می‌توانند در این مورد به ما کمک کنند و هزینه کمک به سالمندان را در خانه تأمین کنند.

رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان با اشاره به اینکه سالمندانی در کشور داریم که در تأمین نیازهای اولیه خود دچار مشکل هستند، گفت: معاون حمایتی کمیته امداد اعلام کرده است که برخی از سالمندان ما مشکل جدی در تغذیه خود دارند؛ خیران می‌توانند سالمندان نیازمند را با همکاری سازمان‌های مردم نهاد، ائمه جماعات مساجد و مردم محله‌ها شناسایی کنند و به آنها کمک کنند. البته این کار در کشور ما سابقه طولانی دارد اما نیاز است که بیشتر و علمی‌تر به این مسئله توجه کنیم.

برخی سالمندان حتی نمی‌توانند جزئی‌ترین هزینه‌های درمان خود را تأمین کنند

وی تشریح کرد: باید تغذیه مناسب سالمندان مشخص شود. از سوی دیگر با وجود بیمه سلامت تعدادی از سالمندان حتی نمی توانند هزینه اندک درمان خود را هم تأمین کنند که خیران می توانند در این حوزه نیز وارد شوند. البته هیچ کدام از این موارد موجب نمی‌شود که دولت به وظایف خود در این حوزه عمل نکند.

می‌توان برای سالمندان نذر کرد

براتی سده ادامه داد: همچنین خیران می‌توانند در زمان‌هایی که سالمندان نیاز دارند از تنهایی در بیایند، یا مثلاً سالمندانی که نمی‌توانند خرید کنند و به خارج از خانه بروند به آنها کمک کنند. حتی می‌توان برای سالمندان نذر کرد. ما می‌دانیم که انواع و اقسام سفره‌های نذری و افطاری و ... در کشور گسترده می‌شود؛ ما سالمندانی داریم که حتی نمی‌توانند نیازهای اولیه خود را تأمین کنند می‌توان برای رفع این نیازها نذر کرد.

نگاه سنتی به امر خیر در جامعه ما باید تغییر کند

وی با تأکید بر اینکه نگاه سنتی به امر خیر در جامعه ما باید تغییر کند، تصریح کرد: حتی کمک به مناسب سازی یک خیابان متناسب با وضعیت سالمندان و معلولان یک کار خیر است. نگاه سنتی به امر خیر در جامعه ما باید عوض و بر اساس نیازهای جامعه به روز شود. ما سالمندانی داریم که فرزند دارند اما از پس هزینه تحصیل فرزندشان بر نمی‌آیند، تأمین این هزینه و امثال چنین اقداماتی می‌تواند امور خیری باشد که به پیشبرد امور سالمندان کمک کند.

براتی‌سده افزود: اما اینکه نگاه خیران ما این باشد که فقط مراکز نگهداری شبانه‌روزی ایجاد و میلیاردها تومان هزینه کنند و بعد هم شاهد باشیم که در برخی از استان‌ها ظرفیت سراهای نگهداری از سالمندان خالی است و هزینه صرف شده به هدر می‌رود، اشتباه است در صورتی که با هزینه‌های کمتری می‌توان بخش دیگری از نیازهای سالمندان را برآورده کرد.

captcha