به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، رهبر معظم انقلاب در سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی و همچنین در سخنرانی خود در حرم مطهر رضوی در ابتدای سال 95 بر نقش نهادهای مسئول و از جمله قوای مختلف در تحقق اقتصاد مقاومتی تأکید کردند.
یکی از نهادهایی که با تصویب قوانین مختلف و همچنین نظارت بر طرحها و لوایح اقتصادی، نقش مهمی در تحقق اقتصاد مقاومتی دارد، مجلس شورای اسلامی است.
رهبر معظم انقلاب، همچنین در هفتههای اخیر، سیاستهای کلی خانواده را ابلاغ کرده و در این سیاستها بر محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات اقتصادی تأکید کردهاند و در این مورد هم مجلس شورای اسلامی، نقشی تعیینکننده دارد.
در بند دوم سیاستهای کلی خانواده، بر محور قرار گرفتن خانواده در قوانین و مقررات، برنامهها، سیاستهای اجرایی و تمام نظامات آموزشی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی بهویژه نظام مسکن و شهرسازی تأکید شده است؛ بنابراین لازم است دیدگاه کارشناسان مربوطه و از جمله نمایندگان مجلس شورای اسلامی درباره راهکارها و اهمیت تحقق این مسئله و همچنین برنامههای مجلس در این زمینه را جویا شویم.
محمد محمودیشاهنشین، عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
ایکنا، به بحث درباره جایگاه و نقش مجلس در تحقق اقتصاد مقاومتی پرداخت و اظهار کرد: قطعا سرلوحه کار مجلس، مطالبات اقتصادی مقام معظم رهبری است و به همین دلیل در قانون برنامه ششم، با این دیدگاه وارد شده و قصد دارد نقش خود در تحقق اقتصاد مقاومتی را ایفا کند.
اقتصاد مقاومتی؛ سرلوحه کار مجلسوی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی، اصلاحات بسیاری بر روی این لایحه برنامه ششم توسعه و لایحه بودجه 96 انجام شده و همچنین هر اقدامی در سال 95 انجام شده، در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی بوده است.
نماینده شهریار در خانه ملت تأکید کرد: مجلس معتقد است که چارچوب اقتصاد مقاومتی باید سرلوحه تمام فعالیتهای اقتصادی باشد و هر چیزی که خارج از این سیاستها باشد، میتواند اقتصاد ما را به انحراف ببرد و به همین دلیل است که در تمام طرحها و لوایح، اقتصاد مقاومتی را سرلوحه کار خود قرار داده است.
عواقب فراموشی اقتصاد مقاومتیعضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس ادامه داد: اگر موضوع اقتصاد مقاومتی در مجلس به دست فراموشی سپرده شود، قطعا این مسئله باعث خواهد شد که رکود، تورم و سایر مشکلات اقتصادی کشور ادامه پیدا کرده و مدام بر این مشکلات افزوده شود.
وی در پاسخ به این پرسش که مجلس چه نقشی در تحقق سیاستهای خانواده ابلاغی از سوی رهبر معظم انقلاب دارد؟ گفت: این مسئله در کمیسیون اجتماعی مجلس مطرح است و قطعا تمام تصمیمات با رعایت این پیامهای کارگشا برای خانواده و در چارچوب این سیاستها برای بهبود معیشت خانواده اعمال خواهد شد.
تلاش مجلس برای اجرایی شدن سیاستهای خانوادهمحمودی شاهنشین در پاسخ به این پرسش که آیا مجلس برنامهای برای حمایت اقتصادی از زنان سرپرست خانوار دارد؟ عنوان کرد: اکنون مجلس، دو یا سه طرح در این زمینه در دستور کار دارد و همچنین یک لایحه برگشتی از سوی شورای نگهبان در خصوص حمایت از زنان سرپرست خانوار را در دستور قرار دادهایم.
این نماینده مجلس تأکید کرد: یکی دیگر از برنامههای مجلس در این راستا، این است که بنا داریم دولت را ملزم کنیم تا شرایطی را ایجاد کند که زن، در عین حال که یک همسر خوب است بتواند به مسائل شغلی خود و امور اقتصادی خانواده هم رسیدگی کند و همچنین مشکلات اقتصادی زنان سپرست خانوار برطرف شود.
لزوم ارائه بسته حمایتی برای ازدواج جوانان از سوی دولتنماینده شهریار در خانه ملت در پاسخ به این پرسش که نظام بانکی چگونه باید در راستای فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه ازدواج آسان گام بردارد؟ اظهار کرد: آنچه تاکنون وجود داشته، اینگونه بوده است که با توجه به افزایش میزان اعتبارت و تسریع در پرداخت وام، خدمات مناسبی در این زمینه ارائه شده است اما کافی نیست.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در پایان گفت: باید دولت برای سال 96 اعتبارات خاصی را از محل سپردههای قرضالحسنه که مردم در نزد بانکها دارند، یک بسته حمایتی هم برای ازدواج جوانان ارائه دهد که انشاءالله در بودجه 96 مورد توجه قرار گیرد.
گفتوگو از اکبر ابراهیمی