کد خبر: 3540664
تاریخ انتشار : ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۸
آیت‌الله العظمی مکارم شیرازی؛

سفر بدون گذرنامه به پیاده‌روی اربعین اشکال دارد/ زائران مقررات را رعایت کنند

گروه جامعه: ‌آيت‌الله العظمی مكارم شيرازی در دیدار با مسئولان كمیته فرهنگی اربعین عنوان کرد: افراد نبايد بدون گذرنامه بروند و فشار بياورند تا از كشور خارج شوند كه كار نادرستی بوده و در اين صورت نمی‌توانند نماز را شكسته بخوانند چون سفر آنها اشكال دارد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حضرت‌آیت الله العظمی ناصر مكارم شیرازی از مراجع تقلید عصر روز گذشته در دیدار مسئولان كمیته فرهنگی اربعین با بیان اینكه اربعین به سرمایه‌ای عظیم و بسیار مهم برای اسلام و پیروان مكتب اهل بیت(ع) تبدیل شده است، گفت: كسی برای این تجمع تبلیغ نكرده بلكه به صورت خودجوش این گونه شده است كه از جهات گوناگونی باید مورد توجه باشد.

وی افزود: این جمعیت 20 میلیونی و بی‌نظیر عظمت مكتب اهل بیت(ع) را نشان می‌دهد، چه دشمنان بخواهند و چه نخواهند این مكتب پخش می‌شود و جاذبه برای اسلام و مكتب اهل بیت(ع) ایجاد می‌كند، این برنامه عظیم، خون تازه‌ای در رگ‌های ما جاری می‌كند و پاسخی دندان شكن به فعالیت‌های دشمنان و تكفیری‌ها است.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم اظهار داشت: از آن جایی كه مسئله اربعین مهم شده، دشمنان نیز حساسیت بیشتری پیدا كرده و سعی می‌كنند تا این برنامه جهانی را ناامن كرده یا اگر كسی احیاناً كار خرافی انجام داد آن را بزرگ و تبلیغ كنند.

وی ادامه داد: همانگونه كه مسئولان مربوطه برای بهتر شدن این اجتماع عظیم برنامه ریزی می‌كنند دشمنان نیز برای آسیب رساندن برنامه ریزی می‌كنند از این رو باید مراقب بود، چیزی كه مهم است آسیب آن نیز مهم است.

حضرت آیت‌الله مكارم شیرازی با تأكید بر اینكه باید مراقب آسیب‌ها بود، ابراز داشت: اموری نباید فراموش شود، نباید نماز، جنبه‌های حجاب و مسئله عدم اختلاط به فراموشی برود، جمعیت میلیونی ممكن است آسیب‌هایی داشته باشد كه باید هوشیار بود.

‌آيت‌الله مكارم شيرازي با بيان اينكه زائران اربعين بايد حاكميت و تدبير كشور ميزبان را بپذيرند، گفت: افراد نبايد بدون گذرنامه بروند و فشار بياورند تا از كشور خارج شوند كه كار نادرستی بوده و در اين صورت نمی‌توانند نماز را شكسته بخوانند چون سفر آنها اشكال دارد.

وی عنوان كرد: باید از اربعین استفاده وسیع فرهنگی شود؛ ما حتی به مسئولان محترم آستان قدس رضوی و آستانه مقدسه حضرت معصومه(س) هم عرض كرده‌ایم كه زیارت جای خود دارد اما باید از جمعیت میلیونی زوار استفاده فرهنگی شود.

این مرجع تقلید خاطرنشان كرد: كسانی كه در این برنامه‌ها حضور پیدا می‌كنند روحشان آماده است و باید مسائل مورد نیاز را منتقل كرد و یكی از مسائل، موضوعات اعتقادی است، نباید بعضی از مداحان محترم مسائل غلوآمیز را مطرح كنند و بهانه به دست دشمنان بدهند.

وی اضافه كرد: همچنین نباید نقصانی در مداحی و سخنرانی وجود داشته باشد، حد لازم باید در خطابه‌ها و مداحی‌ها رعایت شود، متأسفانه مداحی و شعر آسیب‌زاتر از سخنرانی‌ها است.

حضرت آیت‌الله العظمی مكارم شیرازی با بیان اینكه درباره نماز و اعمال واجب باید تأكید شود، گفت: زیارت اربعین بسیار خوب است اما امری مستحب است، نمی‌شود زائران به زیارت اربعین بروند و از نماز كه ستون دین است غافل باشند، اشتباهاتی در این زمینه وجود دارد كه باید با آموزش و كار فرهنگی برطرف شود.

وی افزود: یكی دیگر از نكاتی كه باید مورد توجه باشد این است كه توانمندها باید به فكر ناتوان‌ها باشند، اگر كسی در راه مانده است و یا مشكلی پیدا كرده است باید به او كمك كنند، زائران باید به فكر یكدیگر باشند تا لطف خدا شامل حال آن‌ها شود.

استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم با تأكید بر ضرورت جلوگیری از اسراف و تبذیر در برنامه اربعین اظهار داشت: غذاهایی كه تهیه می‌‌شود باید به اندازه لازم باشد، باید به رعایت حلال و حرام شرعی در امر مستحب توجه داشت.

وی ادامه داد: ایرانی‌ها باید بدانند كه این برنامه در كشور عراق است و حاكمیت كشور مال آن‌هاست، آنها میزبان هستند و باید تدبیر میزبان را پذیرفت، از این رو افراد نباید بدون گذرنامه بروند و فشار بیاورند تا از كشور خارج شوند كه كار نادرستی بوده و در این صورت نمی‌توانند نماز را شكسته بخوانند چون سفر آنها اشكال دارد.

اینكه بگویند نذر داریم كه چندین روز در كنار مرقد امام حسین(ع) بمانیم صحیح نیست

این مرجع تقلید با بیان اینكه از ما سؤال شده كه آیا به دلیل ناتوانی قبل و بعد از روز اربعین می‌توان به زیارت مرقد ملكوتی امام حسین(ع) رفت، ابراز داشت: ما در پاسخ عرض می‌كنیم در صورت ضرورت اشكالی ندارد و قبول است به علاوه زائران باید زیارت خود را طولانی نكنند بلكه سریع‌تر برگردند و محل را به دیگران واگذار كنند، اینكه بگویند نذر داریم كه چندین روز در كنار مرقد امام حسین(ع) بمانیم صحیح نیست.

وی عنوان كرد: در رفت و آمدها باید نظم رعایت شود تا خدای ناكرده كسی زیر دست و پا نماند كه اگر منایی دیگر به وجود آید مایه آبروریزی است، الحمدلله در سال‌های اخیر برنامه‌ریزی و امنیت خوبی برقرار بوده و نشان دادند كه می‌توان 20 میلیون زائر حسینی را بهتر از 3 میلیون زائر در حج مدیریت كرد؛ اینكه ستادی برای فعالیت‌های اربعین تشكیل شده جای امیدواری دارد كه كارهای نظام‌مندی صورت گیرد.

حضرت آیت‌الله مكارم شیرازی خاطرنشان كرد: صدا و سیما این اجتماع میلیونی و عظیم را باید به خوبی در شبكه‌ها به ویژه رسانه‌های برون مرزی منتشر كند تا جهانیان به خوبی مطلع شوند، خبر رسانی خوب سبب بهره برداری حداكثری می‌شود.

از گفتن شعارهایی كه به مذاهب اسلامی دیگر اهانت می‌شود باید پرهیز شود

وی اضافه كرد: زائران عزیز از گفتن شعارهایی كه به مذاهب اسلامی دیگر اهانت می‌شود باید پرهیز كنند، اسم كسانی كه مورد احترام آنها هستند نباید به بدی برده شود؛ به خصوص این كه اهل سنت هم در برنامه عظیم اربعین شركت می‌كنند.

این مرجع تقلید گفت: امیدوارم به لطف خدا امسال با شكوه‌تر هر سال این مراسم برگزار شود و زوار عزیز همگی حاجت روا شوند و سالم بروند و سالم بازآیند و نیز امیدوارم به بركت این برنامۀ بسیار باشكوه و مملوّ از اخلاص خداوند آتش‌هایی كه در كشورهای اسلامی به دست دشمنان افروخته شده به زودی خاموش كند و امنیت را به همه كشورهای اسلامی بازگرداند.

سفر یك‌میلیون زائر ایرانی به شهرهای كاظمین و سامرا

حجت‌الاسلام‌والمسلمین حمید احمدی رئیس كمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مركزی اربعین نیز در این دیدار گفت: این كمیته در ستاد مركزی اربعین با عضویت 16 دستگاه كشور تشكیل‌ شده و 60 دستگاه و هیئت مذهبی با این كمیته همكاری دارند.
وی ادامه داد: جلسات كمیته فرهنگی و آموزشی از بهمن‌ ماه سال گذشته آغاز شد و 14 كارگروه تخصصی از جمله نماز، روحانیت، رسانه و فضای مجازی و تولید محصولات فرهنگی در این كمیته شكل گرفت. به همت این كمیته برنامه روایت‌گری اربعین با استفاده از روحانیون جوان آموزش‌دیده در زیارت اربعین برگزار می‌شود.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمدی افزود: امسال برنامه‌های سخنرانی و عزاداری را سه برابر سال گذشته كردیم و این برنامه‌ها در 40 نقطه در نجف، كربلا و راه نجف به كربلا برگزار می‌شود. همچنین 12 نفر از سخنرانان و 12 نفر از مداحان برجسته كشور در ایام اربعین به عراق اعزام می‌شوند.

برنامه‌های رسانه ملی به‌جای نگاه ترویجی، نگاه تبیینی خواهدداشت

وی با اشاره به تولید محصولات فرهنگی مرتبط با اربعین اظهار كرد: در راستای فرهنگ‌سازی، تولیدات فرهنگی خوبی را با همكاری فضلای حوزه برای زیارت اربعین آماده كردیم، این تولیدات در ایام اربعین از صداوسیما پخش می‌شود. امسال قرار است كه برنامه‌های رسانه ملی به‌جای نگاه ترویجی، نگاه تبیینی داشته باشد و جنبه معرفتی برنامه‌های صداوسیما در اربعین هم افزایش پیدا كند.

وی افزود: به كمك ائمه جماعات مساجد طرحی به نام یاوران معنوی اربعین را آماده كردیم. در این طرح ائمه جماعات بر بحث زیارتی بودن سفر اربعین، تقویت مرجعیت دینی، احترام به حاكمیت دولت عراق و تكریم مردم این كشور تأكید می‌كنند، همچنین بحث مردمی بودن زیارت اربعین را دنبال می‌كنیم.

رئیس كمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مركزی اربعین در پایان خاطرنشان كرد: برنامه‌ریزی‌شده كه هر استان كشور زیرساخت‌های دائمی را برای ایام اربعین در عراق ایجاد كند. همچنین امسال بر توقف كوتاه‌مدت زائرین ایرانی در كربلا تأكید می‌كنیم. سال گذشته یك‌میلیون زائر ایرانی به شهرهای كاظمین و سامرا رفتند و امسال برنامه‌هایی از این دو شهر در شبكه‌های صداوسیما پخش می‌شود. از مبلغین هم درخواست كردیم كه در ایام اربعین محور برنامه‌های خود را حضرت سیدالشهدا(ع) بگذارند و از مطرح كردن مسائل اختلاف‌برانگیز بپرهیزند.

captcha