به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، سید علی مرعشی، رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر امروز سهشنبه 11 آبان ماه، طی نشستی خبری به تشریح اقدامات این مرکز در داخل خاک عراق ویژه زائران اربعین حسینی پرداخت و اعلام کرد: سال گذشته 900 نیروی پزشکی به اربعین اعزام شده بودند اما امسال 2000 نیرو اعزام میشوند. تعداد چادرهای هلال احمر در بین مسیر نجف به کربلا سال گذشته 11 چادر بوده اما امسال تعداد چادرها به 6 چادر کاهش اما خدمات و تجهیزات چادرها افزایش پیدا کردهاست.
وی از تجهیز چادرهای درمانی به تجهیزات نوار قلب، اکسیژن ساز و غیره اشاره کرد و گفت: متناظر مرزهای خروجی ایران در خاک عراق نیز چادرهای امدادی مستقر شده است که بر این اساس یک چادر در مرز مهران و متناظر آن یک چادر در بدره عراق یک چادر در چزابه و متناظر آن در شیب، یک چادر در شلمچه و متناظر آن در بصره نیرو مستقر میشود که البته کارکرد این چادرهای درمانی بیشتر در هنگام بازگشت زائران و زمانی است که زائران خسته و احتمالاً دچار بیماری هستند.
استقرار 6 اتوبوس آمبولانس و 26 آمبولانس در خاک عراق
مرعشی از افزایش تعداد اتوبوس آمبولانسها نیز خبر داد و گفت: سال گذشته در شهر حله تصادفاتی داشتیم بر همین اساس 6 اتوبوس آمبولانس و 26 آمبولانس در داخل خاک عراق مستقر خواهد بود.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت از ارسال 250 قلم دارو و 80 قلم تجهیزات پزشکی از طریق زمینی به عراق خبر داد و اظهار کرد: نیروهای پزشکی و درمانی از طریق هوایی به عراق اعزام میشوند و در هر گروه به اندازه کافی مترجم حضور خواهدداشت. دو درمانگاه ایران در نجف نیز مانند سایر روزهای سال در حداکثر ظرفیت خود فعالیت میکند اما علاوه بر این درمانگاهها در محل برپایی چادرهای زائران چادر درمانی مستقر میشود از جمله در کربلا 18 چادر درمانی برپا خواهدبود.
وی اعلام کرد: پیش بینی میشود امسال تعداد زائران افزایش پیدا کند بر همین اساس میزان خدمات پزشکی نیز افزایش داده شده است.
بیماران حتماً داروهای خود را همراه ببرند
مرعشی از تمام زائرانی که دچار بیماریهای خاص از جمله بیمارهای تنفسی، قلبی، دیابت، فشار خون و ... هستند خواست تا داروهای خود را حتما بیش از میزان روزهای سفر همراه داشته باشند.
کفش نامناسب امکان زیارت را از زائر میگیرد
وی افزود: اولین شرط راهپیمایی خوب داشتن کفش خوب است عدم رعایت این مسئله ممکن است منجر به زخم یا تاول در پا شود و امکان زیارت خوب را از زائر بگیرد. همچنین داشتن یک کوله پشتی راحت که به ستون فقرات فشار نیاورد با حداقل لوازم مورد نیاز در این سفر ضروری است.
زائران به اندازه کافی آب بنوشند و به موقع استراحت کنند
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت به زائران توصیه کرد: به اندازه کافی آب بنوشند و به موقع استراحت کنند، وزارت بهداشت عراق به ما اعلام کرده است امکانات بیمارستانی کربلا محدود است به همین دلیل امکان ارائه خدمات دیالیز به زائرین اربعین وجود ندارد بر همین اساس بهتر است بیماران دیالیزی زیارت اربعین خود را از راه دور انجام دهند.
وی تاکید کرد: زائرانی که هنوز ثبت نام نکردهاند در سامانه سماح ثبت نام کنند و زائرانی که ویزای خود را از طریق سامانه سماح نگرفتهاند برای تحت خدمات بیمه قرار گرفتن وارد سامانه سماح شده و خود را بیمه کنند.
زائران حتماً خود را بیمه درمانی کنند
وی اعلام کرد: هزینه خدمات بیمارستانی در عراق افزایش چشمگیری داشته است به نحوی که یک ویزیت پزشک عمومی 70 هزار تومان و هزینه ورود به بیمارستانهای عراق صد دلار است در حالی که اگر زائران خود را بیمه کنند این هزینهها از طریق بیمه پرداخت خواهد شد.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت اعلام کرد: در درمانگاههای هلال احمر ایران ارائه خدمات درمانی برای همه زائران ایرانی(فقط زائران ایرانی) رایگان است، ارائه خدمات در چادرها و مراکز درمانی بینراهی نجف تا کربلا نیز برای تمامی زائران از همه کشورها به صورت رایگان صورت میگیرد. اما ارائه خدمات بیمارستانی در بیمارستانهای عراق رایگان نیست و زائرانی که بیمه نیستند باید خود هزینه درمانشان را پرداخت کنند.
آمادهباش 501 پایگاه امداد و نجات در داخل ایران برای اربعین
در ادامه این نشست خبری شاهین فتحی معاون عملیات امداد و نجات جمعیت هلال احمر به بیان خدماتی پرداخت که این سازمان در داخل مرزهای ایران برای زائران اربعین انجام میدهد و اعلام کرد: تمامی 501 پایگاه امدادی در حالت آمادهباش هستند و در استانهای خوزستان و ایلام نیز پایگاههای امداد و نجات شهری 70 درصد افزایش داده شده و سه قرارگاه نیز در مرزهای شلمچه، مهران و چزابه برپا کردهایم.
وی افزود: ایجاد این پایگاهها برای این است که اگر در دو استان ایلام و خوزستان تجمعی در مرزها ایجاد و مشکلی بروز کرد به سرعت نیروهای امدادی وارد عمل شوند و نیز در صورت لزوم هماهنگیهایی صورت گرفته است که در صورت بروز مشکل در خاک عراق نیروهای امدادی ایران وارد عراق شده و زائران را به مراکز درمانی ایران بیاورند.
فتحی از استقرار 4 بالگرد مرکز امداد و نجات در مرزها برای انتقال مجروحان احتمالی نیز سخن گفت و افزود: امسال سه برابر سال گذشته افزایش نیرو و تجهیزات داشتهایم و 340 نیروی امداد و نجات همراه با تیمهای پزشکی به عراق اعزام میشوند. همچنین 17 تیم عملیاتی در مسیر و شهرهای کربلا، نجف، سامرا و کاظمین حضور خواهند داشت.
وی اعلام کرد: هماهنگیهای لازم صورت گرفته است تا در صورت نیاز به انتقال انبوه مجروحان این مسئله بدون مشکل صورت گیرد. سال گذشته مشکل ارتباطی داشتیم که امسال با هماهنگیهای صورت گرفته خودروهای ارتباطی برای تسهیل ارتباط بین نیروها مستقر اعزام میشوند.
مرعشی در ادامه این نشست خبری به سؤالهای خبرنگاران پاسخ و از اعزام 40 کارشناس بهداشتی برای نظارت بر موکبها، آشپزخانهها و محلهای اسکان زائران خبر داد.
تزریق واکستن مننژیت ضرورتی ندارد/ آنفولانزا فقط برای گروههای پرخطر
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار ایکنا در خصوص ضرورت تزریق واکسن مننژیت گفت: پروتکل بهداشت جهانی هیچ ضرورتی مبنی بر تزریق واکسن مننژیت برای سفر به عراق ارائه نکرده است. در خصوص تزریق واکسن آنفولانزا هم یک دستورالعمل کلی وجود دارد که صرف زائران اربعین نیست بلکه به همه افراد بالای 60 سال، افرادی که دارای بیماریهای قلبی، تنفسی و یا هر فردی که دچار نقص ایمنی است بهتر است سالی یک بار واکسن آنفولانزا تزریق کند.
مرعشی افزود: سال گذشته 520 هزار مراجعه به درمانگاهها و چادرهای هلال احمر صورت گرفت البته تعداد زیادی از مراجعات ثبت نشده است.