به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، نحوه تعامل اقتصاد ایران با اقتصاد جهانی، همواره یکی از مسائل مورد بحث در کشور بوده و طیفهای مختلفی در کشور در این مورد به اظهار میپردازند. عدهای معتقد به مقاومت شدید در مقابل تعاملات اقتصادی ناشی از جهانی شدن و عدهای معتقد به اغام کامل در اقتصاد جهانی هستند.
در مقابل چنین دیدگاههایی، برخی افراد نیز معتقدند که به جای برخورد قهری با پدیدهای همانند جهانی شدن و آثار اقتصادی آن، در کنار رابطه اقتصادی عزتمدارانه با جامعه جهانی، باید مصالح ملی و امنیت اقتصادی کشور نیز حفظ شود.
رهبر معظم انقلاب نیز اخیرا در دیدار با برخی از نخبگان و جامعه علمی کشور ضمن اشاره به این مسئله، موضوع «جهانی شدن» و توصیه آمریکاییها و اروپاییها به ایران برای پیوستن به «خانواده جهانی» را نمونه بارزی از بازتولید فرهنگ وابستگی دانستند و تصریح کردند: مخالفت با پیوستن به آنچه طرف غربی، جامعه جهانی مینامد، به معنای مخالفت با ارتباطات خارجی نیست بلکه به معنای مقاومت در مقابل فرهنگ تحمیلیِ قدرتهای بزرگ بر اقتصاد، سیاست و امنیت کشور است.
رهبر انقلاب، همواره در سخنرانیهای خود و همچنین در سیاستهای اقتصاد مقاومتی، بر برخورد براساس منافع ملی و حفظ امنیت اقتصادی کشور تأکید کردهاند. بنابراین لازم است به بررسی بهترین نحوه تعامل با اقتصاد جهانی با حفظ اقتدار و امنیت اقتصادی کشور و همچنین لوازم این مسئله پرداخته شود.
تعامل با اقتصاد جهانی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتیبرای بررسی بیشتر نحوه تعامل اقتصادی با اقتصاد جهانی، با حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی معصومینیا، عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی گفتوگویی انجام دادیم که وی در اینباره به
ایکنا گفت: بهترین نحوه تعامل با اقتصاد دنیا این است که همانند برخی کشورهای دیگر که این روند را در پیش گرفتند، از اقتصاد جهانی در راه توسعه اقتصاد داخلی استفاده کنیم و اینگونه گامی اساسی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی برداشتهایم.
وی ادامه داد: اگر غربیها قصد داشته باشند فقط منابع طبیعی ما را از آن خود کرده و در عوض، کالاهای تولیدی خود را در اختیار ما قرار دهند، به بیماری هلندی دچار خواهیم شد که در گذشته، بسیاری از کشورها را گرفتار کرده است.
لزوم رهایی از وابستگی اقتصادیاین پژوهشگر اقتصاد اسلامی یادآور شد: در چنین شرایطی، کشورهای غربی، منابع طبیعی کشورها را برداشته و در عوض، کالاهای ساخته شده خود را در اختیار آنان قرار میدادند و طبیعی است که این امر باعث میشود تا الگوی مصرف کشور دارای منابع طبیعی بر اساس الگوی اقتصادی غربی شکل بگیرد.
عضو هیئتعلمی دانشگاه خوارزمی در پایان گفت: همچنین اگر کشورهای وابسته، کوچکترین حرکت استقلالطلبانه را انجام دهند، به خاطر وابستگی و نیازهای خود به بیگانگان، مجبور میشوند دست از استقلالخواهی خود بردارند؛ بنابراین باید زمام امور اقتصادی خود را در دست داشته باشیم.