کد خبر: 3544228
تاریخ انتشار : ۱۷ آبان ۱۳۹۵ - ۱۷:۵۹
صالحی امیری مطرح کرد:

آغاز گفت‌و‌گوی فرهنگی/ گفتمان فرهنگی غالب بر نظام، گفتمان مقام معظم رهبری است

گروه جامعه: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با تأکید بر اینکه گفتمان فرهنگی غالب بر نظام، گفتمان مقام معظم رهبری است، تصریح کرد: گفت‌وگو نیاز عاجل جامعه ایران است و از این منظر حرکت جدیدی به نام گفت‌و‌گوی فرهنگی را در کشور آغاز می‌کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) سیدرضا صالحی امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز دوشنبه 17 آبان ماه در مراسم تودیع علی جنتی وزیر سابق فرهنگ و ارشاد اسلامی و معارفه خود با اشاره به اینکه حوزه فرهنگ به مثابه اقیانوسی است که همه انسان‌های تشنه می‌توانند از آن سیراب شوند، گفت: فرهنگ روح تعالی، فضیلت، انسانیت، اخلاق و کرامت است و جامعه بی‌فرهنگ جامعه بدون روح و احساس است.

وی افزد: دولت تدبیر و امید به عنوان پرچمدار دولت فرهنگی شعار عقلانیت، اعتدال و دیانت را در حوزه فرهنگی مطرح کرده است.

ما آمده‌ایم تا شما احساس آرامش و امنیت کنید

وزیر ارشاد خطاب به هنرمندان کشور گفت: ما و مدیران وزارت ارشاد به همراه هزاران انسانی که در سراسر کشور در عرصه فرهنگ تلاش می‌کنند همه خادمان شما انسان‌های فرهیخته هستند و ما آمده‌ایم تا شما احساس آرامش و امنیت کنید و هیچ رسالتی جز خدمت به شما برای خود قائل نیستیم و این سخن اول و آخر ما است.

وی ادامه داد: دستور ریاست جمهور به من این است که راه روشن حرکت فرهنگی را با سرعت و نشاط بیشتری ادامه دهم. این یک ابلاغ، دستور و باور است و از همین نکته به این مسئله می‌رسیم که این کشتی امروز به ثبات و آرامش نیاز دارد. برای رسیدن به ثبات به شما نیازمند هستیم و دست نیاز را به سوی شما دراز می‌کنیم که این کشتی پرتلاطم را برای رسیدن به قله‌های بلند توسعه و پیشرفت یاری کنید.

صالحی امیری تصریح کرد: باید هم قسم شویم تا این کشتی پرتلاطم را به مقصد برسانیم و این شدنی است مشروط به اینکه خواست، اراده و باور ما به حرکت در مسیر و تعالی فرهنگ باشد.

امینت بزرگ‌ترین نیاز جامعه فرهنگ کشور

وی با تأکید بر اینکه مهم‌ترین نیاز جامعه فرهنگ را امنیت فرهنگی می‌دانم، اظهار کرد: امنیت فکر، امنیت قلم و امنیت بیان امری است که همه انسان‌ها به آن نیاز دارند و فرهیختگان بیشتر. برای رسیدن به امینت ما نیاز به اخلاق داریم. در فضای پرتلاطم انگزنی و تهمت اخلاق اکثیر نجات بخش جامعه ایران است و بداخلاقی همچون زهری است که فضیلت و معرفت و انسانیت را زائل می‌کند.

وزیر ارشاد با تأکید بر اینکه ما به دنبال گفت‌و‌گو هستیم، گفت: گفت‌وگو نیاز عاجل جامعه ایران است در گفت‌و‌گو درک بیشتری نسبت به هم پیدا و عصبیت کاهش پیدا می‌کند، اشتراکات بیشتری را پیدا می‌کنیم و از این منظر حرکت جدیدی به نام گفت‌و‌گوی فرهنگی را در کشور آغاز می‌کنیم.

وی ادامه داد: در سه سال گذشته در کتابخانه ملی با برگزاری بیش از 551 گفتمان فرهنگی این مسیر را تجربه کرده و به این باور رسید‌ه‌ایم که قلب‌ها به هم نزدیک‌تر و چالش‌ها کمتر خواهدشد.

اصل تنوع و تکثر را به رسمیت می‌شناسیم

صالحی امیری افزود: اصل تنوع و تکثر را به رسمیت می‌شناسیم؛ به میزان ملت بزرگ ایران تنوع و تکثر وجود دارد و ما نمی‌توانیم خودانگاری و مطلق‌انگاری داشته باشیم. مقصد و مقصود واحد اما رویکردها متفاوت است و از اینجاست که باید همه اصحاب فرهنگ با همه دل‌ها را به رسمیت بشناسیم خصوصاً فرهنگ‌های بومی، محلی و سنتی را که بسیار مهم هستند.

وی عنوان کرد: ما باور داریم که باید عرصه فرهنگی را از اجبار سازی و انکار‌سازی دور کنیم .عرصه فرهنگی عرصه اقناع سازی است و عرصه باورها است نه باید‌ها و از این منظر همه ما در همه سطوح باید تلاش داشته باشیم که جوان و جامعه را نسبت به باورهای درونی تقویت کنیم و از رویکردهای اجباری، مکانیکی و انکارسازی پرهیز کنیم و با عقلانیت، واقع گرایی، جامع نگری، همه جانبه نگری، پرهیز از شتاب‌زدگی و درک واقعیات جامعه تصمیم صحیح را سرلوحه کار خود قرار دهیم و بپذیریم که گفتمان فرهنگی غالب بر نظام، گفتمان مقام معظم رهبری است و از این منظر برنامه‌ها و عملکرد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر این گفتمان دائماً ساری و جاری باشد.

وی در پایان گفت: روح حاکم بر فرهنگ و هنر جامعه باید دینی باشد و بر این اساس باید تلاش کنیم که دغدغه مراجع و مقام معظم رهبری و بزرگان کشور را با اقداماتی که در جهت تعالی فرهنگی انجام می‌دهیم رفع کنیم.

captcha