وی افزود: تاکنون ۱۰ درصد زائرین از خدمات سلامت ما بهره بردهاند و به تعداد کافی پزشک و پرستار وجود دارد. همچنین به طور عادی هر ۴۰ تا ۶۰ کیلومتر در جادهها پایگاه داریم، اما در مرز مهران فاصله پایگاهها به یک کیلومتر رسیده است.
کولیوند ادامه داد: رضایتمندی مردم از ارائه خدمات سلامت بالا بوده و در همین راستا تعداد ۴۱ درمانگاه سرپایی و ۸ بیمارستان صحرایی داریم که میتوانند خدمات سلامت را ارائه کند.
رئیس اورژانس کشور عنوان کرد: به اندازه کافی دارو، تجهیزات و پرسنل دیده شده و آموزشهای گروهی و انفرادی هم انجام شده است وهمچنین در بدو ورود غربالگری و کنترل انجام خواهد شد.
وی با بیان اینکه متخصصان بهداشت در خصوص کنترل بیماریهای واگیر آمادگی دارند تصریح کرد: همچنین در زمینه پخت غذا و آبهای آشامیدنی نیز نظارتهای دقیقی انجام میشود.
کولیوند در رابطه با شیوه تماس زائرین با پایگاههای بهداشتی و درمانی گفت: زائرین در داخل کشور، هم در سه مرز و هم در مسیرهای مواصلاتی میتوانند با تلفن ۱۱۵ تماس گرفته و خدمات پزشکی رایگان دریافت کنند
وی افزود: در داخل کشور عراق میتوانند با تلفنهای درمانگاههای ثابت و سیار تماس بگیرند یا از طریق تابلوهای راهنما درمانگاههای ایرانی و عراقی را پیدا کنند.
رییس کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین در خصوص کنترل و غربالگری بیماریها اظهار کرد: یکی از کارهای خیلی مهمی که به آن اهمیت میدهیم و نیاز داریم زائرین هم کمک کنند این است که اگر دچار تب بالا یا بیماریهای گوارشی هستند بلافاصله در مرز به یکی از پایگاههای درمانی و بهداشتی ما مراجعه و درمان را آغاز کنند.
کولیوند یادآور شد: البته در مرزها متخصصین ما حضور دارند و با دماسنجهای لیزری کنترل و غربالگری را انجام میدهند. کنترل توسط نیروهای ما به صورت دقیق انجام میشود، اما همکاری زائرین را هم نیاز داریم.