کد خبر: 3552879
تاریخ انتشار : ۲۱ آذر ۱۳۹۵ - ۱۲:۲۱
در نشست خبری جشنواره مدهامتان عنوان شد؛

برگزاری دومین دوره مدهامتان روستایی

گروه مسابقات: نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان صبح امروز برگزار شد و در آن علاوه بر اعلام خبر برپایی دومین دوره مدهامتان روستایی از تلاش برای بین‌المللی شدن این مساباقت در سال 96 خبر داده شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، نشست خبری یازدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان صبح امروز با حضور مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و مجتبی میرزایی‌نسب،‌ دبیر این جشنواره برگزار شد.
برگزاری دومین دوره مدهامتان روستایی
مرتضی طاهریان، معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در ابتدای این نشست خبری با اشاره به اینکه رقابت‌‌های قرآنی مدهامتان از مجموعه مسابقاتی است که زیر نظر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد برگزار می‌شود،‌ گفت: این جشنواره تلاش کرده است تا طی این مدت خود را با سیاست‌های مجموعه فعالیت‌های قرآنی کشور هماهنگ کند.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه بر اساس تقویم، پیش‌بینی شده است این مسابقات در ایام هفته وحدت و در آستانه ولادت پیامبر اکرم(ص) برگزار شود،‌ در مورد اهداف این جشنواره افزود: مساجد در حوزه‌های مختلف ظرفیت‌های بسیار خوبی دارند که یکی از این ظرفیت‌ها، بحث قرآن است، در زمینه قرآنی نیز فعالیت‌های مختلفی در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد صورت می‌گیرد که طرح تلاوت روزانه یک صفحه از قرآن و نیز طرح تفسیر روزانه قرآن از جمله آنها است. در کنار این دو فعالیت، برگزاری مسابقات قرآن نیز از دیگر فعالیت‌های کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد است.
برگزاری دومین دوره مدهامتان روستایی
طاهریان تصریح کرد: به دنبال این هستیم تا در قالب یک جریان رقابتی، استعدادهای قرآنی کانون‌های مساجد را بیش از گذشته شناسایی کرده و آنها را ساماندهی کنیم. یکی از اهداف این مسابقات این است که استعدادهای شناسایی شده را به مراحل بالاتر هدایت کنیم که حضور نفرات برتر این مسابقات در مسابقات سراسری قرآن تنها یکی از این موارد است.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در ادامه با تأکید بر اینکه اختتامیه جشنواره قرآنی مدهامتان در هر دوره به معنای پایان آن نیست، گفت: پایان مسابقات در هر دوره به معنای شروع راهی جدید برای نفرات برگزیده جهت بروز و ظهور استعدادها است.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود به تدوین آئین‌نامه این مسابقات در اوایل خردادماه ۹۵ و ابلاغ آن به تمامی استان‌ها اشاره و اظهار کرد: استان‌ها این فرصت را داشتند تا آبان‌ماه مرحله استانی مسابقات را برگزار کنند. البته برخی استان‌ها نیز مسابقاتشان تا اوایل آذرماه ادامه داشت. همچنین تلاش شده بود تا فضا برای تداخلاتی که ممکن بود با مسابقات دیگر به وجود بیاید، باز گذاشته شود.
برگزاری دومین دوره مدهامتان روستایی
طاهریان در ادامه به برگزاری مرحله شهرستانی در برخی استان‌ها نیز اشاره کرد و گفت: البته به استان‌ها الزامی مبنی بر برگزاری مرحله شهرستانی ابلاغ نشده بود. ضمن اینکه ایده‌آل ما این است که مسابقات مدهامتان ابتدا در کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و در بین اعضای خود مساجد برگزار شود و بعد از آن مراحل شهرستانی و استانی و ... را داشته باشیم که این موضوع نیاز به سازوکار و اعتبارات بیشتر دارد.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد همچنین به برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان ویژه روستائیان در سال گذشته برای اولین بار اشاره کرد و افزود: امسال نیز برای دومین بار این مسابقات برگزار می‌شود، به احتمال زیاد این مسابقات همچون سال گذشته در بهمن ماه و در روستای روتان شهرستان سیریک برگزار شود. حاضران در مرحله کشوری مدهامتان روستایی نیز حائزان رتبه در مرحله استانی این مسابقات که از طریق کانون‌ها مساجد روستایی حضور یافته‌اند خواهند بود.
وی همچنین در مورد رشته‌های این جشنواره نیز گفت: این جشنواره در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل، حفظ کل و 20 جزء،‌ اذان و تفسیر ویژه ائمه جماعات مساجد برگزار می‌شود. در مرحله استانی نیز شاهد برگزاری رشته صحت قرائت حمد و سوره و اذکار نماز نیز بوده‌ایم که روز 12 آذرماه و به صورت اینترنتی برگزار شد.
طاهریان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست خبری به حضور بانوان در این جشنواره از دو سال قبل اشاره کرد و افزود: امسال نیز شاهد حضور بانوان در رشته‌های قرائت و حفظ کل خواهیم بود. امیدواریم روزی نیز شاهد گسترش رشته‌ها در بخش بانوان باشیم.
وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود در این نشست خبری و در پاسخ به سوال خبرنگار ایکنا در مورد بین‌المللی شدن این جشنواره گفت: سال ۲۰۱۷ شهر مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب شده است،‌ بر همین اساس ما نیز در اختتامیه یازدهمین دوره جشنواره قرآنی مدهامتان دبیرخانه مسابقات را به مشهد منتقل خواهیم کرد؛ چرا که میزبان دوره آینده این جشنواره شهر مشهد خواهد بود.
طاهریان با تأکید بر اینکه بین‌المللی شدن جشنواره قرآنی مدهامتان از آرزوهای طراحان آن بوده است، گفت: این امید که جشنواره قرآنی مدهامتان به مسابقات بین‌المللی قرآن مساجد دنیای اسلام تبدیل شود، وجود دارد. برای این کار باید از طریق ستاد عالی مسابقات و نیز سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی پیگیری شود، پیگیری‌هایی در این زمینه صورت گرفته است و امیدواریم که در سال ۲۰۱۷ و در مشهد شاهد حضور حداقل تعداد معدودی از شرکت کنندگان خارجی در این مسابقات باشیم.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد در پاسخ به این سوال که موافقت با بین‌المللی شدن این جشنواره از سوی مسئولان ستاد عالی مسابقات صورت گرفته است یا خیر،‌ گفت: توافقات ضمنی به صورت شفاهی صورت گرفته است که باید شکل رسمی به خود بگیرد. پیش بینی خود من این است که مسابقات مدهامتان طی پنج سال به نقطه اوج خود که بین المللی شدن نیز جزئی از آن خواهد بود خواهد رسید.
برگزاری دومین دوره مدهامتان روستایی
طاهریان در بخش دیگری از صحبت‌های خود در مورد تعداد شرکت کنندگان در این مسابقات، عنوان کرد: در مرحله کشوری مسابقات بیش از 300 شرکت کننده حضور دارد. امسال با توجه به اینکه ثبت نام به صورت اینترنتی برگزار شد و تعدادی از اعضای کانون‌ها دسترسی به اینترنت نداشتند در نهایت حدود 16 هزار نفر در مراحل مختلف جشنواره حضور یافتند که البته این آمار منهای شرکت کنندگان رشته‌هایی همچون صحت قرائت حمد و سوره و اذکار نماز است که معمولاً‌ آمار گنجانده نمی‌شود.
وی تأکید کرد: در سال‌های گذشته به شرکت کنندگان رشته‌ تفسیر از هر استان یک سهمیه داده شده بود اما این سهمیه امسال به سه نفر ارتقاء یافته است تا اولاً دوره‌های آموزشی بیشتری برای ائمه جماعات مدنظر قرار گیرد و علاوه بر آن بخش رقابتی مطلوبی را نیز داشته باشیم.
معاون فرهنگی ستاد عالی کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد همچنین به حضور تمامی شرکت کنندگان مرحله کشوری در آزمون بخش مفاهیم اشاره کرد و افزود: این آزمون بعد از مراسم افتتاحیه برگزار می‌شود و 10 درصد آن در نمره نهایی شرکت کنندگان لحاظ می‌شود.
در ادامه این نشست خبری مجتبی میرزایی‌نسب، دبیر یازدهمین جشنواره قرآنی مدهامتان با اشاره به اینکه این جشنواره دو شاخصه ویژه دارد، گفت: ویژگی اول مربوط به ویژه اعضا کانون‌های مساجد بودن و ویژگی دوم نیز محدودیت‌های مربوط به رده‌های سنی جهت حضور در این جشنواره است. در این جشنواره جوانان 18 تا 30 می‌توانند حضور داشته باشند. این موضوع یکی از نقاط برجسته است که فضا برای رقابت قرآنی جوانان مهیا شود.
دبیر جشنواره قرآنی مدهامتان در ادامه به تفاوت‌های این دوره از جشنواره با ادوار گذشته اشاره کرد و افزود: امسال برای گسترش جشنواره به صورت آزمایشی، مسابقات قرآن در سه رشته و در پنج استان کشور برگزار شد. با توجه به اینکه برگزاری مسابقات قرآن در رده نوجوانان بر عهده وزارت آموزش و پرورش نهاده شده است و با توجه به درخواست‌های بسیار زیادی که اعضای کانون های مساجد مبنی بر برگزاری مسابقات، ویژه نوجوانان مطرح شده بود، ستاد عالی مسابقات کشور این اجازه را داد تا مسابقات بخش نوجوانان امسال به صورت آزمایشی در استان‌های یزد، خراسان رضوی، مرکزی، قم و هرمزگان و در رشته‌های قرائت، حفظ پنج جزء و اذان برگزار شود.
برگزاری دومین دوره مدهامتان روستایی
میرزایی‌نسب همچنین در مورد داوران این دوره از جشنواره به استفاده از داوران طراز اول اشاره کرد و گفت: در رشته‌های قرائت تحقیق و ترتیل آقایان، حسین اخوان‌اقدم، محمدرضا ستوده‌نیا، محمد عباسی و محمود لطفی‌نیا به امر قضاوت این مسابقات می‌پردازند. همچنین در رشته حفظ آقایان نیز عباس امام‌جمعه، امیر آقایی، شهریار پرهیزکار، کریم دولتی، مهدی دغاغله و حسن ربیعیان داوری مسابقات را برعهده دارند. داوران رشته اذان نیز احمد ابوالقاسمی، محمدرضا پورزرگری، محمدحسین سعیدیان و حسینعلی شریف خواهند بود. در بخش تفسیر نیز حجج‌اسلام صفری، علی‌اصغر قرائتی و هاشمی و در بخش بانوان نیز راضیه جمالی، خان بابا، صالحی، صریحی‌نژاد و کریم‌زاده این مسابقات را داوری خواهند کرد.
میرزایی‌نسب همچنین به برگزاری مراسم افتتاحیه این مسابقات در دفتر آیت‌الله العظمی سبحانی و در محضر این مرجع عالیقدر خبر داد. این مسابقات روز 24 آبان‌ماه آغاز می‌شود و تا روزهای 25 و 26 آبان‌ماه ادامه می‌یابد و مراسم اختتامیه نیز صبح روز 27 آبان‌ماه برگزار می‌شود. همچنین منتخبین رشته‌های قرائت و حفظ کل قرآن کریم در دو بخش بانوان و آقایان به مسابقات سراسری قرآن در سال آینده راه خواهند یافت.
وی در ادامه به برگزاری نمایشگاه جانبی در حاشیه این مسابقات اشاره کرد و گفت:‌ علاوه بر این برنامه‌هایی همچون برگزاری محافل انس با قرآن در مساجد استان قم، تلاوت قاریان برگزیده در حرم حضرت معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران و نیز برگزاری یک محفل انس با قرآن در محضر آیت‌الله العظمی جوادی آملی اشاره کرد.
در بخش دیگری از این نشست خبری، مجتبی میرزایی‌نسب، دبیر جشنواره قرآنی مدهامتان در پاسخ به سوالی در مورد میزان جوایز این مسابقات، گفت: در این خصوص، سعی شده است تا رقمی متناسب با اعتبارات برای نفرات برتر در نظر گرفته شود. ما در مجموع رشته‌ها ۳۳ نفر برتر را خواهیم داشت که میزان جوایزی که به آنها تعلق خواهد گرفت ۱۸ میلیون تومان خواهد بود.
گزارش تصویری این نشست را اینجا ببینید.
captcha