کد خبر: 3552915
تاریخ انتشار : ۲۲ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۶
یوسفی مقدم خبر داد:

40 جلد اثر قرآنی در دست انتشار است/ عرضه اولین جلد دانشنامه اخلاق قرآنی

گروه حوزه‌های علمیه: رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم با اشاره به انتشار و رونمایی از اولین جلد دانشنامه اخلاق قرآنی گفت: 40 اثر آماده برای نشر و در دست نشر از سوی مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم تولیده شده است.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدصادق یوسفی‌مقدم، رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا) گفت: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم از سال 1366 با عنوان مرکز فرهنگ و معارف قرآن کریم فعالیت خود را در مجموعه پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی آغاز کرد و مدتی است که به پژوهشکده تبدیل شده است.
وی ادامه داد: این پژوهشکده در سال 94 با همت جمعی محققان و پژوهشگران و مدیران این مرکز موفق به نشر آثار خوب و درخور توجهی شد و این روند در سال 95 نیز ادامه یافته است و شاهد نمایش بسیاری از آثار جدید این پژوهشکده در دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دفتر تبلیغات هستیم.
وی اظهار کرد: فرهنگ‌نامه وجوه و نظائر در دو جلد، منطق پاسخگویی قرآن کریم، ملاک‌های توسعه آیات‌الاحکام و شواهد قرآنی برخی از مضامین حکمت متعالیه از جمله آثاری است که در سال 94 منتشر شده است.
یوسفی‌مقدم با بیان اینکه اعلام قرآن که به تحلیل واژگان می‌پردازد نیز در پنج جلد در دست تولید است افزود: تاکنون دو جلد آن راهی بازار نشر شده است همچنین جلد سیزدهم دایرة‌المعارف قرآن کریم منتشر شده است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه دایرة المعارف قرآن از آثار فاخر و زمان بر در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم است ادامه داد: دایرة‌المعارف قرآن کریم قرار است در 30 جلد منتشر شود و تاکنون جلد سیزدهم آن در سال 94 نشر یافته است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم با بیان اینکه 40 مورد اثر نیز آماده نشر و در حال انجام مراحل نهایی داریم که 30 جلد آن در دست نشر است به برپایی دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم اشاره کرد و گفت: دانشنامه اخلاق قرآنی از جمله آثار جدیدی است که در سال 95 منتشر و در این نمایشگاه از آن رونمایی شده است.
یوسفی مقدم با بیان اینکه جلد اول این دانشنامه منتشر شده است اظهار کرد: مطالعات محوری قرآن‌پژوهی خاورشناسان همچنین ترجمه فرهنگ قرآن به زبان اردو، پیشوایی از منظر قرآن کریم و قرینه مقابله و فن احتباک از دیگر آثاری است که توسط این پژوهشکده منتشر شده است.
یوسفی‌مقدم افزود: علاوه بر آثار مکتوب منتشر شده و در دست نشر نرم‌افزار پرسمان قرآنی شامل ده‌هزار پرسش و پاسخ قرآنی نیز تولید شده که از میان 50 هزار پرسش ویرایش و به روز و انتخاب شده است.
یوسفی مقدم تصریح کرد: در کنار این آثار، نشست‌های علمی و کرسی‌های علمی و ترویجی نیز در دستور کار پژوهشکده بوده و تاکنون چند کرسی از جمله بحث اختلاف قرائات برگزار شده است و خروجی این کرسی و نشست‌ها نیز غالبا تولید آثاری در موضوعات مختلف قرآنی است.
این قرآن‌پژوه با تقدیر و تشکر از نشر پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و زحماتی که در انتشار آثار قرآنی می‌کشند عنوان کرد: اعجاز قرآن با گرایش شبهه‌پژوهی، علوم قرآن در احادیث اهل‌بیت(ع)، مفتاح‌الجامع و فرهنگنامه تحلیل واژگان مشابه از دیگر آثار تولید شده توسط این پژوهشکده محسوب می‌شود.
همکاری در همایش آیت‌الله معرفت
یوسفی‌مقدم، همچنین از همکاری این پژوهشکده در برپایی اولین همایش ملی آیت‌الله محمدهادی معرفت خبر داد و افزود: این همایش ملی با مشارکت جمعی از مراکز و موسسات قرآن‌پژوهی قرار است در سال آینده برگزار شود.
وی ادامه داد: پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن کریم نیز با توجه به موضوع این همایش که بررسی آرای تفسیری آن قرآن‌پژوه برجسته حوزه است در برگزاری این همایش مشارکت دارد.
یوسفی‌مقدم تصریح کرد: محورهای این همایش در سلسله جلسات مشترک مشخص و معین شده همچنین پوستر آن طراحی شده و جلسه ای نیز دیروز برگزار کردیم و در آن عنوان های مقالات سفارشی و نویسندگانی که قرار است مقالات به آنان پیشنهاد شود نیز مورد بحث و بررسی قرار گرفت و افراد معین شده‌اند.
این قرآن‌پژوه با بیان اینکه ما کمک کار این همایش هستیم به جایگاه آیت‌الله معرفت در منظومه قرآن‌پژوهی اشاره و تاکید کرد: ایشان از جمله شخصیت‌های برجسته حوزه در زمینه علوم قرآنی و تفسیر بودند که تفسیر اثری جامع از آثار ماندگار ایشان است.
وی ادامه داد: ایشان همچنین در زمینه تفسیر و مفسران و تاریخ قرآن نیز آثاری دارند و در برخی زمینه‌ها صاحب برداشت‌های نو و جدید هستند که هر کدام می‌‌تواند موضوع تحقیقات قرار گیرد که البته در محورهای این همایش نیز پیش‌بینی شده است و به زودی نشر خواهد یافت تا محققان علاقه‌مند آثار خود را به این همایش ارسال کنند.
یادآور می‌شود، نمایشگاه دومین دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم از دیروز 20 آذرماه با حضور مدیر حوزه‌های علمیه در سالن غدیر این دفتر برپا شد و تا 25 آذرماه نیز ادامه دارد.
علاقه‌مندان برای بازدید از این نمایشگاه می‌توانند از ساعت هشت صبح تا 20 هر روز به نشانی چهار راه شهدا، ابتدای خیابان معلم، سالن همایشات غدیر دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم مراجعه و از این آثار بهره‌مند شوند.
captcha