به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از سپاه نیوز، سردارسرلشکر پاسدار دکتر سیدیحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری، که امروز، چهارشنبه 24 آذر، در نهمین کنفرانس ملی فرماندهی و کنترل ایران، با موضوع C4I توانمندی تصمیمگیری هماهنگ، صحیح، سریع و بهینه در اجرای مأموریتها سخنرانی میکرد در تحلیل محیط بین الملل گفت:
واقعیت آن است که منطقه ما در غرب آسیا و در حد واسط قاره اروپا، آسیا و آفریقا قرار گرفته است و ایران بهمثابه پل ارتباطی در این منطقه است و بایستی تحولات در سطح منطقهای و بینالملل را بهخوبی درک کنیم.
وی افزود: بازیگران قدرت در بعد منطقهای و بینالمللی در حال ازدیاد هستند و البته در منطقه ما آمریکاییها درک کردهاند که جمهوری اسلامی ایران بازیگر اول منطقه جنوب غرب آسیا است و وزن ژئوپلیتیکی ایران بیشترین وزن و تأثیرگذاری را در این منطقه داراست.
وی ادامه داد: واقعیت این است که ایران در صحنه منطقه غرب آسیا، عراق و سوریه به عنوان قدرت اول نقشآفرینی میکند و ائتلاف ایران، روسیه و سوریه و حزبالله لبنان باعث آزادی حلب شده است و به زودی موصل را آزاد خواهد کرد و اینکه دولتهای سوریه و عراق از ایران درخواست کمک کردهاند و ایران به دولتهای آنها پاسخ مثبت داده است و این ائتلاف در حال پیروز شدن است، باعث افزایش وزن سیاسی جمهوری اسلامی ایران شده است و ریاست جمهوری جدید آمریکا بایستی با این واقعیت روبرو شود که ایران قدرت اول منطقه است.
دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در ادامه با اشاره به جهتگیری قدرت در قرن حاضر گفت:جهتگیری قدرت در قرن حاضر موضوع فرهنگ و اقتصاد است و ما به فضل الهی فرهنگ و تمدن کهنی داریم و آنچه که در آن ضعف داریم وضعیت اقتصادی است و البته ضعف وضعیت اقتصادی شامل منابع اقتصادی نمیگردد، بلکه مشکل اصلی استفاده از منابع اقتصادی است که خداوند در اختیار ما قرار داده است که بایستی با مدیرت صحیح از آن استفاده کنیم.
وی افزود:البته پاردوکس بین توسعه و امنیت ، خصوصا در توسعه فناوری اطلاعات وجود دارد که بایستی آن را بومیسازی کنیم که هم امنیت ملی را حفظ کنیم و هم توسعه دهیم.
سرلشکر صفوی درتشریح انطباق اقدامات تاكتيكي و اثرات استراتژيكي و در تحلیل محیط بین الملل گفت: حادثه 11 سپتامبر یک حادثه تاکتیکی بود که اگر چه سازمانهای اطلاعاتی موساد و CIA آمریکا پشت پرده پیدایش آن بودند، لیکن منجر به پیدایش یک استراتژی آنهم به عنوان اسلامستیزی و حضور در منطقه غرب آسیا شد که از اهداف برنامهریزان آن حادثه تاکتیکی بود.
وی با اشاره به بازگشت انگلیس در خلیج فارس گفت: انگلیسیها که در سال 1971 از منطقه خارج شدند ، دوباره بازگشتند و در بحرین پایگاه دائمی گرفتند و بازگشت انگلیس در خلیج فارس یک استراتژی جدید است.