کد خبر: 3560319
تاریخ انتشار : ۱۸ دی ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۷

بهترین منبع سلامت معنوی/ استفاده از آموزه‌های قرآنی برای سلامت فردی و اجتماعی دانشجویان

گروه سلامت: در گردهمایی مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی بر استفاده از آموزه‌های قرآنی برای ارتقای سلامت فردی، اجتماعی و معنوی افراد و جامعه تأکید شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، محمدرضا نیکنام مشاور وزیر بهداشت در امور بین‌الملل در گردهمایی مدیران فرهنگی و کارشناسان فعالیت‌های قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور با بیان اینکه سلامت معنوی باید بیش از پیش مورد تاکید و توجه مسئولان باشد، اظهار کرد: قرآن بهترین منبع برای ارتقای سلامت معنوی است و جامعه پزشکی به عنوان متولیان سلامت جامعه باید توجه ویژه‌ای به معارف قرآنی داشته باشند.

قرآن بهترین منبع سلامت معنوی/ استفاده از آموزه‌های قرآنی برای سلامت فردی و اجتماعی دانشجویان 

وی با اشاره به آیه 30 سوره فرقان اظهار کرد: نخواندن قرآن و ترجیح غیر قرآن بر قرآن از انواع بی‌توجهی به کلام نورانی خداوند است؛ زمانی که قرآن کریم محور فعالیت‌های روزانه و تعاملاتمان نباشد به معنای مهجور نگاه داشتن قرآن است، همچنان که تدبر و تفکر نکردن در آیات قرآن این چنین است.

وی افزود: اینکه به آموزه‌های قرآنی آشنا باشیم ولی بدان عمل نکنیم و تعهدی نسبت به آنچه می‌دانیم نداشته باشیم نیز از بزرگ‌ترین آسیب‌هایی است که در این زمینه وجود دارد و این در حالی است که قرآنی که در اختیار ماست معجزه عظیم و پایدار پیامبر خاتم(ص) است.

نیکنام در ادامه با اشاره به جمله‌ای از امام خمینی(ره) در باب اهمیت قرآن و اشاعه و ترویج معارف قرآنی در حوزه و دانشگاه گفت: امروزه قرآن کریم به واقع مورد بی‌توجهی است و جز نگاه تشریفاتی به قرآن توجه جدی به این کتاب آسمانی صورت نمی‌گیرد.

وی اظهار کرد: قرآن کریم بزرگ‌ترین گنجینه معنوی است که متاسفانه از آن غافل شده‌ایم؛ اگر قرآن کریم معجزه است نباید از آن کناره بگیریم و باید با معارف و مکارم این کتاب عظیم و نورانی مانوس شویم.

نیکنام با بیان اینکه سلامت از چهار بعد جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی تشکیل می‌شود، گفت: نوع بشر موظف است که هر چهار بعد را مورد توجه قرار دهد و برای بهبود و ارتقای سلامتش تلاش کند؛ در این میان توجه به سلامت معنوی از جایگاه ویژه‌ای برخوردار است به خصوص آنکه سلامت معنوی در ارتقای کلی سلامت انسان بسیار اثرگذار و مهم است؛ جامعه پزشکی نیز به عنوان متولی سلامت جامعه باید از سلامت معنوی برخوردار باشد و در این راه بهترین منبع، چیزی نیست مگر قرآن کریم.

وی یادآور شد: برنامه ریزی فعالیت‌های قرآنی در دانشگاه‌ها باید به صورت جدی و با حضور اعضای هیات علمی صورت گیرد، زیرا این بخش از جامعه دانشگاهی نقش اساسی در آموزش و انتقال مفاهیم گوناگون روحی و جسمی را به دانشجویان عهده دارند.

محمدمهدی بحرالعلوم، رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت نیز در این همایش اظهار کرد: این گردهمایی با دو هدف برگزار می‌شود که نخست بازبینی اقدامات و برنامه‌هایی است که در سال گذشته در ستاد وزارتخانه و دانشگاه‌های علوم پزشکی صورت گرفته و تلاش می‌شود تا نقاط ضعف و قوت این فعالیت‌ها را بررسی کنیم.

وی افزود: هدف دیگر این گردهمایی برنامه‌ریزی در حوزه قرآن و عترت برای سال ۹۶ است؛ ما نیز همچون سایر بخش‌های وزارت بهداشت برنامه عملیاتی پنج ساله‌ای در حوزه قرآن و عترت تهیه و تدوین کرده‌ایم که برش مربوط به سال ۹۵ را به دانشگاه ها ابلاغ کردیم و مایلیم نقاط قوت و ضعف این برنامه را در این گردهمایی به بحث و بررسی بگذاریم.

قرآن بهترین منبع سلامت معنوی/ استفاده از آموزه‌های قرآنی برای سلامت فردی و اجتماعی دانشجویان

در این مراسم همچنین بهرام‌علی قنبری، قائم مقام اجرایی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز اظهار کرد: در خط مقدم سلامت جامعه، سلامت کسانی باید مورد توجه قرار گیرد که خود، متولیان سلامت جامعه در آینده‌اند.

وی افزود: کار کردن بر روی ابعاد گوناگون سلامت این قشر بسیار حائز اهمیت است چرا که این افراد متولیان سلامت جامعه خواهند بود؛ دوران دانشجویی اهمیت ویژه‌ای دارد زیرا دانشجویان در این دوران استفاده کارآمدتری از منابع انجام می‌دهند و بیشترین اثرگذاری بر این قشر نیز در همین دوران صورت می‌گیرد.

قنبری اظهار کرد: اگر انسان مبانی آموزشی خود را از کتاب قانون زندگی، یعنی قرآن کریم به دست آورد و آموزه‌های قرآنی را در زندگی فردی و اجتماعی خویش به کار بندد، سلامتش در ابعاد مختلف تضمین می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه بخش زیادی از مشکلات روحی و روانی به دلیل فاصله گرفتن افراد از آموزه‌ها و معارف قرآنی است، تأکید کرد: دوره دانشجویی دوره خوبی برای پذیرندگی است و دانشجویان در این دوران اشتیاق بسیاری برای اثرپذیری دارند که کیفیت و نهادینه شدن این اثر به عملکرد ما به عنوان مسئولان فرهنگی و قرآنی باز می گردد.

به گزارش ایکنا گردهمایی مدیران فرهنگی و کارشناسان قرآنی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور روز گذشته در خزرآباد ساری برگزار و در این همایش علاوه بر سخنرانی و گزارش اقدامات مرکز قرآن و عترت سه کارگاه آموزشی با عنوان «سبک زندگی قرآنی» ‌برگزار شد.

captcha