کد خبر: 3561322
تاریخ انتشار : ۲۰ دی ۱۳۹۵ - ۱۴:۳۸

ابلاغ آئین‌نامه پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت

گروه دانشگاه: آئین‌نامه پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم ابلاغ شد.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، به نقل از ایحاء، حجت الاسلام والمسلمین علی قاسمی معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم از ابلاغ آئین‌نامه اجرایی پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت این دانشگاه خبر داد.
وی ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: قرآن و عترت، دو ودیعه گران‌بهای رسول خاتم (صلی الله علیه و آله) بوده و شرط بهره‌مندی از هدایت و دوری از گمراهی و رسیدن به مدینه فاضله دنیوی و بهشت اخروی، تمسّک به این دو است. بر این باور در جامعه اسلامی بر همگان و به ویژه بر دستگاه‌های حاکمیتی فرض است که در توسعه فرهنگ اسلامی منطبق با شاخصه‌های قرآن و عترت بکوشند.
قاسمی افزود: در همین راستا، جشنواره سراسری قرآن و عترت دانشگاهیان با هدف نشر و گسترش فرهنگ قرآن و عترت در دانشگاه‌ها از سال 1364 طرح‌ریزی گردیده و همه ساله برگزار می‌شود.
وی در خصوص برگزاری این مسابقات در دانشگاه علوم و معارف قرآن كريم، گفت: در این دانشگاه نيز پس از برگزاری هشت دوره مسابقات سراسري قرآن كريم، از سال 1389 این مسابقات را با شکوه هرچه بیشتر با انضمام مسابقات بخش اساتید و کارمندان در قالب «المپیاد قرآن و عترت» تا سال 1395 شد و جهت هماهنگ‌سازی و همگام بودن با سایر دستگاه های دانشگاهی کشور، به حول و قوه الهي از سال تحصیلی 1396-1395 «المپیاد قرآن و عترت» با عنوان «جشنواره قرآن و عترت(علیهم السلام)» به کار خود ادامه می‌دهد و «پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت(علیهم السلام) دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم» در سال تحصیلی 1396-1395 طبق آئین‌نامه ابلاغی به اجرا در خواهد آمد.
قاسمی افزود: این جشنواره در دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم همچون سنوات گذشته در دو مرحله دانشکده‌ای و سراسری برگزار شده و نفرات برتر دانشجویان به سی و دومین جشنواره ملّی قرآن و عترت دانشجویان ایران معرفی خواهند شد.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم در خصوص اهداف برگزاری این جشنواره، اظهار کرد: اعتلاي دانش، ايمان، اخلاق و بصيرت ديني دانشگاهيان و توسعه فضاي معنوي و قرآني در دانشکده‌های علوم قرآنی و تشويق ایشان به سوی فعاليت‌هاي قرآني و عترت، گسترش مفاهيم، آموزش‌ها و پژوهش‌هاي قرآن و عترت، توجه توأمان به الفاظ و مفاهيم قرآن كريم و متون ائمه اطهار با تأكيد بر حفظ، تدبّر و عمل به آن، گسترش اطلاعات و مباحث كاربردي قرآن و عترت و تقويت محتواي برنامه‌هاي قرآن و عترت، تعميق نگرش اهل هنر و ادب به قرآن كريم و سيره معصومين و هماهنگي و حركت همسوي همه دستگاه‌هاي آموزش عالي در زمينه مسابقات و جشنواره‌هاي قرآن و عترت از مهم‌‎ترین اهداف برگزاری این جشنواره می‌باشد.
وی در ادامه در خصوص بخش‌های این جشنواره گفت: این جشنواره شامل بخش آوایی، کتبی ادبی، هنری، پژوهشی، فناوری و نشریات قرآنی و در مجموع 51 رشته می‌باشد.
قاسمی افزود: بخش آوایی شامل حفظ1، 3، 5، 10، 20 جزء و کل قرآن کریم ، قرائت تحقیق و ترتیل، نغمات آئینی همچون اذان، تواشیح، دعا و مناجات خوانی و تدریس قرآن کریم می‌باشد.
وی همچنین بیان کرد: بخش معارف قرآنی و سیره معصومین،(کتبی) نیز شامل آشنایی با احادیث اهل بیت(ع)، مفاهیم نهج‌البلاغه، آشنایی با مفاهیم صحیفه سجادیه، حفظ موضوعی قرآن، آشنایی با ترجمه و تفسیرقرآن کریم، آشنایی با سیره معصومین(ع)، احکام، پرسمان قرآنی و اخلاق می‌باشد.
قاسمی درخصوص سایر رشته‌های این جشنواره گفت:  مقاله‌نویسی، بررسی و نقد کتاب، تلخیص کتاب، نشریات قرآنی، رشته‌های بخش پژوهشی و تولید نرم افزار و اپلیکیشن، کانال شبکه‌های مجازی نیز رشته‌های بخش فناوری هستند.
معاون فرهنگی دانشجویی دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم افزود: رشته‌های بخش ادبی شامل شعر، داستان‌نویسی، نمایشنامه‌نویسی و فیلم‌نامه‌نویسی و همچنین رشته‌های هنری نیز شامل خوشنویسی، نقاشی و تصویرگری آیات قرآن کریم،  عکاسی، تذهیب، فیلم کوتاه، معرّق و منبّت و طراحی پوستر می‌باشند و در بخش نشریات قرآنی نیز رشته‌ها شامل مصاحبه، گزارش، مقاله دینی و قرآنی، طرح روی جلد، گرافیک و صفحه‌آرایی هستند.
شایان ذکر است پانزدهمین جشنواره قرآن و عترت دانشگاه علوم و معارف قرآن کریم اردیبهشت ماه سال آینده با حضور نمایندگان دانشکده‌های علوم قرآنی سراسر کشور برگزار خواهد شد.
captcha