کد خبر: 3569194
تاریخ انتشار : ۱۳ بهمن ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۵
صالحی امیری:

تئاتر از ملزومات نشاط و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است/‌ بودجه دو برابری سال آینده تئاتر

گروه هنر: برای تداوم نشاط و ایجاد حس مسئولیت‌پذیری اجتماعی در میان آحاد مردم و فرهنگ‌سازی به منظور هم‌گرایی و دگر‌دوستی اعتقاد داریم که باید به هنر پویا و ماندگار تئاتر بیش از پیش اهتمام داشته باشیم و لذا اطمینان می‌دهم که سال آینده بودجه تئاتر به دو برابر افزایش پیدا کند.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) مراسم اختتامیه سی‌و‌پنجمین جشنواره بین‌المللی «تئاتر فجر» شامگاه شب گذشته، سه‌شنبه 12 بهمن با حضور سیدرضا صالحی‌ امیری، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی مرادخانی؛ معاون هنری ارشاد و جمعی از مدیران فرهنگی و هنری و جامعه هنر تئاتر در تالار وحدت برگزار شد.

در بخشی از این برنامه که به تجلیل از مقام هنری علی رفیعی؛ پیشکسوت کارگردانی تئاتر و سینما اختصاص داشت، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از اهدای لوح تقدیر و برگزاری مراسم تمجید از این هنرمند پیشکسوت به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت:  تکریم و تجلیل از هنرمندان و به‌ویژه پیشکسوتان هنر تئاتر بر ما یک فرض و اصل است و امشب به عنوان یک نمونه و نماد از این استاد گرانقدر به پاس سال‌ها تلاش و مجاهدت او در عرصه هنر شریف تئاتر، قدردانی شد.

وی ادامه داد: آن چیزی که برای ما به عنوان دستگاه اجرایی حوزه فرهنگ و هنر مهم است، توجه به این نکته است که برای تداوم نشاط و ایجاد حس مسئولیت‌پذیری اجتماعی در میان آحاد مردم و فرهنگ‌سازی به منظور همگرایی و دگر‌دوستی باید به هنر پویا و ماندگار تئاتر بیش از پیش اهتمام داشته باشیم که خوشبختانه باید بر این مسئله تأکید کنم که کارنامه دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته در زمینه پرداختن به هنر تئاتر، درخشش نسبی داشته است.

صالحی امیری تصریح کرد: همین‌جا به همه جامعه فعال در عرصه هنر تئاتر این اطمینان و نوید را می‌دهم که قطعاً با پیگیری‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بذل توجه نمایندگان محترم مجلس بودجه تئاتر در سال آینده نسبت به سالی که در آن قرار داریم به دو برابر افزایش پیدا خواهد کرد و هنرمندان و گروه‌های فعال تئاتری در سال آتی پیش رو با فراغ بال و امنیت خاطر بیشتری می‌توانند به تولید آثار بپردازند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه گفت: نیاز امروز جامعه ایران اسلامی  داشتن روحیه و شور و نشاط است که باید بسترهای آن در جامعه به‌فراوانی و وفور ایجاد شود و اعتقاد داریم که تئاتر به عنوان مادر هنرها ابزار مؤثر و مناسبی در توسعه شور و نشاط در جامعه و حس مسئولیت‌پذیری اجتماعی خواهد بود و باید نگاه‌مان به هنر تئاتر را متحول کرده و به آن نه‌صرفاً به دید یک اثر نمایشی که ممکن است بر روی صحنه اجرا شود  بلکه به عنوان یک محصول هنری که می‌تواند جریان‌ساز و فرهنگ‌ساز باشد نگاه کنیم.

وی افزود: قطعاً توسعه تئاتر که مصداقی از توسعه شور و نشاط اجتماعی و مسئولیت‌پذیری اجتماعی است با ایراد سخنرانی و برگزاری همایش و سمینار محقق نخواهد شد و لذا درصدد هستیم تا با یک برنامه‌ریزی اصولی و زیربنایی همان‌گونه که اشاره شد بسترهای لازم برای تغییر و تحول بنیادین در نظام تئاتری و هنرهای نمایشی را فراهم آوریم که یکی از این اقدام تقویت  بخش خصوصی فعال در حوزه تئاتر است و البته در امتداد این راه به فکر ایجاد یک سازمان نظام صنفی هنر نیز هستیم که پس از ایجاد آن باید ساختار آن را همه هنرمندان به رسمیت بشناسند.

صالحی امیری تأکید کرد: ما برای واگذاری مسئولیت هنری به جامعه هنری که در اینجا مراد مسئولیت اداره هنر تئاتر است ابتداً ناگزیر به احترام و شناخت و قائل شدن به صنوف هستیم که در این راستا با جهش‌های جدی تحولی بخش خصوصی و پای کار آمدن بانک‌ها برای اعطای تسهیلات مالی قصد آن را داریم تا زیرساخت‌های  موجود در تئاتر را که در وضعیت کنونی چندان مناسب و در خور شأن این هنر متعالی نیست را توسعه و رونق و بهبود بخشیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ما در ساختار اجرایی و مدیریتی کلان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای مدیریت هنر تئاتر در نظر داریم تا همه مسئولیت‌های اجرایی و اداری این بخش را به صاحبان و کارشناسان و فعالان این حوزه واگذار نماییم که خوشبختانه با پیگیری‌های استاد ارجمند ایرج راد، مدیر سابق خانه تئاتر این امر یعنی تشکیل صنوف تئاتری و ایجاد ساختمان خانه تئاتر و تجهیز آن به‌سرعت و دقت زیادی در حال انجام است.

وی اظهار کرد: باید به این نکته مهم و کلیدی نیز توجه داشته باشیم که حیات و پویایی مؤثر هنر تئاتر منوط به انتقال تجارب نسل‌های پیشکسوت و کارکشته تئاتر به نسل جوان است؛ امسال خوشبختانه توجه جدی به جوانگرایی در جریان جشنواره «تئاتر فجر» را شاهد بودیم که این نشان از این دارد که به‌ویژه نسل جوان بازگشت خوبی به گذشته و بازخوانی و استفاده از تجارب نسل گذشته خود داشته است که این امر در اغلب اجراهای نمایشی مشهود بود.

صالحی امیری در پایان  با اشاره به اینکه تئاتر هنر حیات معنوی جامعه است گفت: همان‌طور که انسان به خدمات متنوعی در زندگی برای گذران زندگی و معیشت خود نیاز دارد، تئاتر نیز از جمله مصادیق خوراک معنوی و روحی به جامعه بشر امروز است، ما با وقوف نسبت به این اصل مهم، سعی در توسعه همه‌جانبه فعالیت‌های تئاتری در جامعه داریم و معتقدیم که زیست جامعه در فضای نمایشی و تئاتر از نظر پرورش اخلاقیات در جامعه و اعتباربخشی به آن اهمیت فراوانی دارد و تولیدات و فعالیت‌های نمایشی را زین پس به عنوان یک محصول مصرفی معنوی در کنار سایر مصارف مادی مردم جامعه بیش از پیش مورد اهمیت قرار خواهیم داد.

این گزارش حاکی است، در مراسم اختتامیه جشنواره «تئاتر فجر» از برگزیدگان بخش‌های مختلف جشنواره با اهدای لوح، تندیس جشنواره و جوایز نقدی تقدیر به عمل آمد.

امیر سجاد دبیریان

captcha