کد خبر: 3569790
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۰

دورهمی‌های قرآنی را احيا كنيم

قرآن كتاب آسماني مسلمين و بر مبناي اعتقاد ايشان معجزه آخرين پيامبر خدا است. بر اين مبنا قرآن بايد از تحريف حفظ شده باشد تا...

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، روزنامه جوان نوشت: قرآن كتاب آسماني مسلمين و بر مبناي اعتقاد ايشان معجزه آخرين پيامبر خدا است. بر اين مبنا قرآن بايد از تحريف حفظ شده باشد تا جنبه اعجاز آن حفظ شود. بنابراين در بين كتب آسماني تنها كتابي كه امروزه كلام خداست فقط قرآن است. قرآن كلام الهي است و از آنجا كه خداوند كمال مطلق است قرآن نيز اين چنين است و به گفته روايات دريايي عميق و بي‌انتهاست.  قرآن فقط يك كتاب اخلاقي و معنوي نيست گرچه مملو از اخلاقيات و معنويات و مباحث معرفتي عميق است كه عرفاي بزرگ بسياري از يافته‌هاي خود را از قرآن مي‌دانند. قرآن كتاب احكام نيز بوده و براي فقها در استنباط احكام جزو منابع اصلي و بلكه اصلي‌‌ترين منبع است. قرآن كتاب تاريخ هم هست اما تاريخ قرآن گزارش صرف نيست بلكه همراه با معرفت و عبرت است. قرآن سرشار از زيبايي‌‌هاي ادبي است و اديبان پاي درس قرآن زانو زده‌‌اند. در قرآن مباحث علمي و تجربي نيز وجود دارد و با پيشرفت علوم لايه‌هاي بيشتري از جنبه اعجاز قرآن بروز كرده است. قرآن مجموعه‌اي از بهترين‌‌هاست كه براي همه كس و همه زمان‌ها قابل استفاده است به شرط آن كه هر كس به اندازه خود دست نياز به سمت اين بحر بي‌پايان دراز كند و از آن بهره جويد.
برخي از كارهايي كه امروزه بين مردم عرف شده است  و نشان از اين دارد كه مردم به تقدس و عظمت قرآن اعتقاد دارند، حضور قرآن در سر سفره عقد، سفره هفت سين، خانه و ماشين نو و... است. اما متأسفانه در برخي موارد ديده شده است كه اين عظمت بي‌نهايت در همين امور خلاصه مي‌شود و نقش قرآن در زندگي مردم به همين امور بسنده مي‌شود. به نظر مي‌رسد علاوه بر اين امور بايد حضور قرآن در زندگي‌‌ها پر رنگ‌تر شود و براي اين مهم بايد برخي اقدامات ظاهري ولي بااهميت صورت گيرد.


در گذشته رسم بر اين بود كه هيئت‌ها با قرآن و آموزش روانخواني و تجويد صورت گيرد و اعضاي هيئت قبل از توسل پاي سفره قرآن مي‌نشستند. بدين ترتيب پيوند بين ثقلين يعني كتاب و سنت ايجاد مي‌شد و بعضاً در اين ميان فردي كه از بقيه مطلع‌تر بود بخشي از آيات را توضيح داده و تفسير مي‌كرد. بدين شكل جوان‌ها با معارف قرآني نيز آشنا مي‌‌شدند. اين روزها اين رسم و سنت حسنه بايد بيش از پيش در هيئت‌ها احيا شود.
امروزه پيوند بين اعضاي خانواده به دليل مدرن شدن زندگي، كم شده و دورهمي‌هاي خانوادگي كمرنگ شده است. يكي از اموري كه مي‌تواند اين پيوند را برقرار و براي دقايقي اعضاي خانواده را كنار هم جمع كند قرآن خواندن دسته جمعي و بحث درباره آيات آن است. اين اقدام ضمن استحكام الفت و دوستي بين اعضاي خانواده سبب آشنايي آنها با معارف ديني مي‌‌شود. همچنين والدين به حقي كه در برابر فرزندان خود دارند عمل مي‌كنند چه آن كه در روايات آمده است يكي از حقوق فرزندان به والدين تعليم قرآن به آنان است و چه فضايي بهتر از جو صميمي خانواده كه اين امر در فرزندان را نهادينه مي‌كند.
هنر براي انتقال مفاهيم بهترين ابزار است. يكي از راه‌هاي جذب مردم به قرآن اين است كه مردم قرآن را با لحن و صوت خوش بشنوند. مساجد در اين مهم نقشي اساسي دارند كه با برقراري مجالس انس با قرآن و كرسي تلاوت در زمان‌هاي مشخص مردم را با فضاي قرآني آشنا كنند. مردم قرآن را با صداي خوش بشنوند و ضمن اينكه با قرآن رابطه برقرار مي‌كنند در اين ميان عده‌اي نيز جذب هنر قاريان شده و رو به تلاوت مي‌‌آورند و سبب مي‌‌شود زندگي‌‌شان قرآني شود. اين موارد گرچه براي قرآني شدن جامعه كافي نيست اما مي‌‌تواند تا حدودي از مهجوريت قرآن كاسته و راه را براي رسيدن به باطن آن باز كند.
captcha