کد خبر: 3569934
تاریخ انتشار : ۱۴ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۴۹

تلاش برای اکران فیلم «ماه‌گرفتگی» پیش از انتخابات 96

گروه هنر: از آنجا که فیلم «ماه‌گرفتگی» در تلاش برای بیان وقایع سال 88 در فضای سیاسی است لذا در تلاش هستیم که با اکران آن پیش از انتخابات ریاست جمهوری سال 96، کمک به بینش سیاسی مخاطب کنیم.

به گزارش  خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) نشست خبری فیلم سینمایی «ماه‌گرفتگی» به کارگردانی سیدمسعود اطیابی، عصر امروز پنج‌شنبه 14 بهمن و در پنجمین روز از سی و پنجمین جشنواره بین‌المللی «فیلم فجر» با حضور کارگردان، تهیه‌کننده و سایر عوامل فیلم در سالن سعدی برج میلاد تهران برگزار شد.

سیدمسعود اطیابی، کارگردان  فیلم سینمایی«ماه گرفتگی» در ابتدای این نشست با ابراز خرسندی از اینکه مخاطبان فیلم توانستند فیلم را تا پایان با وجود آنکه شاید غالب آنها فضای فیلم را دوست نداشته باشند ببینند گفت: به هر حال آنچه که من ساختم نشأت گرفته از دیدگاه محدود من بود و نقایص آن را می‌پذیرم با این وجود از سعه صدر مخاطبان برای آنکه زود قضاوت نکردند و تا پایان به تماشای این فیلم نشستند کمال تشکر را دارم.

وی ادامه داد: همه ما با واقعه ناگوار فتنه سال 88 به نوعی درگیر بودیم با این وجود بعد از گذشت این مدت همچنان اما و اگر و ابهاماتی در مورد منشأ این واقعه و عواملی که به مسئله ناامنی جامعه ایران دامن زدند وجود دارد با این فرض من  با ساخت این فیلم تا حدود زیادی سعی کردم تا نه اینکه در این زمینه ابهام‌زدایی کنم بلکه روایتی سینمایی را ارائه دهم که نزدیک به واقعیتی که اتفاق افتاده است باشد.

اطیابی در پاسخ به این پرسش که تا چه اندازه در زمینه خلق فضای موجود در فیلم به تحقیق پرداخته است، گفت: من در مراجعه به زندان اوین فضای بازجویی و اتاق ملاقاتی که در فیلم شاهد آن بودیم را بسیار دلپذیرتر و قابل تحمل‌تر از آن چیزی که تصور می شود دیدم اما این فضا به درد فیلم نمی خورد لذا در طراحی فضا و صحنه اعمال تغییراتی داشتیم، در مورد مسجد لولاگر هم باید بگویم که آنچه در فیلم شاهد آن بود، مطابق با عکسی واقعی است که پس از آتش‌سوزی مسجد گرفته شد و اکنون هم موجود است.

اطیابی در مورد جریان ساز بودن فیلم «ماه‌گرفتگی« در جامعه گفت: قطعاً این فیلم در آینده مرجعی خواهد بود در زمینه بررسی وقایع اجتماعی و سیاسی سال 88، خوشحالم که نتیجه کار اکنون شرایطی را به وجود آورده است که هیچ کدام از دو طیف مخالف سیاسی را نمی تواند قانع و راضی کند و این نشان از آن دارد که فیلم توانسته تنها به واقعیت بپردازد.

این گزارش حاکی است هادی انباردار تهیه کننده فیلم در مورد تجربه تهیه‌کنندگی  این فیلم به خبرنگاران گفت: کار سختی بود، من پیشتر تجربه کار در سینمای سیاسی را نداشتم و بیشتر جنگی کار کردم اما باید بگویم که چنین کاری بسی سختتر از فیلم دفاع مقدسی ساختن است.

انباردار تصریح کرد:  ما برای ساخت این فیلم مدتهای زیادی است که در حال کار هستیم و تصور می کردیم که بتوانیم با مساعد بودن شرایط فیلم را حتی برای جشنواره سال گذشته فیلم فجر مهیا کنیم.

انباردار تأکید کرد: همانطور که کارگران اشاره داشت این فیلم توانست گوشه ای از واقعیات سیاسی و اجتماعی مقطعی از تاریخ معاصر را در سال 88 روایت کند بدون هیچ جناح‌بندی سیاسی و طرفداری جانبدارانه از طیفی خاص و لذا تمام تلاش خود را خواهیم کرد تا اکران عمومی آن پیش از انتخابات سال 96 ریاست جمهوری صورت گیرد تا بتواند تا حدودی بر بینش سیاسی مردم و مخاطبان اثر مثبتی بگذاریم.

در پایان نیز کامبیز دیرباز، بازیگر اصلی فیلم به بیان دیدگاههای خود در پذیرش ایفای نقش در «ماه گرفتگی» پرداخت.

امیرسجاد دبیریان

captcha