به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، قرار است، «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور جدید آمریکا، 27 بهمنماه در کاخ سفید میزبان «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر غاصب و اشغالگر اسرائیل باشد؛ دیداری كه محور مباحثات آن به اعتقاد کارشناسان و تحلیلگران مسائل سیاسی، ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در کرانه باختری و قدس شرقی خواهد بود.
این در حالی است که فرودگاهها و شهرهای مختلف آمریکا حدود 9 روز پس از صدور فرمان نژادپرستانه دولت ترامپ مبنی بر ممنوعیت 90 روزه ورود شهروندان هفت کشور اسلامی به خاک آمریکا همچنان شاهد تظاهرات و خشم گسترده شهروندان این کشور است و همچنین، تظاهرات گستردهای تاکنون در کشورهای مختلف دنیا در اعتراض به این تصمیم نژادپرستانه ترامپ برگزار شده است.
در حقیقت، صدور فرمان ممنوعیت ورود شهروندان 7 کشور مسلمان به آمریکا و موج خشم و اعتراضی که پس از صدور این فرمان ایجاد شده را میتوان مهمترین و جدیترین چالشی دانست که دولت تازهکار ترامپ پس از تکیه زدن بر اریکه قدرت با آن مواجه شده است، چرا که صدور این فرمان نژادپرستانه سبب شده که بسیاری از دانشجویان و اساتیدی که در دانشگاهها و مراکز آموزشی آمریکا مشغول تحصیل و تدریس بودند، با مشکل مواجه شوند، بهطوریکه حتی وکلای آمریکا بهصورت داوطلبانه برای حمایت از حقوق مسلمانان در فرودگاههای آمریکا حضور یافته و برخی قضات فدرال تاکنون اقدام به لغو فرمان ترامپ به نفع مسلمانان و مهاجران کردهاند.
همچنین، صدور این فرمان سبب شد که علاوه بر مسلمانان، حتی برخی کشورهای غربی که نزدیک و همپیمان آمریکا هستند نیز به آن معترض باشند و بدین ترتیب تنفر افکار عمومی جهان از سیاستهای نادرست و تبعیضآمیز آمریکا بیش از گذشته شود.
چالش پیش روی دولت تازهکار آمریکا با حمایت از توسعهطلبی اسرائیل
نخستوزیر اسرائیل و احزاب راستگرا و افراطی این رژیم غاصب در حال زمینهسازی برای ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در قدس شرقی و کرانه باختری هستند و در همین راستا، نتانیاهو قرار است، 27 بهمنماه سال جاری به آمریکا سفر و حمایت ترامپ برای ساخت این شهرکهای جدید را کسب کند، درصورتیکه رویکرد و موضع ترامپ نسبت به ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین مثبت باشد، مطمئنا دولت وی با چالشی قویتر و جدیتری مواجه خواهد شد.
هماکنون دو حزب راستگرا و افراطی «لیکود» به رهبری «بنیامین نتانیاهو» و «حزب خانه یهودی» به رهبری «نفتالی بنت»، وزیر آموزش کابینه رژیم صهیونیستی بهصورت جدی پیگیر ساخت بزرگترین شهرک صهیونیستنشین با نام «معالیه أدومیم» در کرانه باختری هستند، شهرکی که فلسطینیان بر این باورند در صورت اجرایی شدن ساخت آن دیگر امیدی به تشکیل دولت مستقل فلسطین نیست.
اما از آن جا که حمایت از اسرائیل و توسعهطلبی این رژیم و حمایت از ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین از وعدههای انتخاباتی دونالد ترامپ بود، به نظر میرسد حمایت صریح و شفاف رئیسجمهور جدید آمریکا از توسعه شهرکهای صهیونیستنشین در دیدار آینده وی با نتانیاهو در کاخ سفید امری محتمل باشد.
تلاش صهیونیستها برای سوءاستفاده از دوره 4 ساله ترامپ نژادپرست
از سوی دیگر، مسئولان رژیم نژادپرست، غاصب، تجاوزگر و اشغالگر اسرائیل، دوره 4 ساله ترامپ را فرصتی برای اجرای برنامههای خود در زمینه توسعه شهرکهای صهیونیستنشین و اعمال فشار بر فلسطینیان میدانند، بنابراین اسرائیل بهرغم مخالفتهای جهانی همچنان تصمیم دارد، برای نخستینبار از اواخر دهه 1990 میلادی، ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در کرانه باختری را آغاز کند.
اسرائیل در حالی عزم خود را برای ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در قدس شرقی و کرانه باختری جزم کرده که شورای امنیت سازمان ملل، جمعه، 3 دی 95 قطعنامه توقف فوری شهرکسازی رژیم اسرائیل در اراضی اشغالی فلسطینیان را با 14 رأی موافق در مقابل یک رأی ممتنعِ آمریکا تصویب کرد.
اجراییشدن این تصمیم از سوی مقامات رژیم صهیونیستی، موج جدیدی از خشم در سرزمین فلسطین بهویژه کرانه باختری رود اردن به راه خواهد انداخت و منجر به انتفاضه دیگری در فلسطین خواهد شد.
واکنش وزیر خارجه آلمان به ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین
همچنین، تصمیم اسرائیل برای ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین حتی با واکنش جوامع غربی که از حامیان رژیم اسرائیل هستند، مواجه شده است؛ بهطوریکه «زیگمار گابریل»، وزیر امور خارجه تازه منصوب شده دولت آلمان روز جمعه در یک کنفرانس مطبوعاتی در واشنگتن نسبت به سیاست شهرکسازی اسرائیل به شدت انتقاد کرد و هشدار داد که این سیاستها موج جدیدی از خشونت را در منطقه خاورمیانه به راه خواهد انداخت.
زیگمار گابریل تأکید کرد که فرصت به وجود آمده برای تشکیل دو دولت فلسطین و اسرائیل با ادامه سیاست ساخت شهرکسازی از سوی اسرائیل از بین خواهد رفت.
حمایت مالی داماد ترامپ از شهرکهای صهیونیستی
حمایت از شهرکهای جدید صهیونیستنشین تنها به شخص ترامپ محدود نمیشود، بهطوریکه روزنامه عبریزبان «هاآرتص» اسرائیل فاش کرد که یک مؤسسه آمریکایی وابسته به خاندان «جراد کوشنر»، داماد ترامپ نیز هزاران دلار به ساخت شهرکهای غیر قانونی در کرانه باختری کمک کرده است، بهطوریکه دفاتر مالیاتی مربوط به خاندان کوشنر از سال 2010 تا 2014 نشان میدهد که این خانواده مبلغ 20 هزار دلار به یک گروه آمریکایی به نام «دوستان آمریکایی در بیت ایل یشیف» کمک کردهاند.
این گروه، یک سازمان آمریکایی است که از شهرکهایی که صهیونیستهای افراطی در آن سکونت دارند، حمایت میکند. گفتنی است شخص «جراد» عضو همین مؤسسه است که پدر و مادرش آن را به نام «مؤسسه چارلز و سریل کوشنر» راه اندازی کردهاند.
شهرکهای صهیونیستی؛ طاعون جدید اسرائیلی
رژیم اسرائیل از سال 1967 میلادی تاکنون، بیش از نیم میلیون اسرائیلی را در بیش از 120 شهرک صهیونیستنشین در کرانه باختری و بیتالمقدس شرقی اسکان داده، این در حالی است که این شهرکهای صهیونیستنشین همچون غدههای سرطانی در اطراف و در عمق اراضی فلسطینی ساخته شدند تا از یکسو مناطق فلسطینی را از هم جدا کنند و از سوی دیگر میزبان مهاجران صهیونیست شوند.
گروه آمریکایی «صلح اکنون» اخیرا در یادداشت جدیدی در حساب کاربری خود در صفحه فیسبوک، گسترش ساختوساز شهرکهای صهیونیستنشین را «طاعون» عصر جدید اسرائیل توصیف کرد و با انتشار تصاویری از توسعه شهرک صهیونیستنشین «مودین ایلین» بین سالهای 1997 تا 2014 میلادی که در اراضی اشغالی کرانه باختری واقع شده، عنوان آن را گسترش طاعون عصر جدید نامید.
در پی این اقدام، گروه موسوم به «سازمان صهیونیستی آمریکا» از یادداشت گروه صلح اکنون انتقاد و آن را اقدامی تحریکآمیز علیه اسرائیلیها نامید.
تقابل اتحادیه اروپا و ترامپ بر سر توسعه شهرکهای صهیونیستی
درپی ناکامی اخیر شورای امنیت در رسیدن به اجماع درباره طرحهای جدید شهرکسازی رژیم صهیونیستی و عدم توافق اعضای شورای امنیت در صدور قطعنامهای در محکومیت این شهرکسازیها، اتحادیه اروپا از اقدامات غیرمشروع این رژیم انتقاد کرد و «فدریکا موگرینی»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا شهرکهای صهیونیستنشین را غیرقانونی توصیف کرد.
این در حالی است که حتی سخنگوی دبیرکل سازمان ملل نیز پس از این نشست، تصویب ساخت 2500 واحد شهرک جدید رژیم صهیونیستی در کرانه باختری را محکوم و تأکید کرد این اقدامات یکجانبه مانع صلح و «راهکار دو دولتی» است.
به نظر میرسد که با توجه به مخالفت صریح اتحادیه اروپا و سازمان ملل با ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در قدس شرقی و کرانه باختری، چنانچه ترامپ در دیدار آینده خود با نتانیاهو حمایت صریح و آشکار خود از ساخت شهرکهای جدید صهیونیستی را اعلام کند، این موضوع به عرصه جدیدی برای تقابل اتحادیه اروپا و آمریکا تبدیل شود و شکاف و اختلاف کنونی را بیشتر کند، چرا که اتحادیه اروپا و آمریکا از همین ابتدای کار در موضوعات مختلفی از جمله برجام، موضوع ممنوعیت ورود شهروندان 7 کشور مسلمان و غیره اختلاف پیدا کردهاند.
دولتهای آمریکا پیوسته حامی جنایات اسرائیل بودهاند
واقعیت امر این است که دولتهای قبلی آمریکا نیز پیوسته حامی جنایات وحشیانه و غیرانسانی اسرائیل بودهاند و حتی دولت اوباما که به مخالفت با ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در کرانه باختری و قدس شرقی تظاهر میکرد و آن را مانعی برای تشکیل دو دولت فلسطین و اسرائیل میدانست، اما در 8 سال ریاست جمهوری خود با وتوی تمام طرحها علیه اسرائیل در صدر رؤسای جمهور حامی این رژیم قرار گرفت و دولت اوباما حملات غیرانسانی اسرائیل به نوار غزه و کشتار شهروندان بیگناه و تخریب مساجد و منازل مسکونی را دفاع مشروع اسرائیل از خود میدانست!
به هر حال، آنطور که ظاهر امر نشان میدهد، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور جدید آمریکا سیاستهای نرمتری نسبت به باراک اوباما، رئیسجمهور پیشین این کشور، در قبال شهرکسازی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی فلسطینی دارد، چرا که اوباما حتی اگر بهصورت ظاهری بوده باشد، بارها از شهرکسازی رژیم اسرائیل انتقاد و اغلب این شهرکسازیها را فاقد مشروعیت و مانعی برای دستیابی به صلح عنوان میکرد.
اظهارات مبهم سخنگوی جدید کاخ سفید درباره شهرکسازی اسرائیل
اظهارات مبهم و دوپهلوی روز پنجشنبه، 14 بهمنماه، «شان اسپایسر»، سخنگوی جدید کاخ سفید درباره شهرکسازیهای جدید رژیم صهیونیستی نشان داد که تیم جدید کاخ سفید نیز اگرچه حامی توسعهطلبی اسرائیل و ساخت شهرکهای جدید صهیونیستی است، اما با هدف جلوگیری از شعلهورکردن خشم افکار عمومی و اعتراضات مردمی سعی میکند در این زمینه با احتیاط رفتار کند، بهطوریکه اسپایسر در واکنش به تصمیم اسرائیل برای توسعه شهرکهای جدید صهیونیستی مدعی شد که ساخت این شهرک مانعی برای تحقق صلح نیست، اما نمیتواند در دستیابی به هدف صلح کمک کند.
در حقیقت این موضع کاخ سفید تا حدودی
مبهم است، اما
این بخش از اظهارات اسپایسر که ساخت شهرکهای جدید صهیونیستی را مانعی برای تحقق
صلح نمیداند، از آن میتوان بهعنوان چراغ سبزی برای توسعه شهرکهای
اسرائیلی یاد کرد و
شاید سخنگوی کاخ سفید در این موضعگیری تلاش کرد که بیان شفاف این موضوع را
به بعد از دیدار ترامپ و نتانیاهو موکول کند.
گفتوگوی صلح اسرائیل و فلسطین مورد تأیید محور مقاومت نیست
طرح سازش و گفتوگوی صلح میان اسرائیل و فلسطین که از سوی محافل غربی مطرح و مورد تأیید برخی کشورهای مزدور منطقه و برخی طرفهای فلسطینی نیز قرار دارد، به هیچ مورد تأیید محور مقاومت و حامیان آن نیست و مبارزان و مجاهدان فلسطینی در کرانه باختری و نوار غزه علاوه بر این که مخالف سرسخت ساخت شهرکهای صهیونیستنشین هستند، هرگونه سازش، گفتوگو و صلح با اسرائیل را بهعنوان رژیمی که سرزمین آنها را اشغال کرده است، مردود میدانند.
همچنین، محور مقاومت بر این مسئله تأکید دارد که مبارزه مسلحانه تا نابودی کامل رژیم اشغالگر و نژادپرست صهیونیست ادامه خواهد داشت و تنها این مسلمانان، مسیحیان و یهودیان بومی سرزمین فلسطین هستند که حق تعیین سرنوشت خود را دارند؛ مسئلهای که تحقق آن نیازمند یکپارچگی و وحدتنظر گروههای مختلف فلسطینی و دوری از اختلاف و تفرقه است.
ساخت شهرکهای جدید صهیونیستی جنایت جنگی است
«صائب عریقات»، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین و مذاکرهکننده ارشد دولت تشکیلات خودگردان فلسطین در زمینه طرح سازش و گفتوگوهای صلح، با وجود این که مواضع و اظهارات وی مورد تأیید محور مقاومت نیست، اما حتی وی نیز اخیرا در دیدار با نیکولای ملادینوف، فرستاده صلح ویژه سازمان ملل به خاورمیانه، تأکید کرد که ادامه شهرکسازی رژیم صهیونیستی موجب نابودی راه حل تشکیل دو کشور و صلح و سازش میشود و در حد یک جنایت جنگی خواهد بود.
عریقات تأکید کرد که جامعه بینالملل باید قطعنامه 2334 شورای امنیت در محکومیت شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی فلسطین را به مرحله اجرا در بیاورد. قطعنامه مذکور هرگونه شهرکسازی رژیم صهیونیستی در اراضی اشغالی 1967 را نقض صریح قوانین بینالمللی دانسته و از رژیم صهیونیستی میخواهد هرچه سریعتر به هرگونه ساختوساز و شهرکسازی در اراضی اشغالی از جمله قدس شرقی پایان دهد.
در حقیقت، ارائه این اظهارات از سوی عریقات نشان میدهد که گروههای فلسطینی با وجود شکاف و اختلاف نظری که میان آنها در برخی مسائل وجود دارد، اما همچنان مخالف ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین هستند، اما با این وجود گروههای مقاومت اقدام تشکیلات خودگردان فلسطین در مذاکره با رژیم صهیونیستی را به معنای به رسمیتشناختن رژیم نامشروع و جعلی اسرائیل و مشروعیتبخشیدن به اشغال سرزمین فلسطین از سوی این رژیم غاصب میدانند.
در پایان این نوشتار میتوان گفت که سیاست مبهم و تا حدودی حمایتی دولت تازهکار کاخ سفید در قبال برنامههای شهرکسازی اسرائیل، این رژیم را در ساختوساز این شهرکها بدون توجه به درخواستهای جهانی برای توقف آنها جسورتر کرده، بهطوریکه با ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، گستاخی مقامات رژیم صهیونیستی و خوی توسعهطلبی آنها دوچندان شده و هر روز طرحهای جدیدی را برای ساخت شهرکهای جدید در اراضی فلسطینیان با وجود صدور قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر توقف این شهرکسازیها تصویب میکنند.
به هر حال دیدار آینده نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید بسیار مهم و حائز اهمیت خواهد بود، چرا که اگر ترامپ بهصورت شفاف و واضح از ساخت شهرکهای جدید صهیونیستنشین در قدس شرقی و کرانه باختری حمایت کند باید منتظر عواقب شدیدتری نسبت به فرمان نژادپرستانه اخیر خود در زمینه ممنوعیت ورود شهروندان 7 کشور اسلامی به خاک این کشور باشد.
جواد پارسامهر
سردبیر محترم ایکنا، موج سواری معمولا در دریا و بر روی امواج آب است و نه در ساحل
فقط یکی قاضی فدرال لغو کرد و حکم قاضی فدرال سیاتل در سراسر آمریکا اجرا شد.
چند قاضی لغو کرده بودن اما قضات فدرال نبودن و در سطح ایالات خودشون اختیارات داشتند.
لطفا ویکی پدیا رو نگاه کنید
یادداشته؟ گزارشه؟ خداییش شما فکر می کنید کسی هست که بشینه همه این بخونه؟
خوندنش دو روز وقت می خواد
هیچی هم از توش در نمیاد