کد خبر: 3574639
تاریخ انتشار : ۲۶ بهمن ۱۳۹۵ - ۲۱:۱۶
صفایی عنوان کرد:

استارتاپ‌های موفق جهان اسلام

گروه جامعه: مربی مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف ضمن معرفی موفق‌ترین استارتاپ‌های دینی و مذهبی جهان، عنوان‌کرد: می‌توان از تجربه‌های این استارتاپ‌ها ایده گرفت.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) آرمان صفایی مربی مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف دومین مدرس نشست آموزشی «کارآفرینی فرهنگی ـ مذهبی» بود که امروز سه‌شنبه 26 بهمن ماه در مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی برگزار شد.

وی با اشاره به اینکه استارتاپ‌ها باید بتوانند مدل کسب و کار خود را توسعه داده و از فناوری‌ها و نوآوری‌ استفاده کنند تا بتوانند ارزشی(محصول یا کالا) که مشتری به آن نیاز دارد را به او برسانند، گفت: برای تولید چنین ارزش‌هایی ریسک‌هایی وجود دارد که مراکز رشد و شتاب‌دهنده‌ها برای کاهش این ریسک‌ها به وجود آمده‌ا‌ند.

صفایی از وجود استارتاپ‌های موفق در دنیا سخن گفت که می‌توان از آنها الگو گرفته و برای ایجاد استارتاپ‌های اسلامی استفاده کرد و افزود: به عنوان مثال در دنیای مسیحیت برای انجیل اپلیکیشن‌ها و سایت‌های زیادی ایجاد شده است که یکی از موفق‌ترین این اپلیکیشن‌ها، محصولی است که می‌توان آن را در هر گجتی استفاده کرده و انجیل را به صورت متن، صوت و انیمیشن مطالعه و مشاهده کرد. این اپلیکیشن 200 میلیون بار دانلود شده و در حالی که تنها 20 کارمند ثابت دارد، بیش از 400 نیروی داوطلب در دنیا برای استفاده از آن تبلیغ می‌کنند.

وی ادامه داد: بخش انیمیشن این اپلیکیشن طی 13 ماه بیش از 5 میلیون بار دانلود شده است و بخش اعظم سرمایه‌گذاری برای ساخت آن را یک کلیسا تأمین کرده و بقیه هزینه‌ها از نذورات و هدیه‌های دینی مردم تأمین می‌شود. حتی این امکان برای این اپلیکیشن وجود دارد که افراد نذر معنوی کرده و این اپلیکیشن را ترویج کنند.

مربی مرکز کارآفرینی دانشگاه صنعتی شریف به ایجاد سایت یوتیوب ویژه مسیحیت که در آن تنها ویدئوهای خاص دنیای مسیحیت پخش می‌شود نیز اشاره کرد و گفت: سرمایه اولیه تهیه این سایت از طریق صندوق‌های سرمایه‌گذاری مذهبی تأمین شده و از طریق تبلیغات در سایت بخش دیگری از هزینه‌های آن تأمین می‌شود و در سال 2008 این سایت 150 میلیون دلار قیمت‌گذاری شده است.

ایجاد فیس‌بوک خاص مسیحیان که بنیانگذار آن فردی است که نمی‌خواسته فرزندش با هر نوع ویدئویی در اینترنت مواجه باشد، ایجاد اپلیکیشنی برای برقراری و ایجاد پل ارتباطی بین کلیساها و مسیحیان در مناطق مختلف دنیا و نیز یافتن نزدیک‌ترین کلیسا و نزدیک‌ترین افراد مسیحی به خود و پرداخت نذورات به کلیساها، راه‌اندازی کسب و کاری با عنوان طراحی وب‌سایت برای کلیساها از دیگر ایده‌های خلاقانه‌ مربوط به دنیای مسیحیت بود که این استاد کارآفرینی از آنها به عنوان نمونه‌هایی که در جهان وجود دارد و موفق بوده‌اند یاد کرد.

صفایی در ادامه به وجود چندین شتاب‌دهنده خاص مسیحیت نیز اشاره و اظهار کرد: شرط حمایت از استارتاپ‌ها توسط این شتاب‌دهنده این است که افراد مسیحی باشند و بخواهند ایده‌ای در حوزه خانواده ایمانی و سایر مسائل مذهبی مسیحیت ارائه دهند. همچنین صندوق‌های خطرپذیر زیادی در دنیا وجود دارد که فقط از ایده‌های مربوط به مسیحیت حمایت می‌کنند و حتی در کلیساها مکان‌هایی را برای حمایت از استارتاپ‌های دینی اختصاص می‌دهند.

در ادامه این نشست صفایی از شرکت‌های استارتاپی در دنیای یهودیت نیز سخن گفت و عنوان کرد: در منطقه ما استارتاپ‌های یهودی بسیار فعال هستند و شتاب‌دهنده‌های زیادی هم وجود دارند که فقط به یهودیان خدمات ارائه می‌کنند. آنها با ایجاد فروشگاه‌های اینترنتی به فروش محصولات دینی خود در آمریکا و اسرائیل می‌پردازند و فروش‌های خوبی نیز داشته‌اند.

بیان موفق‌ترین استارتاپ‌های جهان اسلام ادامه بخش این نشست بود که در آن صفایی از بازار موفق پوشاک اسلامی با چرخه مالی بیش از 230 میلیارد دلار سخن گفت و اظهار کرد: مواد غذایی حلال، وبسایت‌های تفسیر قرآن که در آن افراد به ویژه مفسران قرآن سخنرانی‌های خود را به صورت صوت، فیلم و متن در اختیار عموم قرار می‌دهند و امکان به اشتراک گذاری مطالب در خصوص تفاسیر قرآن در این وبسایت وجود دارد نیز از کارهای موفق در حوزه ایده‌پرداری و استارتاپ‌ها در جهان اسلام است.

وی ادامه داد: یکی از مسلمانان آمریکا که علاقه‌مند بود مسائل دینی را به فرزندان خود بیاموزد سایتی را راه‌اندازی کرد که در آن تولیدات دینی ویژه کودکان تولید و ارائه شده است و افراد با اشتراک ماهانه می‌توانند از این وبسایت دیدن کنند.

سایتی که اقدام به رزرو بلیط هواپیما و هتل در کشورهای اسلامی به ویژه کشورهای زیارتی می‌کند، سایتی که ایده‌های دینی و قرآنی را دریافت و نذورات مردم برای تحقق آنها را جمع‌آوری می‌کند، اپلیکیشنی برای یافتن مکانی برای اقامه نماز در کشورهای غیر اسلامی که در آن هر مسلمانی که در محل کار و زندگی خود می‌‌تواند مکانی را برای اقامه نماز در اختیار برادر مسلمان خود قرار دهد این مکان را اعلام می‌کند، وبسایتی برای دیدن فیلم‌های اسلامی، وبسایتی برای فروش محصولات حلال با معامله حلال، وبسایتی برای برقراری ارتباط بین مسلمانان متخصص و ... از دیگر استارتاپ‌های موفقی بود که صفایی در خصوص آنها توضیح داد.

وی ادامه داد: استارتاپ‌های موفقی که در جهان اسلام از آنها یاد شده بیشتر متعلق به اهل سنت هستند و در دنیای شیعه استارتاپ‌های بزرگ چندانی نداریم. البته فروشگاه‌هایی در حوزه پوشاک اسلامی و نرم‌افزارها و سایت‌هایی در حوزه به اشتراک گذاری مسائل دینی و مذهبی داریم اما نتوانسته‌اند بر اساس اصول استارتاپی و کارآفرینی مذهبی عمل کرده و موفق باشند.

صفایی در پایان سخنانش عنوان کرد: می‌توان با مطالعه الگوهای موفق در جهان، برای جهان تشیع ایده‌پردازی کرد.

captcha