حجت الاسلام و المسلمین عبدالرحمن غیاث، محقق و پژوهشگر حوزه سبک زندگی در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با ارائه راهکارهایی برای رسیدن به سبک زندگی دینی و قرآنی و وظایف نهادهای متولی این حوزه گفت: اصلیترین عامل موفقیت در زندگی انسان امروزی این است که فرد در هر شرایطی انسان بودنش را حفظ کنند.
وی افزود: تنها راه رسیدن به نقطه مطلوبی که قرآن برای انسان متصور شده این است که کاری کنیم تک تک افراد جامعه از انسان بودنشان لحظهای غافل نشوند؛ برای اینکار هم باید مطالب مورد نیاز جامعه را به طور هماهنگ از طریق رادیو، تلویزیون، رسانه، مسجد، حسینه، مدارس و... به مردم انتقال دهیم.
میکروبهای اخلاقی جامعهاین استاد اخلاق با اشاره به دو میکروب گفتاری مخرب در سطح جامعه، گفت: خودپسندی و منیت سد راه سبک زندگی قرآنی و اسلامی است. امروز بیش از هر چیزی بیهوده حرف زندن و بیجا حرف زدن در جامعه وجود دارد، که باید برای حذف این مشکل تمامی گروههای نامبرده را بسیج کنیم و همه با هم با این دو میکروب گفتاری مبارزه کنیم.
حجت الاسلام غیاث ادامه داد: امام خمینی(ره) با آن مقام بزرگ بلندشان، در تمام عمر میگفتند: به من خدمتگذار بگویید بهتره است تا اینکه رهبر بنامید؛ پس اگر ما هم به یک معلم، کارگر، بنا و راننده بگوییم من خدمتگذار شما هستم او را تجلیل کردهایم؛ این درس را باید همه ما از امام یاید بگیریم که مردم را تجلیل کنیم نه تحقیر و هر کاری که مردم در مورد آن احساس حقارت میکنند انجام ندهیم.
ضرورت مانور مشترک نهادها و دستگاههای فرهنگی وی تصریح کرد: زمانی که مردم تحقیر شوند، متاسفانه تن به هرکاری میدهند، ولی اگر تجلیل شوند عزت نفسشان اجازه هرکاری را به آنها نمی دهد؛ لذا ضرورت دارد کاری کنیم که قانون جدی گفته شود و روی مطالب مبتلا به زندگی انسانها که معدود است، یک مانور مشترکی توسط همه نهادها و دستگاههای فرهنگی داشته باشیم.
خانواده، تنگه احد نظام استاین استاد دانشگاه خانواده را مهمترین رکن جامعه در رسیدن به اهداف اسلامی دانست و بیان کرد: مقام معظم رهبری چند سال پیش، جملهای بسیار حکیمانه را فرومدند که: خانواده، تنگه احد نظام، است؛ لذا این یعنی اگر از این تنگه درست مراقبت نشود نظام آسیب خواهد دید، پس اگر نظام اسلامی بخواهد سرپا باشد باید به خانوداه رسیدگی شود.
حجت الاسلام غیاث گفت: آنهایی که تاریخ را مطالعه کردهاند، خوب میدانند، زمانی که تنگه احد با بی مسئولیتی برخی از افراد رها شد، همه دستاوردهای آن جنگ از بین رفت؛ لذا اگر ما هم امروز از خانواده غافل شویم و مسئله خانواده را رها کنیم، نه تنها به دستاوردها و اهداف کشور نخواهیم رسید، بلکه بسیاری از خونهایی که برای به ثمر نشستن این انقلاب ریخته شده است پایمال خواهد شد.