محمد تاجفرد، دبیر کمیته مرکزی اردوهای جهادی وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به توصیه رهبر معظم انقلاب مبنی بر گسترش اردوهای جهادی اظهار کرد: وزارت بهداشت با دستور اکید مقام وزارت که خود فردی جهادی هستند، از سال گذشته این اردوها را گسترش داده و دبیرخانه آن را در وزارت بهداشت راهاندازی کرده است.
وی افزود: سالها بعضی گروهها و نهادها مانند بسیج دانشجویی اردوهای جهادی را در مناطق محروم برگزار میکردند، وزارت بهداشت نیز تصمیم گرفت از طریق معاونت فرهنگی - دانشجویی هم خود از این اردوها حمایت کند و هم اینکه خود متولی برپایی اردوهای جهادی به منظور خدمت به مردم ساکن مناطق محروم شود.
تاجفرد بیان کرد: این اردوها در سال 95 در دو قالب برگزار شد، نخست افراد و گروههایی مانند بسیج دانشجویی از وزارت بهداشت در خواست حمایت کردند که ما نیز این کار را انجام دادیم و آنها نیز اردویی را در شهرستان مریوان و روستاهای آن برگزار و به مردم محروم آن مناطق خدمات پزشکی ارائه دادند.
وی ادامه داد: دبیرخانه اردوهای جهادی وزارت بهداشت نیز اردوهایی را در چهار استان آذربایجان غربی، ایلام، خراسان شمالی و خراسان جنوبی برگزار کرد که با استقبال بیش از هزار دانشجو و اعضای هیئت علمی دانشگاههای علوم پزشکی مواجه شد.
مشاور معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه اردوهای جهادی وزارت بهداشت، دستاوردهای خوبی برای این وزارتخانه و جهادگران به همراه داشته است، تصریح کرد: سازندگی و محرومیتزدایی، آشنایی با محدودیتها و کمبودهای ساکنان مناطق محروم کشور، تقویت و ترویج فرهنگ جهادی، خدمترسانی رایگان و رفع نیازهای بهداشتی و درمانی ساکنان مناطق محروم کشور از مهمترین دستآوردهای چنین اردوهایی است.
تاجفرد اظهار کرد: دانشجویانی که در این اردوها شرکت میکنند در آینده خود پزشک، استاد دانشگاه یا یکی از مدیران نظام سلامت میشوند، بنابراین این اردوها فرصت تجربه اندوزی و خدمت در مناطق محروم را برای آنها فراهم کرده و موجب میشود در آینده این مناطق را در تصمیمگیریهای خود لحاظ کنند.
وی معیار انتخاب مناطق کشور جهت اعزام دانشگاهیان به اردوهای جهادی را مناطق محروم و کمتر برخوردار دانست و افزود: تداوم برگزاری اردوهای جهادی و مشارکت دانشگاهیان در این امر خیر باید همواره در دستور کار همه دانشگاههای علوم پزشکی باشد، بهویژه در ایام تابستان و عید نوروز که دانشجویان میتوانند علاوه بر غنیسازی اوقات فراغت، در کار خیر نیز سهیم باشند و روحیه خودباوري و کار جهادی را در خود تقویت کنند.
دبیر کمیته مرکزی اردوهای جهادی وزارت بهداشت اظهار کرد: خدمات افراد حاضر در اردوهای جهادی وزارت بهداشت در سال 95 ذیل سه محور خدمات بهداشتی و درمانی، آموزشی و فرهنگی شکل گرفت که برای سال جدید نیز همین سه محور و موارد دیگر مورد توجه قرار خواهند گرفت.
به گزارش ایکنا آئیننامه فعالیتهای جهادی دانشگاهیان وزارت بهداشت از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز 9 اسفندماه جاری، از سوی معاونت فرهنگی – دانشجویی وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شد.
بر اساس این آئیننامه، برنامهریزی و فراهم کردن بستر لازم جهت توسعه کمی و کیفی فعالیتهای جهادی، برنامهریزی برای جذب کمکهای مردمی، اقدام جهت جضور دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه در فعالیتهای جهادی، نظارت بر فعالیتهای جهادی و پشتیبانی مالی و تدارکاتی از اردوهای جهادی از وظایف ستاد اردوهای جهادی دانشگاههای علوم پزشکی عنوان شده است.
گسترش فرهنگ جهاد و زمینهسازی برای خدمت به محرومان، آشنایی دانشگاهیان با شرایط سخت زندگی اقشار محروم جامعه، تقویت حس نوعدوستی و مسئولیتپذیری نسبت به اقشار کم توان جامعه، تقویت روحیه مشارکتپذیری و ارتقای سطح مهارتهای اجتماعی شرکتکنندگان، بازتولید روحیه جهاد و ایثار منبعث از انقلاب اسلامی و تفکر امام خمینی(ره) در بین دانشگاهیان، کمک به نهادهای اجرایی در امر خدمترسانی به اقشار محروم در شرایط اقتصاد مقاومتی، تلاش جهت بهبود وضعیت آموزشی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی در مناطق محروم و همسو کردن و همافزایی ظرفیت نهادهای اجرایی کشور به منظور افزایش بازدهی فعالیتهای جهادی از جمله اهداف این فعالیتها عنوان شده است.
در ماده دیگری مخاطبان این آئیننامه، دانشگاهیان دانشگاههای علوم پزشکی شامل، دانشجویان، کارکنان و اعضای هیئت علمی خوانده و تصریح شده است، این افراد به صورت داوطلبانه جهت مشارکت در ارائه خدمات آموزشی، فرهنگی، بهداشتی و درمانی به محرومان و نیازمندان سراسر کشور در این فعالیتها شرکت میکنند.