
به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از پایگاه اطلاعرسانی صدی البلاد، همایش بینالمللی مصر با عنوان «نقش رهبران و تصمیمگیرندگان در گسترش فرهنگ صلح و مقابله با تروریسم و چالشها» 21 و 22 اسفندماه به همت شورای عالی امور اسلامی این کشور در قاهره برگزار شد.
حدود 100 مفتی، روحانی، وزیر، اندیشمند و شخصیت برجسته از کشورهای
اسلامی و جوامع مسلمان کشورهای مختلف در جلسههای علمی این
همایش شرکت کردند و 5 محور: راههای مبارزه با تروریسم و افراطگرایی فکری،
نقش رهبران سیاسی، علما، فعالان رسانه در گسترش صلح میان ملتها و مبارزه
با تروریسم، نقش سازمانهای بینالمللی در گسترش فرهنگ صلح، نقش احزاب
سیاسی در آگاهسازی جوانان در مقابله با چالش و صدور سند قاهره برای گسترش
صلح و شکست تروریسم را مورد بحث و بررسی قرار دادند.
شرکتکنندگان پس از دو روز بحث و بررسی در هفت جلسه علمی به نتایجی دست یافتند که تحت عنوان «سند قاهره برای گسترش صلح» ارائه شد؛ این سند حامل پیام صلح برای تمام جهان است و بر گسترش فرهنگ کاربردی صلح از طریق برنامهها، کارگاه و قوانین تحقق این هدف تأکید میکند.
در این سند، بر ضرورت تبدیل واکنش به کنش، کار بر گسترش فرهنگ صلح از طریق برنامههای همزیستی در دنیای واقعی در سطح کشوری و بینالمللی، ضرورت تمرکز بر اشتراکات بشری و بخش مشترک میان ادیان در گفتمان دینی، فرهنگی، تربیتی و رسانهای و همچنین تصویب قوانینی که تبعیض دینی و نژادی را جرم محسوب کند، تاکید شد.
همچنین در سند قاهره، بر تصحیح مفاهیم نادرست از اسلام، آیات قرآن و احادیثی که تروریستها در تبرئه افراطگرایی و تروریسم ار آن استفاده میکنند، و نیز فهم صحیح آموزههای قرآنی تأکید شد.
سند قاهره برای گسترش صلح در ادامه بر ضرورت استفاده از تمام وسایل آگاهیبخش، فرهنگساز و رسانه از قبیل مساجد، مدارس، دانشگاهها، مراکز جوانان، مؤسسههای فرهنگی، رسانههای شنیداری و دیداری جهت گسترش فرهنگ صلح و مقابله با تفکر افراطگرا و همچنین تصحیح مفاهیم نادرست تأکید کرد.
شرکتکنندگان در این همایش همچنین، بهرهوری رسانههای ملی بهویژه رسانههای دیجیتال کشورهای معتقد به صلح را جهت مقابله با رسانههای گروههای افراطگرا و نیز استراتژی واحد رسانهای مشخص جهت گسترش فرهنگ صلح و توسعه حس ملی و بشری و تصحیح تصورات و مفاهیم نادرست را خواستار شدند.
سند قاهره در پایان همچنین بر ضرورت ارتباط رهبران پارلمانهای جهان جهت تعیین مفهوم تروریسم و همچنین ایجاد قوانینی واحد برای جلوگیری از افراطگرایان تروریست صرفنظر از دین، ملیت و کشور آنها و جرم بودن پناه دادن به تروریستها یا حمایت از آنها به هر شکلی که باشد، تأکید کرد.