کد خبر: 3595476
تاریخ انتشار : ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲
دغدغه پیگیری نشده رهبر معظم انقلاب؛

خبری از پاسخ‌گویی به سؤالات مردم در کتاب‌ها نیست

گروه ادب: رهبر معظم انقلاب درباره موضوع کتاب و کتابخوانی بارها تاکید فرمودند که «اگر مردم توانستند سؤال‌ها و استفهام‌هایشان را در كتاب بیابند و به كتاب مراجعه كنند، یك عالم دیگر و ماجرای دیگری خواهد شد كه متأسفانه امروز در داخل ایران از آن خبری نیست».

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) اردیبهشت‌ماه نیز فرا رسید و نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران که بزرگترین رویداد فرهنگی سال است برپا شد. همزمان با برگزاری نمایشگاه،‌ شمار بسیاری از مخاطبان به نمایشگاه کتاب می‌روند و از آثاری که در این رویداد فرهنگی ارائه شده، بازدید می‌‌کنند. شمارگان بسیاری از آثار توسط گروه‌های سنی مختلف از اقشار مردم خریداری می‌شود،‌ ولی آنچه جای تاسف دارد آن است که با وجود برگزاری این مهم‌ترین رویداد سال و عرضه شمار فراوان آثار در آن،‌ هنوز هم مشکل کتاب و کتابخوانی در کشور ما برطرف نشده است. در همین راستا بیانات رهبر معظم انقلاب در این باره بازخوانی و مرور می‌کنیم؛

«من هر زمانی که به یاد کتاب و وضع کتاب در جامعه خودمان می‌افتم، قلباً غمگین و متاسف می‌شوم. این به خاطر آن است كه در كشور ما به هر دلیل كه شما نگاه کنید، باید كتاب اقلاً ده برابر این میزان رواج و توسعه و حضور داشته باشد(بیانات در ديدار با دست‌اندركاران برگزاري هفته کتاب، 03/7/1375).

از بس كه درباره این مسئله مهم (كتابخوانی) گفته‌ام و به من هم گفته شده که چقدر اثر دارد، حقیقتاً وقتی می‌خواهم بار دیگر این مسئله را بیان كنم دچار تردید می‌شوم که این دیگر جزء گفتار لغو نباشد. من نمی‌دانم واقعاً این تكرار، اثر كرده، یا نكرده است... بیایید كاری كنید كه مردم كتابخوان بشوند(بيانات در ديدار با دست‌اندركاران برگزاري هفته كتاب، 03/7/1375).

این عادت هنوز در بین مردم ما جا نیفتاده كه بروند كتابی را بخرند، بعد آن را بخوانند، بعد به دوست‌شان یا به فرزندشان بدهند، تا آنها هم بخوانند، این‌طوری نیست... واقعاً كتاب خواندن در مملكت ما جا نیفتاده است و این درد بزرگی است. ما از اهمیت و عظمت این درد غافل هستیم.(بيانات در ديدار با اعضاي هيئت تحريريه دفتر نشر فرهنگ اسلامي، 8/12/1374).

من اگر بدانم هر روز یك ساعت باید حرف بزنم و نتیجه‌اش این باشد كه مردم كتابخوان بشوند، حاضرم روزی یك ساعت و نیم حرف بزنم. اگر این طوری بشود قضیه را حل كرد، حرفی نیست، بله، ما باید عرض‌مان را به مردم بكنیم و بنده هم عرض می‌كنم، منتهی چیزهایی است كه با گفتن تنها تمام نمی‌شود... این، گفتن و باز گفتن و باز گفتن و به زبان‌های گوناگون گفتن و از همه طرف گفتن و او را با فكر محاصره كردن می‌خواهد، تا یک عادت از بین برود، یا به وجود بیاید.(بيانات در ديدار با برگزيدگان مراسم انتخاب كتاب سال، 7/01/1372).

«اگر هر منصفی به بیانات نبی مكرم اسلام و ائمه (ع) و پیشوایان اسلام نگاه كند و ببیند که اینها در چه زمانی به كتاب و كتابخوانی دعوت می‌كردند و فرامی‌خواندند، همه افسانه‌ها از ذهنش شسته خواهد شد و خواهد فهمید كه دشمنان اسلام راهی جز این نداشتند كه افسانه‌های كتاب‌سوزی و كتاب‌ستیزی را بر سر زبان‌ها بیندازند؛ چون اسلام پرچمدار كتابخوانی است».(بيانات در ديدار با دست اندركاران برگزاري هفته كتاب، 03/7/1375).

«اگر مردم توانستند سؤال‌ها و استفهام‌هایشان را در كتاب بیابند و به كتاب مراجعه كنند، یك عالم دیگر و ماجرای دیگری خواهد شد كه متأسفانه امروز در داخل ایران از آن خبری نیست».(بيانات در ديدار با دست‌اندركاران هفته كتاب، 9/18/1376).

با نگاهی به بیانات معظم‌له متوجه این نکته می‌شویم که کارهای صورت گرفته در این حوزه تاثیر لازم را نداشته و همچنان مشکل کتابخوانی پا برجاست. امید آن که با برپایی این دوره از نمایشگاه کتاب،‌ مسئولان و سیاست‌گذاران به فکر رفع این مشکل به شکلی ثمربخشی برآیند.

captcha