کد خبر: 3598035
تاریخ انتشار : ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۲۲

کانون پرورش فکری کودکان شبکه عرضه سراسری محصولات فرهنگی ایجاد می‌کند

گروه جامعه: کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دنبال ایجاد یک شبکه سراسری برای توزیع محصولات فرهنگی‌هنری به ویژه کتاب است.

به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا)، از اداره کل روابط عمومی و امور بین‌الملل کانون، فریدون واحدی، معاون توسعه و مدیریت منابع کانون با اشاره به راه‌اندازی شبکه سراسری توزیع محصولات فرهنگی‌‌هنری گفت: نظام فرهنگی کشور می‌تواند با محوریت کانون این شبکه را راه‌اندازی کند چراکه به‌عنوان یک دستگاه فرهنگی معتقدیم باید پیش قدم باشیم و نمی‌شود بدون ایجاد شبکه توزیع به توسعه تولید بپردازیم و این می‌تواند برای نظام فرهنگي جمهوری اسلامی و کانون یک سند افتخار باشد.

وی با اشاره به دو بعد فرهنگی و اقتصادی عرضه و توزیع کتاب و محصولات فرهنگي افزود: اگرچه کانون دارای مجموعه‌ای از فروشگاه‌های عرضه محصولات فرهنگی است اما قبول داریم هنوز به یک شبکه منسجم و سراسری در حوزه عرضه این محصولات نرسیدیم و خانواده‌ها به راحتی به این امکان دسترسی ندارند هم باید در ایجاد شبکه و هم در گسترش فرهنگ کتاب‌خوانی کار بیشتری صورت بگیرید.

واحدی تصریح کرد: در شرایط رکود و تنگناهای اقتصادی نخستین کالایی که به صورت عمده از سبد اقتصادی خانوار حذف می‌شود، محصولات فرهنگی و کتاب است و باید اذعان کنیم در زمینه دسترسي جامعه به‌ويژه كودكان و نوجوانان به محصولات فرهنگي و مخصوصاً كتاب با مشكل روبرو هستیم و به تبع آن ميزان مطالعه كتاب و مصرف محصولات فرهنگي بسيار كم است و در همه‌ اين موارد، علاوه بر كارهاي اجرایی، باید به آگاهی‌بخشی به بچه‌ها و خانواده‌ها بپردازیم.

وی اطلاع‌رسانی ناکافی را مشکل دیگری در مسیر عرضه‌‌ كتاب و دیگر محصولات فرهنگی عنوان کرد و افزود: لازم است رسانه‌ها و به‌ويژه صدا و سیما در كنار تبلیغ کالاهای تجاری و موسسه‌های آموزشی، به معرفي و تبليغ كتاب و محصولات فرهنگي؛ با نگاهي فرهنگي و نه اقتصادي صرف توجه كنند؛ مخصوصا كه در اين بخش به دلیل سودآوري اندك، چندان مورد توجه سرمایه‌گذاران قرار نمی‌گیرد. در این زمینه کمک رسانه‌ها برای معرفی آثار و آگاهی‌بخشی به جامعه بسيار موثر خواهد بود.

معاون توسعه و مدیریت منابع کانون با یادآوری این نکته که دولت در حوزه‌های تجاری و صنعت و کشاورزی از تولیدکنندگان حمایت می‌کند، خاطرنشان کرد: در این بخش‌ها به بنگاه‌های زودبازده وام‌های کم‌بهره اعطاء می‌شود ولی در حوزه کالاهای فرهنگی و کتاب کم کاری شده است؛

وی پیشنهاد کرد: در حوزه كالاهاي فرهنگي اگر مالیات دریافت نشود یا با حمايت مجلس و دولت، اين كالاها از ماليات ارزش افزوده معاف شوند، سرمایه‌گذاران انگيزه‌ بیشتري پيدا مي‌كنند، چرا که در این زمینه سود و بازدهی اندک است.
captcha