مهدی قرهشیخلو، رئیس سازمان دارالقرآن الکریم در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قران(ایکنا)، در خصوص میزان تأثیرگذاری برپایی برنامههای نمادین چون نمایشگاه قرآن، مسابقات و جشنوارههای قرآنی در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه، گفت: این کارها در ایجاد فضاسازی و جذب مردم ایجاد فضای قرآنی در کشور مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه معتقدم از این نوع کارها در کشور کم انجام میشود، بیان کرد: باید حداقلش این باشد که هر فصلی، برنامهای به حجم مسابقات و یا نمایشگاه قرآن داشته باشیم.
توجه به برپایی هدفمند نمایشگاه قرآنقرهشیخلو اظهار کرد: در برپایی این مراسم، باید به چند نکته چون هدفمند بودن و نشان دادن عصاره و نتیجه یک سال برنامهریزی فعالیتهای قرآنی در کشور توجه شود. هنوز در نمایشگاه، اهدافمان خیلی مشخص نیست؛ اینکه در نمایشگاه به دنبال چه چیز هستیم و نمایشگاه قرآن، فینال کدام کار یکساله ما است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم ادامه داد: اگر به این شکل بر آن کار شود و برنامهریزی شود، قطعا تأثیرات بیشتری خواهد داشت البته برپایی نمایشگاه قرآن با این حجم جای تشکر و قدردانی از مسئولان را دارد که کار پرمشقتی است، اما به نظر میرسد که قالب نمایشگاه، تکراری شده است که نیازمند بازبینی و مطالعه جدی است.
قرهشیخلو در پاسخ به دیگر سؤال خبرنگار ایکنا در زمینه شاخص ترویج قرآن در جامعه؟ گفت: خیلی چیزها به این موضوع مرتبط است، در دید اول باید اراده ملی باشد که بتوانیم به موضوع ترویج قرآن در کشور توجه کنیم، مراد از این اراده ملی، یعنی دولت، مجلس و تمام وزارتخانهها و سازمانها، سهیم در این مورد باشد.
وی با تأکید بر اینکه فضای عمومی کشور تحت تأثیر قرآن نیست، افزود: اگر میخواهیم کار تبلیغی و ترویجی انجام دهیم باید از تمامی ظرفیت نظام استفاده کنیم که این تازه 50 درصد کار است. 50 درصد دیگر کار خود مردم هستند که باید نقش خود را ایفا کنند. معتقدم مقداری مردم در این زمینه کمکاری میکنند و احساس میکنند که همه مسئولیتها برعهده دولت است.
رئیس سازمان دارالقرآن الکریم عنوان کرد: هر وقت همان میزان که مردم در عزاداری امام حسین(ع) سرمایهگذاری میکنند برای قرآن نیز سرمایهگذاری کنند، حق قرآن را ادا کردهاند. اما باید پاسخ داد که چرا مردم در ماه مبارک رمضان این هزینه را برای قرآن انجام نمیدهند؟
انجام تکالیف مردم و دولت به نحو احسن استوی ادامه داد: ما در منطق دینیمان، قرآن و اهلبیت(ع) را یکی میدانیم و این دو از هم جدا نیست، اما اینها را ما عملا از هم جدا کردیم یعنی برای اهل بیت(ع) بیشتر هزینه میکنیم و برای قرآن کمتر سرمایهگذاری میکنیم.
قرهشیخلو تأکید کرد: اگر میخواهیم فضای قرآنی در کشور حاکم شود هم باید مردم به تکالیفشان عمل کنند و هم دولت. معتقدم هر دو دسته در حال حاضر کمکاری میکنند. چنانکه بودجههای قرآنی امسال نسبت به سال گذشته 50 درصد کاهش یافته است چرا؟ آیا 200 میلیارد تومان زیاد بود که به 100 میلیارد تومان کاهش دادند با چه کارشناسی این امر انجام شد؟
وی با اشاره به اینکه ضعفهای موجود زمینهساز آسیبهایی به بحثهای قرآنی است، بیان کرد: لذا اگر بخواهیم فضای قرآنی خوب در کشور رخ دهد باید هر دو بخش مردم و دولت به نحو احسن به تکالیفشان عمل کنند.
یادآور میشود، بیست و پنجمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از هشتم خردادماه با شعار «قرآن؛ اخلاق،زندگی» در مصلای امام خمینی(ره) افتتاح شد و تا روز ۲۶ خردادماه از ساعت ۱۷ تا ۲۴ پذیرای بازدید عموم علاقهمندان است.