نورعلی خواجهوند، معاون دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد و مجری طرح تعویض قرآن های نو با فرسوده، در گفت وگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به اینکه این طرح چندین سال است که از در نمایشگاه قرآن اجرا می شود، گفت: به اعتقاد من باید تمهیدی اندیشیده شود که این طرح در خارج از نمایشگاه قرآن هم ادامه پیدا کند؛ چرا که مردم نمی دانند با قرآن های فرسوده ای که در خانه دارند، باید چکار کنند.
وی با تأکید بر اینکه این طرح مخصوص خانوارها هست و قرآن های مساجد را پذیرش نمی کند، افزود: حدود 10 هزار جلد قرآن تهیه شده است تا با قرآن های مستعمل تعویض شود و تاکنون بالغ بر 5000 قرآن تعویض شده است
خواجه وند با اشاره به اینکه تا روز پایانی نمایشگاه حدود 7000 قرآن تعویض خواهد شد، تصریح کرد: با توجه به آماده نبودن قرآن در یکی دو روز ابتدایی این کار صورت نگرفت، اما در ادامه و پس از استقرار غرفه استقبال بسیار خوبی صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه در سال های آینده باید فضای بسیار بهتری برای این کار مدنظر قرار گیرد، گفت: وجود چنین طرحی در نمایشگاه قرآن و توجه جدی به آن بسیار لازم است؛ چرا که مخاطب خاص این طرح خود مردم هستند و این جزء مطالبات مردم است.
معاون دفتر تبلیغ و ترویج معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد در ادامه در مورد سرنوشت قرآن های فرسوده نیز بیان کرد: این قرآن ها با رعایت مسائل شرعی امحا و خمیر و به کاغذ تبدیل می شود.
خواجه وند همچنین در مورد قرآن هایی که تعویض می شود گفت: این قرآن ها نفیس نیست و قرآن های معمولی است ضمن اینکه قرآن نیز باید برای خانوارها باشد.
وی با تأکید بر اینکه این طرح توسط معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد صورت می گیرد، گفت: هدف از اجرای این طرح کمک به ناشران است و برای همین از ناشران مختلف قرآن خریداری شده است. هدف دیگر این طرح نیز جمع آوری قرآن های مستعمل است که مردم نمی دانند با آنها چه کاری انجام دهند.