به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی تقوی، رئیس سابق سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور همانند بسیاری از یاران شهیدش که در دوران دفاع مقدس به دنبال اهداف خاصی بودند، رهرو راه شهدا بود و دغدغه ایجاد حکومت حقه امام زمان(عج) را داشت و در این راستا به گفتمانسازی انقلاب اسلامی و تربیت نیروهای خادم و صالح پرداخت.
شهید تقوی در آغاز فعالیتش در مجلس شورای اسلامی، مشاور فرهنگی زاکانی بود. زاکانی با درخواست از جهاد دانشگاهی در خواست کرد تا با حکم ماموریت شهید تقوی به عنوان مشاور وی موافقت شود. در دوره بعد که زاکانی به عنوان نماینده مجلس انتخاب نشد، دهقان، یکی دیگر از نمایندگان مجلس خواستار آن شد که جهاد دانشگاهی با ماموریت این شهید به عنوان نماینده وی موافقت کند. شهید تقوی در آن زمان حضور اندکی در مجلس داشت. وی در سال 95 به منظور ادامه این ماموریت در مجلس و فعالیتهایی که انجام میداد باید نمایندهای را پیدا میکرد که جای خالی برای مشاور داشته باشد. از این رو دلیگانی، نمایندهای که شهید تقوی در دفتر وی ضمن حمله تروریستی داعش به شهادت رسید، از این شهید دعوت به عمل آورد که بر این اساس شهید تقوی در سال 96، یک روز در هفته به مجلس شورای اسلامی میرفت تا درباره قوانینی که در مجلس تصویب میشد ولی به اجرا در نمیآمد، فعالیت کند.
وی حلقه وصل مجمع عالی بسیج و نهادی در سپاه با عنوان مدیریت گفتمان انقلاب اسلامی بود. وی ضمن تلاشهایی که انجام داده بود موفق شد تا کتابهایی را با همراهی برخی دیگر از فعالان این عرصه درباره منظومه فکری رهبر معظم انقلاب تدوین کند و تابلوهایی در این رابطه ایجاد و اساتیدی را تربیت کردند.
این شهید که در حادثه تروریستی حمله به مجلس شورای اسلامی در 17 خردادماه به شهادت رسید، زمینهساز هماهنگی چند مجموعه بود که پس از گذاشتن جلسات متعدد و تصویب بودجه، دورههای آموزشی را برای گفتمانسازی انقلاب اسلامی برگزار میکردند. آشنایی با اندیشهها و تفکرات امام خمینی(ره) و منظومه فکری مقام معظم رهبری از جمله مبانی است که در این دورهها آموزش داده میشود.
در کتابها و دورههایی که به این منظور تهیه شده است، تفکرات و سخنرانیهای رهبر معظم انقلاب کدگذاری و مکتوب شده است. پیش از این کارهایی در این رابطه صورت گرفته و به درستی ارائه نشده بود. ولی با هماهنگی که توسط شهید تقوی صورت گرفت و پس از برقراری ارتباط، دورهها در 30 استان کشور برگزار شد و طلاب در آنها ثبت نام به عمل آورده و شرکت کردند. پس از این مرحله نیز دورهها برگزار شد و گفتمانسازی انقلاب اسلامی صورت گرفت و طلاب با اندیشههای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری آشنا شدند و در مرحله بعد گزینش از میان برترین فعالان صورت گرفت.
گفتمانسازی انقلاب اسلامی سیر مشخص و مدونی داشت که پنج مرحله بود. انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعه اسلامی و تمدن اسلامی. انقلاب اسلامی با پیروزی انقلاب به منصه ظهور رسید. پس از این اقدام، امام خمینی نظام اسلامی را با کمک مردم تشکیل دادند. به عقیده این شهید، اکنون زمان آن رسیده است که دولت اسلامی تشکیل داده شود که به جامعه اسلامی بپیوندد.
منظور از دولت در این گفتمان، قوه مجریه نیست بلکه تمام سازوکارهایی است که جامعه اسلامی در آن باره فعالیت میکند. سه قوه مجریه، مقننه و قضائیه در این رابطه به همراه همه سازمانها و نهادهای دیگر دخیل هستند. اگر دولت اسلامی، مولفههای اسلامی بودن را دارا باشد، به مرحله جامعه اسلامی میرسیم. با رسیدن به این مرحله که لطافت و شیرینی اسلام و تشیع را نشان میدهد، در سطح بینالملل الگوسازی خواهد شد و انسانهای آزاده از همه نقاط جهان به سوی آن جذب میشوند. در آخرین محله از گفتمانسازی انقلاب اسلامی نیز مرحله تمدن اسلامی جای دارد که رویکرد آن بینالمللی است و ظهور حضرت ولی عصر(عج) را در پی دارد.
به عقیده این شهید، فرا رسیدن ظهور این گونه نیست که شب بخوابیم و صبح برخیزیم و ببینیم که حضرت قائم(عج) ظهور کرده است. اکنون در عصر ظهور قرار داریم و در مرحله فراهم کردن مقدمات ظهور هستیم و به اصطلاح در کوهپایه قله ظهور ایستادهایم و باید تلاش کنیم که گفتمانسازی صورت گیرد و افراد در این راستا تربیت شوند.
شهید حجتالاسلام والمسلمین تقوی اعتقاد داشت که اکنون در پیچ تاریخی حساسی قرار داریم و دولت اسلامی که کامل شده و ایجاد شود، باقی کارها آسان خواهد بود و دیگر مراحل اتفاق میافتد. این اقدامات باید پیش از روی دادن ظهور انجام شود. نباید بنشینیم و منتظر باشیم که امام زمان(عج) بیاید.
نتیجه حاصل از برپایی این دورهها تربیت افرادی است که به نام امت دولتساز شناخته میشوند و قرار است که دولت اسلامی را بسازند. این افراد تربیت میشدند تا منصبهای دولت اسلامی را در آینده برعهده بگیرند و در آن مشاغل به خدمترسانی بپردازند.
این موارد دغدغههای شهید تقوی بود که نگرانی از زمین ماندن آنها، دغدغه امروز همسر این شهید که شبانه روز در این راه کار میکرد و برای رسیدن به هدف، خستگی را نمیشناخت شده است.