کد خبر: 3616432
تاریخ انتشار : ۱۷ تير ۱۳۹۶ - ۱۲:۳۲
یادداشت وارده/

از مکتبخانه‌ها تا شکل‌گیری مؤسسات قرآنی

گروه مؤسسات قرآنی مردم‌نهاد: سوادآموزی قرآن در مکتب‌خانه‌های قدیم از آموختن هجا ابجد آغاز می‌شد تا اینکه پس از راه‌اندازی مؤسسات قرآنی با تمرکز بر آموزش صحیح قرآن این روند دنبال شد.

منصور حسونی، مدیر مؤسسه قرآنی منهج‌الحیات بندر کنگ در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) قرار داده است به بیان سوادآموزی قرآن از مکتب‌خانه‌های قدیم تا شکل‌گیری مؤسسات قرآنی جدید و نقش این مراکز در فراگیری قرآن پرداخته است که متن این یادداشت در ادامه می‌آید.
«در گذشته آموزش و سوادآموزی از طریق مکتبخانه‌های سنتی بدین روش بود که پس از آموختن هجا ابجد(الفبای عربی) به منظور آموزش صحیح قرآن‌ کریم و همچنین تدریس کتاب‌های گلستان‌ سعدی و شرعیات و... که نقش مهمی را در پرورش نوجوانان آن زمان ایفا می‌کرد.
اما امروز با توجه به نظام جدید آموزش و پرورش کشور نقش آموزش صحیح قرآن از طریق مؤسسات قرآنی جدید برای نوجوانان دارای اهمیت بسیار است.
هدف از برپایی چنین مؤسساتی تمرکز بر آموزش صحیح در زمینه علوم قرآنی، تجوید، نحوه صحیح خواندن، تأویل و تفسیر و حفظ قرآن‌ کریم با توجه به شیوه‌ها و ابزارهای نوین آموزشی است.
 معجزه این کتاب آسمانی این است که بهترین راهنما و چراغ راه و سعادت دنیوی و اخروی انسان را طبق فرمایشات خداوند متعال توسط اولین معلم قرآن رسول‌الل(ص) برای انسان به ارمغان آورده شد.
« إِنَّهُ لَقُرْآنٌ كَرِيمٌ/ فِي كِتَابٍ مَكْنُونٍ/لَا يَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ؛ آنچه او(محمد(صلی‌الله علیه و آل سلم) آورده قرآن کریم است/ و این آیات در کتاب مستوری جای دارد/ و این کتاب را جز پاکان نمی‌توانند لمس کنند).
امام غزالی در کتاب ارزشمند خویش «إحیاء علوم‌الدین» فصلی قرار داده است تحت عنوان «بیان الطریق فی ریاضة الصبیان فی أول نشوئهم ووجه تأدیبهم و تحسین أخلاقهم» (روش تربیت کودکان از سرآغاز پاگرفتن آنان و چگونگی تربیت و نیکو گردانیدن اخلاق آنان)، که در آن می‌گوید «بدان که روش تربیت کودکان از مهمترین و مؤکدترین امور است، و اینکه کودکان امانت‌هایی هستند به نزد والدین خویش، قلب‌هایی دارند پاکیزه و گوهرهایی گرانبها، ساده و فارغ از هر نوع نقش و نگار که قابلیت پذیرفتن هر نقش و تمایل به سمت هر چیز خواستنی را دارا هستند، پس اگر بر نیکی عادت و تعلیم داده شوند بر آن رشد خواهند کرد و در دنیا و آخرت سعادتمند خواهند شد و در پاداش‌های‌شان پدر و مادر و هر کدام از معلم‌ها و مربیانشان سهیم خواهند بود، اما اگر بر بدی و شر عادت داده و همچون چارپایان مورد سهل‌انگاری قرار گرفته شوند، بدبخت و هلاک خواهند شد و گناه و تقصیر آن بر گردن سرپرست و مسئولان آنان است.
آموزش قرآن‌ کریم با توجه به شرایط اجتماعی و سیاسی موجود در بلاد مسلمین در ادوار مختلف دارای فراز و نشیب‌های بسیار بوده است. در کشور عزیزمان ایران پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی توجه بسیار به این مسئله شده است.
تأسیس سازمان تبلیغات اسلامی و فعالیت‌های قرآنی این مجموعه تحت عنوان سازمان دارالقرآن‌ در سراسر کشور طبق تأکیدات و فرمایشات مقام معظم رهبری بر اهمیت مشارکت مردمی در آموزش قرآن شاهد تحول عظیم و پیشرفت‌های بسیار خوبی در این زمینه شده‌ایم که با برنامه‌های منظم آموزشی،تبلیغی، پژوهشی هدفمند برای تمام رده‌های سنی سراسر کشور فعالیت‌های ارزنده‌ای را ارائه می‌کنند.
لازم است به پاس مشارکت مردم شریف ایران اسلامی فعالیت‌های فرزندان این سرزمین را ارج نهیم و خداوند را شاکر باشیم و توفیق خدمت هر چه بیشتر در راه اسلام و قرآن را به ما عطا فرماید».
یادآور می‌شود، مؤسسه قرآنی منهج‌الحیات از مؤسسات فعال در استان هرمزگان، شهرستان بندر کنگ است که با 2 شعبه با استقبال قرآن‌آموزان همراه بوده است که دفتر مرکزی این مؤسسه در شهرستان بندر کنگ، میدان انقلاب، پشت پارک ملت واقع شده است و علاقه‌مندان برای به‌دست آوردن اطلاعات بیشتر از سایر دوره‌ها و فعالیت‌های مؤسسه می‌توانند با شماره ۰۷۶۴۴۲۳۴۰۳۸ تماس بگیرند.
captcha