به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور در سیزدهمین هماندیشی مدیران عامل اتحادیههای مؤسسات قرآنی ـ مردمی استانها که پنجشنبه، ۱۵ تیرماه با حضور مدیران عامل اتحادیهها و همچنین نمایندگان مؤسسات برخی از استانها در سالن همایش سازمان تبلیغات اسلامی خراسان رضوی برگزار شد، به سخنرانی پرداخت.

وی در خصوص ادغام اتحادیهها و اساسنامه آنها، اظهار کرد: با تشکیل هیئت رسیدگی بحث دوگانگی تمام شد و مؤسسات قرآنی از ابزاری شدن نجات یافتند. ادغام یک ضرورت اجتنابناپذیر است و الان یک قانون است. شورای توسعه فرهنگ قرآنی این موضوع را تصویب کرده که مصوبه شورای انقلاب فرهنگی است لذا باید این قضیه زودتر به سرانجام برسد.
کوششی عنوان کرد: در راستای رسیدن به این هدف قرار شد ابتدا اساسنامه جدید اتحادیه مؤسسات قرآنی استان و سپس کشوری را تدوین کنیم. این اساسنامه بعد از بیش از 10 جلسه نهایی شد و به استانها به عنوان اساسنامه پیشنهادی ابلاغ شد و شیوهنامه برگزاری مجمع تدوین شد و کمیته نظارت اجرایی متشکل از مسئول دارالقرآن ادارهکل تبلیغات اسلامی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت تشکیل شد که تا روز مجمع به عنوان تیم اجرایی فعالیت میکنند.

مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اظهار کرد: در این راستا به استانها نامه ارسال شد تا نماینده خود را که قرار است در هیئت استانی قرار گیرند، معرفی کنند و برخی استانها نیز معرفی کردهاند.
وی ادامه داد: اعضای هیئت مرکزی نیز متشکل از حجتالاسلام کوششی، مدیرعامل اتحادیه مؤسسات قرآنی کشور، سیدعلی سرابی، رئیس هیئت مدیره اتحادیه تشکلهای قرآن و عترت و حسینی، عضو هیئت رسیدگی به امور مؤسسات قرآنی است.
کوششی با اشاره به اینکه در آینده نزدیک جلسه توجیهی برای تشکیل هیئت چهارنفره در استانها برگزار خواهد شد، اظهار کرد: اتحادیههای جدید به لحاظ ساختار، قدرت، جایگاه و منابع مالی متفاوت هستند در تصمیمگیریها نیز کرسی دارند و هر اتفاق قرآنی در استانها باید از این ناحیه باشد.
وی با تأکید بر اینکه مؤسسات قرآنی که مجوز آنها به اتمام رسیده نمیتوانند در مجامع شرکت کنند مگر مجوزشان را تمدید کنند، بیان کرد: بر اساس جدول ابلاغی در هر هفته مجمع عمومی در سه استان برگزار میشود این ادغام از استانهای ایلام، کردستان و کرمانشاه در اوایل مردادماه آغاز همچنین آخرین ادغام اتحادیهها در استان تهران است که مهرماه انجام میشود.
کوششی با اشاره به اینکه تقریبا دو ماه و نیم زمان است تا کل مجامع عمومی در کشور انجام شود، تصریح کرد: سپس انتخابات مشترک اتحادیه کشوری برگزار میشود تا این اتحادیه در نیمه دوم سال ادغام و به صورت واحد فعالیتش را آغاز کند.
کوششی اظهار کرد: هنگامی که میگوییم مؤسسات قرآن و عترت یعنی فعالیت مؤسسات قرآنی گستردهتر از قبل خواهد بود و مجوزهای جدید همه با دو امضا خواهد بود. بودجههای دولتی و حمایتی نیز متمرکز خواهد بود این اتفاق در سطح کلان برای کل مؤسسات قرآنی شرایط مطلوبی را رقم خواهد زد.
وی از تفاهمنامهای که بین ارشاد و وزارت اقتصاد و دارایی در زمینه معافیت مالیاتی منعقد شده است خبر داد و گفت: برخی از فهرست مصادیق فعالیتها شامل مراسم قرآنی، مسابقات، نشستها، کارگاههای قرآنی، دینی و فرهنگی، آموزش قرآن و عترت، حوزه تبلیغ و ترویج، فعالیتهای هنری با رویکرد دینی، نمایشگاهها، موزهها، آثار تجسمی و فعالیتهای پژوهشی و غیره است.
کوششی اظهار کرد: افق روشنی به لحاظ توانمندی مالی و اقتصادی و حرکتهای تشکیلاتی برای اتحادیهها خواهیم داشت که در پرتو ادغام انجام میشود.
در بخش دیگر این نشست، مهدی نادی، عضو هیئت مدیره اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور اظهار کرد: اتحادیه مؤسسات قرآنی ـ مردمی کشور مجموعهای از افراد توانمند و پویاست. باید اتحاد و همبستگی بین جامعه قرآنی حفظ شود.
در انتهای همایش مدیران عامل اتحادیه مؤسسات قرآنی و نمایندگان مؤسسات قرآنی از سراسر استانها طی نگارش نامهای با توجه به در پیش بودن ادغام اتحادیههای قرآنی خواستار برقراری و حفظ اتحاد و انسجام بیشتر بین مدیران قرآنی سراسر کشور شدند.