
جهانبخش فرجی، مدرس و قاری بینالمللی کشورمان در گفتوگو با
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) با اشاره به حضور موفق قاریان ایرانی در عرصههای بینالمللی اظهار کرد: قاریان ایرانی از نفر اول تا چهلمشان در یک سطح هستند و میتوان بر روی آنها سرمایهگذاری کرد.
وی با تأکید بر ضرورت توجه به قاریان قرآن کریم به عنوان سفیران کشورمان گفت: اگر قاریان را از فضای ارزیابیهای مسابقهای بیرون بیاوریم و اجازه بدهیم به معنای واقعی، قرآن بخوانند، موفق خواهند شد و در این مسیر لازم است، افراد از کودکی تحت تعلیم و تربیت قرآنی قرار بگیرند.
فرجی با اشاره به شیوههای متنوع آموزش قرآن در مدارس و مؤسسات مختلف قرآنی افزود: در حالی که برای آموزش قرآن یک نسخه واحدی در کشور نداریم، در نقاط مختلف جهان شیوههای آموزش قرآن مشخص است.
وی گفت: اثری به تازگی از بنده منتشر شده است که مبانی آموزش قرآن و هنر تلاوت را به صورت ساده بیان کرده و معیارها را متفاوت از معیارهای موجود مطرح میکند و امیدوارم این اثر مبنایی بشود برای اینکه یک روش واحد برای ارتقای قاریان داشته باشیم.
قاری بینالمللی کشورمان در مورد این تفاوتها گفت: یکی از تفاوتهای مطرح شده این است که قاریان؛ طبق سنت قرائت پرورش پیدا کنند یعنی فضا را برای قاری به گونهای ترتیب دهیم که توانایی تلاوت یک ساعت قرآن را داشته باشد و تلاوتش کلیشهای نباشد؛ اینکه یک قاری را دعوت میکنیم تا دقایق محدودی را به تلاوت قرآن بپردازد، درست نیست و قرائتهای مسابقهای و تیتراژی حاصلی ندارد.
وی با تأکید بر اینکه هنر معنوی تلاوت به معنای واقعی در کشور رشد پیدا نمیکند، گفت: باید به هنر تلاوت مثل هنر مداحی نگاه کنیم؛ در یک جلسه مداحی، مداح ساعتها وقت دارد که مرحله به مرحله پیش برود تا بتواند هنر مداحی خود را ارائه کند و کارش را به پیش ببرد؛ در تلاوت نیز باید این فضا به وجود بیاید.
فرجی افزود: فضاها باید تغییر کند؛ همانطور که مداح میتواند و این قابلیت را دارد که جلسه خود را داشته باشد، قاری نیز باید این توانایی را کسب کند و این فضا را داشته باشد؛ ما به جلساتی نیاز داریم که قاری، هنر تلاوت خود را عرضه کند و مردم بتوانند با حضور در این جلسات قرآن را استماع کنند، جلساتی که در سایر کشورها دیده میشود، اما متأسفانه چنین فضایی در کشور ما وجود ندارد.