کد خبر: 3619922
تاریخ انتشار : ۲۶ تير ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۶
در نشست آیسسکو تأکید شد؛

لزوم برخورد قانونی با مروجان اسلام‌هراسی

گروه بین‌الملل: اصحاب رسانه و نمایندگان سازمان‌های مدنی در نشست سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی(آیسسکو) وابسته به سازمان همکاری اسلامی بر ضرورت برخورد قانونی با مروجان اسلام‌هراسی تأکید کردند.

لزوم برخورد قانونی با مروجان اسلام هراسی
به گزارش خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) به نقل از اینا، کارشناسان و اصحاب رسانه و نمایندگان سازمان‌های مدنی در نشست سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان همکاری اسلامی(آیسسکو) که با هدف بررسی راهکارهای مقابله با پدیده اسلام‌هراسی از ناحیه قانونی و رسانه‌ای در لندن برگزار شد، تأکید کردند: پدیده اسلام‌هراسی با میثاق سازمان ملل متحد و اعلامیه جهانی حقوق بشر و همه توافقنامه‌های بین‌المللی در این رابطه در تعارض است.
شرکت‌کنندگان در این نشست خواستار افزایش همکاری میان دولت‌ها، مؤسسات مدنی و رسانه‌های گروهی برای مقابله با کسانی شدند که در پشت پدیده اسلام‌هراسی قرار دارند و برخورد با آن‌ها به عنوان افراد مخالف صلح و حقوق بشر ضروری بوده چراکه تهدیدی برای تلاش‌های بین‌المللی هستند که به منظور تقویت گفت‌و‌گوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها و نشر ارزش‌های همزیستی، تفاهم و احترام متقابل میان همه انسان‌ها، انجام می‌شود.
در بیانیه پایانی این نشست از سازمان‌های بین‌المللی دولتی و سازمان‌های مدنی خواسته شد برای عملی کردن توافقنامه‌ها، بیانیه‌ها، مصوبات، قوانین داخلی و بین‌المللی که بر تفاوت میان آزادی بیان و اهانت به ادیان از سوی برخی رسانه‌ها تأکید دارند، با یکدیگر همکاری کنند.
در این بیانیه همچنین از رسانه‌های غربی خواسته شده است به اصول انصاف و تفاوت قائل نشدن در پوشش خبری حوادث، تلاش برای ایجاد روابط انسانی مسالمت‌آمیز، همزیستی و گفتمان میان جوامع انسانی پایبند باشند.
شرکت‌کنندگان در این نشست بر ضرورت مسئولیت‌پذیری در آزادی بیان تاکید کرده و از مؤسسه‌های رسانه‌ای خواستند برای ترویج پیام‌های رسانه‌ای در راستای میراث فرهنگ انسانی و احترام به ادیان به‌ویژه دین اسلام و فرهنگ اقلیت‌های مسلمان در غرب در چارچوب تسامح، پایبندی به اصول اولیه اخلاق روزنامه‌نگاری و دوری از تنفر و نژاد‌پرستی تلاش کنند.
در این نشست همچنین، نمایندگان جوامع مدنی مسلمانان و مؤسسات اسلامی به تقویت بیانات رسانه‌ای و تعامل مثبت با رسانه‌ها، اجرای برنامه‌های فرهنگی و رسانه‌ای برای اظهار چهره حقیقی اسلام و ایجاد فضای گفت‌و‌گو میان افراد جامعه برای مقابله با کسانی که مروج خشونت و تبعیض هستند، دعوت شده‌اند.
گفتنی است، این نشست که در روزهای شنبه و یکشنبه با حضور کارشناسان قوانین بین‌المللی و حقوق بشر و تنوع فرهنگی و نمایندگانی از سازمان‌های مدنی مبارزه با تبعیض نژادی و برخی اصحاب رسانه، دانشجویان و پژوهشگران برگزار شد؛ موضوعاتی چون پدیده اسلام‌هراسی و اهانت به ادیان از منظر قوانین بین‌المللی و حقوق بشر و نقش سازمان‌های مدنی در مقابله با اسلام‌هراسی از نظر قانونی و حقوقی بررسی شد.
captcha