محمد ابویی مهریزی، مدیرعامل خانه شهریاران جوان در گفتوگو با
خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، در پاسخ به سوالی مبنی بر میزان اهمیت مسئله اوقات فراغت با توجه به مبانی دینی و اسلامی و نقش آن در کاهش ناهنجاریها و آسیبهای اجتماعی، گفت: متاسفانه امروز بیهدفی در برنامههای اوقات فراغت، برنامهریزیهای غیرواقعی، عدم توجه به نیاز واقعی جامعه جوان، مغفولماندن مقتضیات روز جامعه اسلامی و بیتوجهی به ذائقه نسل جوان و همچنین بیمسئولیتی در قبال غنیسازی اوقات فراغت جوانان که آیندهسازان کشور هستند، شرایط بروز آسیب را در جامعه افزایش داده است.
وی با بیان اینکه مسائل تربیتی، اخلاقی و دینی در برنامهریزی حوزه جوانان کمرنگ و در حد سخن است، افزود: تمامی این مسائل باعث شده امروز سن ازدواج در کشور افزایش پیدا کند، آمار طلاق بالا برود، اعتیاد به مواد مخدر در میان نسل جوان شایع شود، خانوادهها به سمت تکفرزندی روی آورند و میانگین سنی جمعیت کشور به سمت پیری برود و بدتر از همه آمار زندانیان جرایم غیرعمد و قتل سیر صعودی به خود بگیرد.
مدیر عامل خانه شهریاران جوان با تاکید بر اینکه اسلام براى وقت و زمان، ارزش زیادى قایل است، ادامه داد: اوقات فراغت به عنوان زیرمجموعهاى از زمان، داراى اهمیت و ارزش والایى است و باید براى آن، برنامهریزى درستى داشته باشیم تا بتوانیم نهایت بهرهورى و بازدهی مثبت را از آن داشته باشیم.
وی ادامه داد: در اسلام صرف اوقات فراغت به صورتی توام با انفعال، بیبرنامگی و بیکاری، مذموم دانسته شده اما استراحت دادن جسم و تفریح و ورزش امری مباح شمرده میشود و در نهایت آنچه در اوقات فراغت مستحب و پسندیده دانسته شده فعالیتهای هدفمند و برنامهدار است.
ابویی تصریح کرد: در فرهنگ اسلامی، تفریح از مراحل و اجزاء سیر تکاملی و رشد شخصیت فردی و اجتماعی انسان به حساب میآید، و اگر کسی از این بخش زندگی خود استفاده نکند، در بعدی از ابعاد تکاملی شخصیت خود کوتاهی کرده است و این قصور باعث کند شدن سیر رشد و تکامل در ابعاد دیگر شخصیت او میشود.
وی، با بیان اینکه تامین اوقات فراغت نباید به گونهای باشد که در میان جوانان دلزدگی ایجاد کند. گفت: مسئله اوقات فراغت یک موضوع چند وجهی است که بعد فرهنگی، اقتصادی و تکنولوژی در آن تاثیر مثبت دارد.
مدیرعامل خانه شهریاران جوان تاکید کرد: وجود این ابعاد در کنار هم میتواند یک اوقات فراغت سالم با توجه به مبانی دینی، اسلامی و بومی را محقق کند. همه این عوامل تا زمانیکه دست به دست هم ندهند اوقات فراغتی، زودگذر، کاذب و غیر واقعی ایجاد خواهند کرد.