به گزارش
خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) به نقل از خبرگزاری عربی إینا، شرکتکنندگان در یازدهمین نشست گفتوگوی ادیان که با حضور شخصیتهای دینی، سیاسی، اجتماعی و نمایندگان فرهنگها و تمدنهای مختلف در سیدنی برگزار شد، با اشاره به نقش رهبران دینی و سیاسی در تقویت وحدت و گفتمان در جوامع، بر ضرورت مقابله با تعصب و تندروی در جامعه، تلاش برای بیان حقایق، تقویت همکاری میان فرهنگهای مختلف و همچنین احترام به فرهنگها و تمدنهای مختلف تأکید کردند.
«ابراهیم ابو محمد»، مفتی استرالیا طی سخنانی در این نشست با بیان این که ارزشهای دینی و فرهنگی وسیلهای برای تحقق تفاهم میان بخشهای جامعه استرالیا است، گفت: ما از همه تعصبها و نژادپرستیها به دور هستیم و با وحدت میتوانیم آیندهای خوب را برای فرزندانمان رقم بزنیم و از استرالیا، وطنی سرشار از صلح و محبت بسازیم.
«تونی بروک» نماینده دولت فدرال و وزیر مهاجرت استرالیا نیز در سخنانی بر احترام به آزادی بیان و عقیده به عنوان یکی از ویژگیهای بارز جامعه این کشور تأکید کرد.
از سوی دیگر «شیخ یوسف نبها»، امام جماعت مسجد «الرحمن» سیدنی نیز تأکید کرد: ایمان به گفتمان و صلح و دوری از نژادپرستی و تعصب نیازی به دلیل ندارد و همین که بدون اینها هیچ جامعه سالمی بنا نشده و انسان و جامعه رشد نمیکنند، خود دلیل بر ضرورت آن است.
«خضر صالح» دیگر سخنران این نشست گفت: همزیستی یک فضیلت و ارزش است که به نشر فرهنگ صلح و دوری از تنفر و خشونت در جامعه استرالیا که از ادیان، فرهنگها و تمدنهای مختلف تشکیل شده است، کمک میکند.
گفتنی است، براساس یکی از پژوهشهایی که اخیرا در ارتباط با نژادپرستی و تعصب در استرالیا انجام شده است، از هر پنج استرالیایی، یک نفر در معرض اقدامات نژادپرستانه قرار گرفتهاند که این آمار 60 درصد مسلمانان را که بیشتر آنها از زنان محجبه هستند، شامل میشود.
بر اساس این پژوهش، اقدامات نژادپرستانه در ده سال اخیر در استرالیا به شدت رو به افزایش است به گونهای که این امر به مشکلی تبدیل شده است که باید چارهای برای آن اندیشید.