کد خبر: 3625875
تاریخ انتشار : ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۵۱

تغییر رفتار مردم ایران در مراسم اربعین/ اولویت با کیست؟

گروه جامعه: رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین اعلام کرد: با فرهنگ‌سازی‌های صورت گرفته رفتار مردم ایران در خصوص زمان حضور در مراسم اربعین تغییر کرده است، اما هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم.

حجت‌الاسلام والمسلمین حمید احمدی، مدیر آموزش بعثه مقام معظم رهبری و  در گفت‌وگو با خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا) با اشاره به برگزاری نشست شورای برنامه ریزی ستاد فرهنگی اربعین و تدوین مهم‌ترین برنامه‌های فرهنگی اربعین سال 96، به بیان مهم‌ترین مباحث و آسیب‌های مطرح در خصوص حضور زائران ایرانی در مراسم اربعین پرداخت.

رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی ستاد مرکزی اربعین در پاسخ به این سؤال که در مراسم اربعین سال‌های گذشته تعدادی از زائران ایرانی مدت زیادی را در خانه‌های مردم عراق سپری می‌کردند و حتی دیده شد که خواسته‌ها و توقعات نامناسب و خارج از توان صاحب‌خانه داشتند که این امر با روح پیاده‌روی اربعین و شرایط سخت مردم عراق(به دلیل جنگ و شرایط اقتصادی) منافات داشت، برای این آسیب‌ها چه اقداماتی انجام داده‌اید؟ گفت: این آسیب وجود دارد اما قطعاً وضعیت نسبت به سال 92 و 93 بسیار تفاوت کرده است.

وی ادامه داد: برخی از آسیب‌ها به دلیل تفاوت فرهنگی بین دو کشور اتفاق می‌افتد. زائران ایرانی با انجام مقدمات و تشریفات خاصی به عنوان میهمان وارد یک کشور دیگر می‌شوند و می‌خواهند مدت بیشتری را در عراق مانده و حضور بیشتری در زیارت‌های هر چهار شهر مذهبی داشته باشند اما مردم عراق در کشور خودشان هستند و فقط به پیاده روی و طی کردن و بازگشت فکر می‌کنند.

حجت‌الاسلام احمدی تصریح کرد: در فرهنگ‌سازی رفتار مناسب در پیاده‌روی اربعین، باید فرهنگ مردم عراق مد نظر قرار داشته باشد. البته سال قبل شاهد بودیم که تغییر رفتاری در مردم ایران که به اربعین مشرف شده بودند حاصل شد اگر چه این تغییر رفتار هنور به حد مطلوب خود نرسیده است اما نسبت به سال های قبل بسیار بهتر شده است.

وی اظهار کرد: پیاده روی اربعین یک امر دینی است و مراجع عظام تقلید از جمله آیت الله العظمی سیستانی پیشگام بودند و بر اساس مبانی دینی اعلام کردند که اربعین یک روز نیست و منحصر به کربلا هم نیست و هر کجا باشیم می توانیم از این فضا و معنویت استفاده کنیم. ما از طریق رسانه‌ها، ائمه جمعه و جماعات و تشکیل گروه‌هایی با عنوان یاوران معنوی اربعین بر روی این مسئله کار و فرهنگ سازی کردیم که زیارت کوتاه و توقف کوتاه باشد.

رفتن در خانه‌های مردم عراق و بیش از حد ماندن برخلاف عرف است

مدیر آموزش بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: سال گذشته یک میلیون ایرانی قبل از روز اربعین به کشور بازگشتند و این اقدام مبارکی بود و به مدیریت و برگزاری باشکوه اربعین بسیار کمک کرد. 500 تا 600 هزار زائر ایرانی نیز روز اربعین کربلا را ترک کردند و به سامرا و کاظمین رفتند و این یعنی از دو میلیون و 500 هزار زائر ایرانی روز اربعین بیش از یک میلیون و 500 هزار نفر در روز اربعین کربلا نبودند و این اتفاق خوبی است اما باز هم شاهد بودیم که بخشی از ایرانی‌ها رفتند در خانه‌های مردم عراق و بیش از حد انتظار ماندند که این خلاف عرف، ادب و مقتضایات است که باید بر روی آن کار فرهنگی کرد.

وی بر نقش نخبه‌ها، اصحاب هنر، رسانه ها و نهادهای فرهنگی در این فرهنگ سازی تأکید کرد و گفت: بسیار مهم است که فرهنگ‌سازی کنیم تا مردم مسائلی مانند تشکر از میزبان، رعایت فرهنگ و سنت‌های کشور میزبان، جلوگیری از اسراف، احترام به مأموران قانون در ایران و عراق، حفظ و احترام به بانوان و افراد کم توان، تکریم کودکان و نوجوانان، اولویت دادن به بانوان، کودکان و افراد مسن در استفاده از امکانات موجود و ... را به صورت عملی انجام دهند؛ اینها جزو آسیب هایی است که به تدریج در حال رفع شدن است اما هنوز به نقطه مطلوب در خصوص آنها نرسیده‌ایم.

captcha