کد خبر: 3638784
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۶
رستم‌نژاد:

هنر حوزه علمیه بازدارندگی از فرهنگ سکولار است

گروه حوزه‌های علمیه: معاون آموزش حوزه‌های علمیه با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در ارایه حرف‌های جدید از سوی حوزه در عرصه انسان، جامعه و تمدن اسلامی افزود: هنر حوزه در دنیای امروز این است که نگذارد دین، در بستر قرون گذشته از اوج و اعتلای خود بیافتد و یا رنگ و بوی سکولار به خود بگیرد.

حجت‌الاسلام و المسلمین رستم‌نژاد، معاون آموزش حوزه‌های علمیه کشور در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: فلسفه وجودی حوزه علمیه در واقع استمرار خط انبیاء در تبلیغ و ترویج دین است و وظایف حوزه همان وظایف رهبران دینی است.
رستم‌نژاد با بیان اینکه انبیاء مسئولیت و وظیفه دریافت و تلقی دین از خداوند و ابلاغ و تبیین آن و اجرا و پیاده‌سازی احکام شریعت را در جامعه و زندگی مردم داشتند تصریح کرد: پیاده‌سازی دستورات الهی در واقع همان تمدن سازی انبیاء در طول تاریخ بوده است که در زمان پیامبر(ص) با وجود اینکه ایشان با یک جامعه و جمعیت عقب افتاده و با آن همه مشکلات روبرو بودند توانستند در مدت اندکی جامعه‌ای متمدن را بر مبنای اسلام و قرآن ایجاد کنند.
رستم‌نژاد با بیان اینکه تمدن‌سازی در واقع همان دنبال کردن آرمان انبیاء و پیاده کردن دستورات الهی است اظهار کرد: کار حوزه علمیه امتدادبخشی به این مسئولیت است بنابراین عالمان دین باید تلقی خوبی از دین داشته باشند و آن را به درستی فهم  و در مرحله بعد آن را برای مردم تبیین کنند و در  نهایت نیز برای پیاده‌سازی آن تلاش کنند.
معاون آموزش حوزه علمیه با اشاره به آیه «نفر» به عنوان مبنای کار حوزه‌های علمیه تصریح کرد: یکی از مهمترین رسالات حوزه‌های علمیه، بر مبنای آیه نفر ارایه تلقی صحیح از دین به مردم و رفتن در دل جامعه و ابلاغ پیام قرآن است.
این استاد و قرآن‌پژوه حوزه علمیه با اشاره به مراحل بعدی این مسیر بیان کرد: در اجرا باید وارد اقدام و عمل شویم تا با گذر حکومت از سیر شکل‌گیری فرهنگ اسلامی به مرحله تمدن‌سازی وارد شود که نمونه آن را در صدر اسلام داریم.
وی با اشاره به فرمایش رهبری برای ارایه سخنان نو و جدید از سوی حوزه اظهار کرد: ایشان از تولید سخنان جدید با توجه به مقتضیات زمان سخن گفتند که این مطلب باید در تمامی ابعاد حوزه اعم از آموزش و پژوهش و تبلیغ دنبال شود.
رستم نژاد عنوان کرد: البته حرف و سخن نو زدن نباید ما را از مسیر اصلی دین خارج کند و دین را به فراموشی بسپاریم زیرا هوا و هوس و طواغیت و شیطان، دولت و جامعه و نظام ساخته شده اسلامی را کنار می زنند و هویت دینی به عقب زده می‌شود و یا گرد و غبار بر آن می‌نشیند‌.
عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با بیان اینکه گذشت زمان نباید منجر به تاریخی کردن دین شود بیان کرد: هنر حوزه در دنیای امروز این است که نگذارد دین، در بستر قرون گذشته از اوج و اعتلای خود بیافتد و یا رنگ و بوی سکولار به خود بگیرد.
معاون آموزش حوزه های علمیه ادامه داد: گاهی دیده می‌شود می بینیم خود حوزه علمیه نیز در برخی مقوله ها در حال درجا زدن است که البته نباید این کم کاری را صرفا به گردن حوزه و روحانیت انداخت زیرا روحانیت نیز تحت تاثیر فضای جامعه قرار می گیرد و اگر حمایت مردم در مسئله‌ای نباشد و مردم مانند گذشته حوزه را ملجا خود ندانند و از او کمک نگیرند دچار کاستی و کم کاری خواهد شد.

جلوگیری از تاریخمندشدن دین مهمترین رسالت حوزه علمیه است

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی(ص) با بیان اینکه اقتضائات عصری ما در دوره کنونی بسیار زیاد و متنوع شده است تصریح کرد: وقتی فراز و فرودهایی در جامعه ایجاد و نیاز جدید تولید و یا عرصه‌های علمی نو گشوده می‌شود حوزه هم باید حرف‌های جدیدی برای رفع این نیازهای جدید با استفاده از عنصر استنباط و اجتهاد و مبانی اجتهاد و در راس آن قرآن کریم داشته باشد در غیر این صورت دچار توقف و کم کاری است.

حوزه هم باید همواره حرف جدید داشته باشد
معاون آموزش حوزه علمیه تاکید کرد: چون نیازهای انسانی هر روز متنوع و جدید می شود حوزه هم باید همواره حرف جدید داشته باشد بنابراین یکی از مهمترین رسالت‌های حوزه در عصر جدید همین تولید مطالب و فکر و اندیشه جدید است و اگر در این مسیر حرکتی نداشت بدانیم دچار کم کاری و رخوت است. 
رستم‌نژاد ادامه داد: امروز بحث علوم انسانی به عنوان مبنا برای تمدن سازی اسلامی مطرح است و باید روند فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی و ... با مدار این مسئله تنظیم و اجرایی شود زیرا ریل‌گذاری برای دولت، جامعه و تمدن اسلامی جز با قرارگرفتن قطار پیشرفت کشور بر مبنای علوم انسانی اسلامی و بومی، موفقیت زیادی در پی نخواهد داشت. 
معاون آموزش حوزه تصریح کرد: البته ارایه حرف نو و سخن جدید نیز همان طور که رهبری فرمودند جز با ارتقاء نصاب علمی و خوب درس خواندن به دست نمی‌آید.
یادآور می شود، رهبر معظم انقلاب اسلامی چند روز قبل در سخنانی در جمع طلاب تهرانی بر لزوم ارایه حرف‌های جدید و علمی از سوی حوزه علمیه در باب انسان، جامعه و سیاست همچنین ارتقای نصاب علمی و جدی گرفتن درس و بحث حوزوی تاکید کردند.
captcha