کد خبر: 3640665
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۴:۳۳
نجفی:

نهضت حسینی در جامعه به یک رفتار و باور شهروندی تبدیل شود/ تجدید نظر در برنامه‌های فرهنگی

گروه جامعه: شهردار تهران در مراسم افتتاحیه پانزدهمین نمایشگاه فرهنگی عطر سیب با تاکید بر اینکه نهضت حسینی در جامعه باید به یک رفتار، باور و عمل شهروندان تبدیل شود، گفت: امروز به همه دغدغه‌های امام حسین(ع)، برای یک جامعه اسلامی عمل نمی‌کنیم و لذا باید در بحث محتوا و کیفیت فعالیت‌های فرهنگی در این زمینه تجدید نظر کنیم.

به گزارش خبرگزاری بین المللی قرآن(ایکنا)، محمدعلی نجفی، شهردار تهران در مراحل افتتاح پانزدهمین نمایشگاه فرهنگی عطر سیب با اشاره به جایگاه فرهنگ اهل بیت و عاشورا در میان ایرانیان، اظهار کرد: در فرهنگ ما ایرانیان عشق به اهل بیت مخصوصا امام حسین(ع)، جایگاه ویژه‌ای دارد و به عنوان یک عشق فراگیر و عمومی در سطح جامعه گسترده شده است.

وی افزود: ‌نهضت عاشورا و قیام حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در طول تاریخ استمرار پیدا کرده به طوری که منشا بسیاری از جریان‌های بزرگ تاریخ بوده و هست. این مکتب از نظر فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اخلاقی تاریخ ما را تحت شعاع قرار داد و در طول 1400 سال همه چیز در تاریخ ما تحت تاثیر این نهضت و مکتب بوده است.

شهردار تهران، با طرح این سوال که جامعه مورد پسند و مطلوب حضرت امام حسین(ع)، چه جامعه‌ای است، تصریح کرد: جامعه حسینی یک جامعه آزاد اندیش و منصفانه و مبتنی بر انصاف و مروت است و حکومت و مردم باید در این جریان حرکت کنند. اساس حکومت حسینی برپایه اخلاق شکل گرفته است و جامعه حسینی هم باید بر همین پایه فعالیت‌های خودش را شکل دهد و اخلاق‌مدار باشد.  

نجفی با بیان اینکه جامعه حسینی باید مبتنی بر زیست اخلاقی باشد، گفت: حکومت و مدیریت شهری باید بر پایه همین اخلاق‌مداری حرکت کنند و هر مقدار که ما از این ارزش‌ها فاصله بگیریم از جامعه حسینی و حسین‌پسند دور شده‌ایم. اقداماتی که امروز برای تحقق این مسئله در جامعه انجام شده است کافی نیست و نهضت و فرهنگ عاشورا نباید صرفا در یک دوره خاص محدود شود.

وی ادامه داد: گریه و اشک و عزاداری برای امام حسین(ع) خوب است اما نباید اقدامات فرهنگی نهضت عاشورا و حسینی را به این موارد خلاصه کرد. لذا باید سعی کنیم به محتوای نهضت عاشورا و امام حسین(ع) توجه ویژه کنیم و آن را در جامعه گسترش دهیم. ما باید سعی کنیم که چگونه بر این موضوع را کار کنیم و چگونه می‌توانیم فرهنگ حسینی را در جامعه و شهر ترویج و گسترش دهیم.

شهردار تهران با تاکید بر اینکه نهضت حسینی در جامعه باید به یک رفتار، باور و عمل شهروندان تبدیل شود، اظهار کرد: متاسفانه امروز به همه دغدغه‌های امام حسین(ع)، برای یک جامعه اسلامی عمل نمی‌کنیم و نمی‌توانیم ادعا کنیم که جامعه ما حسینی است. لذا باید در بحث محتوا و کیفیت فعالیت‌های فرهنگی در این زمینه تجدید نظر کنیم.

نجفی، شهرداری تهران را تسهیل‌گر امور دینی و فرهنگی در شهر دانست و افزود: تلاش ما ایجاد آرامش در زندگی شهری است و باید همه امکانات شهر و شهرداری را برای تحقق این مسئله در شهر به کار ببریم. در مورد فعالیت‌های محرم و تعمیق ارزش‌های دینی و گسترش فرهنگ اسلامی ما مسئولیت اصلی را نداریم و دستگاه‌های دیگر این مسئولیت را بر عهده دارند و شهرداری و مدیریت شهری تسهیل‌گر این مسائل هستند.

وی با بیان اینکه تلاش می‌کنیم نقش تسهیل‌گری ارزش‌های دینی و اسلامی را تقویت کنیم، گفت: ما باید کاری کنیم که آموزه‌ها و ارزش‌های دینی و اسلامی در شهر برای جوانان توضیح داده شود و آنها این مسائل را درک کنند و در زندگی خود به‌کار ببرند.

شهردار تهران با اشاره به اینکه شهرداری به طور طبیعی در کنار مردم است و در همه مسائل حضور دارد، ادامه داد: در این مسئله خاص نیز متصدی کار خاصی نیستیم، بلکه تسهیل‌گر هستیم تا مردم بتوانند به نحو شایسته‌تری عزاداری‌ها را انجام دهند.

نجفی با یادآوری اینکه بی‌شک شهرداری تهران همه امکانات را در دهه اول ماه محرم بسیج می‌کند تا این مراسم هر چه بهتر برگزار شود، خاطرنشان کرد: مجموعه‌ای از اقدامات انجام خواهد شد که یکی کمک به هیئت‌های مذهبی، حسینیه‌ها و مساجد است که نمادی از این است که شهرداری در کنار مردم است و به این حرکت عمومی مردمی احترام می‌گذارد و به همراه مردم برای امام حسین(ع) و یارانش عزاداری می‌کند.

نجفی بیان کرد: در بودجه شهرداری رقمی برای مراسم اربعین پیش بینی و به تایید شورای شهر قبلی رسیده است که ما نیز سعی می‌کنیم با حداکثر بهره وری و در همان چارچوب پیش بینی شده، با استفاده از افراد داوطلب که در شهرداری تهران کم نیستند، خدمات را به نحو مناسبی به مردم ارائه کنیم.

شهردار تهران با بیان اینكه اگر در جامعه آزادی خواهی و آزاداندیشی را به چشم نبینیم به آن معناست كه به فلسفه عاشورا نزدیک نشدیم، افزود: بنابراین هیئت‌های مذهبی اگر بخواهند نقش خودشان را به‌طور كامل ایفا كنند باید در كنار فعالیت‌های سنتی مذهبی به سمت آگاه كردن مردم در ارتباط با ارزش‌ها به ویژه ارزش‌های دینی و ارزش‌های نهضت عاشورا سوق پیدا كنند.

شهردار تهران در پایان با اشاره به اينكه هيئت‌ها بايد جنبه‌های فرهنگی را تقويت كنند، تصریح کرد: ما در مسائل اجتماعی در تهران مشكلات زيادی داريم اما، ريشه بسياری از مشكلات ما فرهنگی است. به طور حتم اگر اين سپاه فرهنگی به كمک شهرداری بايد در كنار ساير نهادهای فرهنگی می‌توانيم تحول عميقی را در فرهنگ به وجود آوریم.
captcha