به گزارش خبرگزاری بینالمللی قرآن (ایکنا) حجتالاسلام و المسلمین مختار کشاورز، عضو دبیرخانه اتحادیه حوزههای جهان اسلام امروز 20 شهریور ماه در نشستی خبری به مناسبت برپایی دومین کنگره بینالمللی سیره اهل بیت(ع) گفت: مراکز علمی و پژوهشی باید به این مسئله توجه کنند که برپایی یک همایش به تنهایی موثر نیست و باید یک جریانسازی در فرایند همایش نیز صورت بگیرد. وی با بیان اینکه کنگره بینالمللی سیره اهل بیت(ع) این تلاش را داشته است افزود: این کنگره بدون حمایت مالی نهادها و با همت جمعی از نیکوکاران علمی و مالی آغاز شده و 50 مرکز دانشگاهی و حوزوی نیز در برپایی همایش همکاری دارند.
کشاورز عنوان کرد: کنگره به شکل فرایندی عمل کرده است یعنی از یک کار در یک مهد کودک در قالب قصه و شعر و ... فعالیت خود را آغاز کرده و در مدارس و دبیرستانها و دانشگاهها به نحو دیگری توسعه داده است تا تمامی اقشار مختلف در برپایی آن درگیر شوند.
وی با تاکید بر معرفی فرهنگ اهلبیت(ع) اظهار کرد: نمادهای ملی و غیرمذهبی حتی بر روی اسمگذاری روی فرزندان نیز اثر گذاشته و برخی تلاش می کنند تا تقابل میان اسلام و ایران را دامن بزنند و این کار را از طریق نامگذاریهای ایرانی تقویت می کنند؛ ما معتقدیم اگرچه شناخت فرهنگ ایرانی خوب است اما این اسلام آن هم با رویکرد شیعی است که به ایرانی بودن ما پویایی بخشیده است.
کشاورز تصریح کرد: البته فرهنگ اسلامی، اهل سنت را هم در دایره خود جای داده است؛ از این رو شاخص وحدت میان اهل سنت و شیعه، نبوت پیامبر و قرآن کریم است اگرچه دستهای استکباری میان اهل سنت و شیعه فاصله انداخته است.
عضو اتحادیه حوزه های علمیه جهان اسلام تاکید کرد: تفکر شیعی و اسلامی ما تفکر افراطی و تفریطی نیست بلکه تفکر و صراط مستقیم با هدایت قرآنی است از این رو امام علی(ع) را ما محور انسانیت و محور وحدت بشری می دانیم زیرا امام سمبل و مدلی است که همه اندیشمندان سایر ادیان نیز به آن توجه دارند.
کشاورز بیان کرد: اینکه یک کشیش غیرمسلمان برای امام ما سخن خواهد گفت جز این نیست که امام علی(ع) محور مشترک برای همه بشر است و اگر مردم به تعبیر روایت، محاسن کلام ائمه را بفهمند تبعیت از آنان به صورت خود به خود ایجاد خواهد شد زیرا بحث بر سر انسانیت است.
این استاد حوزه و دانشگاه بیان کرد: امروزه مباحث اومانیسم و پلورالیسم رنگ باخته است البته ممکن است به علت نبود فضای علمی، در میان برخی افراد جلوهگری کند ولی اگر مباحث، علمی و پژوهشی شود و ما بتوانیم رفتار و گفتار و کردار ائمه را در درون زندگی مردم حاکم کنیم قطعا متوجه خواهند شد که انسانیترین حرفها در درون خانه امام علی و فرزندان ایشان است از این رو کنگره تلاش کرده تا 14 معصوم را در کنگره مطرح و معرفی کند.
کشاورز عنوان کرد: تلاش ما بر این است که سیره اهل بیت به عنوان یک مدل زندگی برای بشر ارایه شود.
وی تاکید کرد: غدیر تجلی وحدت الهی با مدل انسانی بر روی زمین است؛ تجلی اینکه جامعه بدون هدایت معصوم به رشد و کمال خود نخواهد رسید زیرا غدیر دارای پیام انسانی است و ما باید این رویکرد از غدیر را به جامعه جهانی برسانیم.