کد خبر: 3670645
تاریخ انتشار : ۱۸ آذر ۱۳۹۶ - ۱۰:۱۱
سلیمی:

خوشبختی جوانان در 3 مرحله انس، تدبر و عمل به قرآن خلاصه می‌شود/ تحقق هیئت حفظ کرامت قرآن

گروه جامعه: معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، با تاکید بر اینکه خوشبختی و سعادت هر انسانی به‌خصوص نسل آینده در سه مرحله انس، تدبر و عمل به قرآن خلاصه می‌شود، از دستور کار قرار گرفتن هیئت حفظ کرامت قرآن در شورای توسعه فرهنگ قرآنی خبر داد.

عباس سلیمی، خادم‌القرآن و معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)، در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن (ایکنا)، در پاسخ به این سوال که سعادت و خوشبختی انسان با توجه به شرایط فعلی جامعه و هجوم آسیب‌های اجتماعی به جوانان و خانواده‌ها چگونه محقق می‌شود، گفت: پیامبر گرامی اسلام (ص) می‌فرمایند: «شیطان همچون خون در رگ‌های انسان جریان دارد»؛ لذا در برابر این همه خدعه، تهدید و هجوم تنها راه سعادتمند شدن و برون رفت از تهدیدات انس و الفت انسان و جوانان با قرآن کریم است.

معاون فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) تصریح کرد: طبق فرمایش و تاکیدات بزرگان دین، هر انسانی که با قرآن مانوس شود، قرآن با گوشت و خون او آمیخته می‌شود و از این جهت همراهی و حفظ قرآن و به طریق اولی مصونیت انسان را در پی دارد. با توجه به همین اصل، خوشبختی و سعادت هر انسانی به‌خصوص نسل آینده در سه مرحله انس با قرآن، تدبر در قرآن و عمل به قرآن خلاصه می‌شود.

وی در تشریح روند «هیئت حفظ کرامت قاریان» گفت: این هیئت در خصوص صیانت و تکریم و حفظ کرامت چهره‌های شاخص ملی قرآن حدود 10 جلسه با اساتید و بزرگان قرآنی توسط مجمع مشورتی و شورای توسعه قرآنی جلساتی داشت، تا سخنان و چینش واژه‌های قرآنیان به صورتی باشد که سر سوزنی با شئون و جایگاه و منزلت والای قرآنیان مغایرت نداشته باشد.

سلیمی تصریح کرد: این هیئت در حقیقت به‌ عنوان یک خدمتگذار و نه به عنوان یک عنصر بالا سری فعالیت خواهد کرد و این موضوع بسیار مهم است، چراکه در این خصوص اگر نکاتی به ذهن این هیئت رسید و یا ارائه راهکار‌هایی را در دستور کار خودش قرار داد و ارتباطاتی را با سازمان‌ها و اشخاص حقیقی و حقوقی داشت، تلاش کند جایگاه والایی را که خداوند متعال به قرآنیان داده است محفوظ بدارد و به هیچ شکلی از هیچ جناحی و به هیچ نحوی خدشه وارد نشود.

این استاد و پیشکسوت قرآنی ادامه داد: وقتی که پیامبر بزرگ اسلام می‌فرمایند: «خیرکم من تعلم القران و علمه»، بهترین شما امت کسانی هستند که قرآن را بیاموزند و به دیگران یاد دهند، یعنی اساتید و معلمان قرآن و زمانی که باز ایشان می‌فرماید «بالاترین بندگان خدا بعد از انبیا علما و حاملان قرآن هستند» ما موظف هستیم از این جایگاه پاسداری و صیانت کنیم.

وی افزود: این آیین‌نامه به لطف خداوند بزرگ و با استفاده از تجارب سرشار جمعی منتخب در ۶ ماده تهیه شد و ماه گذشته در دستور کار شورای توسعه قرار داشت و به زودی شورای توسعه نظرشان را در مورد این هیئت اعلام خواهند کرد.

وی در مورد اینکه آیا این هیئت قرار است که بحث انضباطی و یا حمایتی داشته باشد، پاسخ داد: هیچکدام از این موارد در این هیئت وجود نخواهد داشت. وقتی ما کلمه انضباطی را بیان می‌کنیم واژه رسیدگی به تخلفات هم به ذهن متبادر می‌شود، در حالی که این هیئت اینچنین جایگاه و شانی ندارد و این مسائل جزو مسائل حقوقی و پارلمانی است.

معاون فرهنگی و امور زائران آستان مقدس حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، ادامه داد: در مورد بحث حمایتی هم آن کسانی که مسئول حمایت از جامعه قرآنی هستند باید به وظایفشان عمل کنند و عنوان این هیئت دقیقا حفظ کرامت است.

سلیمی بیان کرد: ما اگر بر این کرامت قائل نشویم، ممکن است در برخورد با یک مسئله اخلاقی، مادی و یا سیاسی، ممکن است جوی را فراهم کنند که علاوه بر مخدوش شدن وجهه قرآن و قرآنیان این مسئله یک بهانه در دست رسانه‌های بیگانه و دشمن قرار گیرد، لذا عمده مسئولیت و رسالت این جمع این است که این شرایط را حفظ کند و البته به طبع، این مسئولیت لازم است هرجا که ضرورتی بود هشدار و نکته‌ای را بر حسب تکلیف در وادی امر به معروف انجام دهد.
captcha