رضا اسماعیلی، شاعر انقلاب در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره نقش جشنواره شعر فجر در ارزیابی جریانسازی شعر انقلاب گفت: جشنواره شعر فجر، در آغاز راه است و مانند جشنواره فیلم و موسیقی فجر پیشینه و سابقه زیادی ندارد؛ چرا که این جشنوارهها به دلیل سابقه طولانیشان سبب شد تثبیت شوند و موقعیت مناسب خود را پیدا کنند و اهالی سینما و تئاتر و موسیقی هر ساله خود را برای ارائه آثار خود آماده کنند و این جشنوارهها جریانساز شدند.
وی افزود: اما جشنواره شعر فجر خیلی، دیر شروع شد و به این فکر افتادند که جای چنین جایزهای خالی است و از سوی دیگر به دلیل محدودیتها و مشکلاتی که وجود داشته، چند دوره جشنواره شعر فجر که برگزار شده، نتوانسته از تمام ظرفیتهای ادبی شعر استفاده کرده و همه طیفهای ادبی جامعه را زیر چتر خود قرار دهد.
اسماعیلی ادامه داد: یکی از گلایهها و نارضایتیهای جامعه ادبی ما نیز همین است که اگر قرار است جشنوارهای به نام جشنواره شعر فجر داشته باشیم، نباید این جشنواره به شعر انقلاب محدود شود و یا طیف خاصی را زیر چتر خود داشته باشد، بلکه همه شاعرانی که با موضوعات مختلف شعر میسرایند بتوانند در این جشنواره شرکت کنند.
این شاعر در ادامه تصریح کرد: دعوت از شاعران باید به صورت عام باشد و همه باور کنند که این جشنواره، ملی است و برای بزرگداشت شعر و ادب برگزار میشود، اما گاهی این تصور غلط در اذهان ایجاد میشود که این جشنواره، به دلیل عنوان «فجر» تصور میکنند فقط مربوط به شعر انقلاب است و شاعران انقلاب اسلامی میتوانند شرکت کنند.
وی یادآور شد: بسیاری از بزرگان و پیشکسوتان به هر علت هنوز به این جشنواره نزدیک نمیشوند و هنوز باور ندارند این جشنواره ملی و کشوری است؛ از این رو باید این باور در جامعه ادبی تقویت شود و بنیاد شعر و ادبیات داستانی نیز حسن نیت دارند و تلاش میکنند که این اتفاق رخ دهد و اگر پای درد و دلهای این دوستان هم بنشینیم مشکلاتی را عنوان کنند که این مشکلات مانع از ملی شدن این جشنواره میشود.
اسماعیلی در ادامه بیان کرد: جامعه ادبی باید به این دوستان کمک کنند که مشکلات برطرف شود و بتوانند از تمام ظرفیتها بهره گرفته و جشنوارهای در قد و قواره فیلم فجر برگزار کنند و این امر با وفاق و همدلی رخ میدهد تا این جشنواره هم در کنار سایر جشنوارهها هویت خود را بازیابد.
انتهای پیام