نسرین پیرسمساری، رئیس جمعیت بانوان فرهیخته کشور در گفتوگو با ایکنا؛ در پاسخ به این سؤال که بانوان فرهیخته کشور چه وظیفهای در معرفی و شناساندن حضرت فاطمه(س) به سایر اقشار دارند؟ گفت: ما وظیفه داریم تفکر فاطمی را در جامعه روشن کنیم. حضرت فاطمه(س) میفرمایند من حلقه وصل ائمه هستم، باید دید ایشان چطور بانویی بودند که به این جایگاه رسیدند؛ جایگاهی که در آن از یک طرف مایه آسایش پدر و همسر هستند و حتی حضرت علی میفرمایند عبادت من از وقتی با فاطمه زندگی میکنم بیشتر شده است و از سوی دیگر فعالیتهای تربیتی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی دارند.
وی تصریح کرد: ما که نمیتوانیم مثل فاطمه (س) باشیم اما میتوانیم جا پای این بانوی بزرگوار بگذاریم و فضایل، کرامات و سیره ایشان را بشناسیم و عمل کنیم. سیره حضرت از همسرداری، برخورد با بچهها، عبادت، کارهای اقتصادی و اجتماعی، زمان شناس بودن و در زمان مناسب خطبه فدک را ایراد کردن، بیان مباحث مهم اسلام در این خطبه و در نهایت دفاع از ولایت همه مباحثی است که میتواند و باید الگو باشد.
همایشها تفکر فاطمی را که نیاز بشر است، مطرح کنند
رئیس جمعیت بانوان فرهیخته کشور با اشاره به اینکه اکنون به راحتی میتوان تفکر فاطمی را شناخت و کسب کرد، گفت: کتاب، مقاله، فضای اینترنت و همایشهای مختلفی که برگزار میشود این امکان را به علاقه مندان داده که با سیره و زندگی حضرت زهرا(س) آشنا شوند البته همایشهای ما نباید یک همایش ساده باشند بلکه باید تفکر فاطمی که نیاز بشری در آن هست را مطرح کنند.
وی به سخنان مقام معظم رهبری در معرفی الگوی زن مسلمان به عنوان سومین الگویی که برای زنان جهان باید مطرح شود نیز اشاره و اظهار کرد: ایشان فرمودهاند که الگوی زن اول الگوی زن غربی بوده با آن توصیفاتش، الگوی زن دوم زن شرقی بوده با خنثی بودنش و ما باید الگوی زن مسلمان را به عنوان الگوی سوم زنان (زنِ نه شرقی، نه غربی) را ترسیم و به جهان ارائه کنیم که ما اکنون به دنبال این الگو هستیم.
پیرسمساری با تأکید بر اینکه ما باید بتوانیم این فضائل را بشناسیم و بشناسانیم، گفت: حضرت فاطمه(س) الگوی الگوی سوم هستند، یعنی الگوی زن مسلمان و امروز هم مادران شهدا به تبعیت از ایشان یکی از این الگوهای زن سوم هستند اگر به این مادران شهدا نگاه کنیم و دیدارها و توجهمان بیشتر باشد میتوانیم از آنها الگو بگیریم. اگر این الگو را در جامعه تسری بدهیم به چیزهای دیگر هم دست خواهیم یافت.
وی درپاسخ به این مسئله که چرا فعالیت های اقتصادی و اجتماعی حضرت فاطمه(س) کمتر مطرح میشود؟ گفت: اداره فدک یک کار اقتصادی با تأثیر اجتماعی بوده که البته چون حضرت مانند مادر بزرگوارشان مدیریت اقتصادی داشتند و خودشان به صورت دائمی در فدک حاضر نمیشدند کمتر این مسئله مطرح میشود.
رئیس جمعیت بانوان فرهیخته کشورتشریح کرد: حضرت فاطمه(س) فعالیتهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی داشتهاند اما اداره فدک شغلی برای حضرت نبوده که زندگیشان را رها کنند و فقط فدک را اداره کنند. مقام معظم رهبری و امام هم میفرمایند که زن میتواند کار کند به شرط اینکه هم جایگاه مادری و همسری حفظ شود و هم مسائل جانبی که یک زن مسلمان باید به آنها توجه کند.
وی خاطرنشان کرد: اکنون هم خانمهای زیادی داریم که نیاز مالی ندارند اما کارآفرین هستند و برای سایر بانوان اشتغال ایجاد میکنند. بر همین اساس هم ما قرارگاه فرهنگی زینبیون را در تبریز ایجاد کردهایم تا بانوان کار اقتصادی داشته باشند و زیر نظر جمعیت است.
پیرسمساری بر این جمله تأکید کرد که «به شرطی که همه چیز سرجای خودش باشد، زنان میتوانند کار هم بکنند» و در پاسخ به این سؤال که آیا شرایط قانونی و کاری جامعه ما این اجازه را به بانوان میدهد که کنار همسرداری و فرزندداری، کار هم بکنند؟ آیا خلاء قانونی برای حمایت از بانوان نداریم؟ گفت: با توانمندی که من از زنان سراغ دارم میتوانند همه این کارها را با هم انجام دهند. در زمان ما یک و نیم تا سه ماه مرخصی زایمان بوده و کم کم این مشکل حل و اکنون مرخصی زایمان به 9 ماه رسیده است.
وی به نمونه هایی از بانوانی اشاره کرد که با استفاده از شرایط و امکانات جامعه معاصر توانسته اند شغل های مدیریتی داشته باشد، شغل هایی که به آنها کمک می کرد هم شاغل باشند و هم زمان خود را به خوبی مدیریت کنند و گفت: بانوانی را می شناسم که با استفاده از اینترنت محصولات خود را به داخل و خارج از کشور می فروشند، یا کارآفرینی کرده و محیط را مدیریت می کنند بدون اینکه لازم باشد تمام وقت خود را سر کار بگذرانند. یعنی با توجه به امکانات موجود بانوان می توانند زمان خود را مدیریت کنند و اشتغال را فقط به حضور فیزیکی محدود نکنند یعنی دقیقاً همان کاری که حضرت فاطمه (س) انجام می دادند فدک را مدیریت می کردند بدون اینکه تمام وقتشان را دور از خانه و در انجا سپری کنند.
انتهای پیام