کد خبر: 3699168
تاریخ انتشار : ۲۱ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۲:۵۶
صالحی خبر داد:

برابری زنان و مردان در داستان نویسی معاصر ایران/ زنان پای هنر ایران نشسته‌اند

گروه جامعه ــ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان با ارائه آماری در خصوص تعداد داستان‌ها و شعرهای منتشر شده توسط بانوان و آقایان کشور، گفت: در دوران معاصر تعداد داستان‌های منتشر شده توسط مردان و زنان تقریباً برابر شده است.

برابری زنان و مردان در داستان نویسی معاصر ایران/ زنان پای هنر ایران نشسته‌اند

به گزارش ایکنا؛ سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کشورمان امروز دوشنبه 21 اسفند ماه در جمع بانوان شاغل در این وزارتخانه که به مناسبت روز زن در تالار وحدت حضور داشتند، طی سخنانی به پیشرفت‌های بانوان کشور در حوزه‌های مختلف هنری اشاره و با تأکید بر اینکه همه سال، روز زن است، عنوان کرد: یکی از حوزه‌های قابل توجهی که زنان حضور مؤثری در آن دارند حوزه فرهنگ، هنر و ادب است. زنان سهم مهمی در هنر ایرانی داشته‌اند و بخش زیادی از هنرهای دستی مدیون حضور خلاقانه زنان است.

وی ادامه داد: اگر از هنرهای سنتی سخن می‌گوییم و آن را به عنوان گوهر هویت ایرانی می‌ستاییم قرن‌های متوالی مادران و زنان ایرانی پای این هنرها نشسته‌اند و آن را به آسمان زیبایی‌ها برده‌اند.

صالحی با تأکید بر اینکه در دوره‌ معاصر سهم زنان قابل توجه و متمایز است، آمارهایی در خصوص رشد انتشار کتاب داستان توسط بانوان طی دهه‌های اخیر ارائه کرد و گفت: در حوزه داستان از سال 1310 تا 1339 داستان نویسان مرد 270 نفر و داستان نویسان خانم 25 نفر بودند، در سال‌های 40 تا 49 این آمار 130 مرد و 25 خانم بود یعنی تعداد آقایان داستان نویس پنج برابر بوده‌اند.

وی ادامه داد: در سال 63 این آمار به 241 مرد و 28 زن رسید، در سال 73 مردان 334 نفر و زنان 95 داستان نویس بودند یعنی فاصله چهار برابری و در سال 93 در کشور هزار و 738 داستان نویس مرد و هزار و 648 داستان نویس زن داشته‌ایم یعنی تقریباً برابر؛ ما توانستیم طی سال‌های اخیر از فاصله 10 برابری به تساوی در تعداد داستان‌نویس‌های خانم و آقا برسیم.

وزیر ارشاد در خصوص تعداد کتاب‌های شعر منتشر شده توسط آقایان و بانوان نیز گفت: در سال 63 آقایان در کشور 353 کتاب شعر و خانم‌ها 12 کتاب منتشر کردند یعنی فاصله 30 برابری، در سال 73 مردان شاعر 467 کتاب و زنان شاعر 55 کتاب، در سال 83 مردان هزار و 722 کتاب و و بانوان 496 کتاب چاپ کردند یعنی سه برابر و در سال 93 آقایان دو هزار و 859 کتاب و بانوان هزار و 312 کتاب یعنی فاصله دو برابری و این یعنی ما توانسته‌ایم از فاصله 30 برابر به فاصله دو برابری برسیم.

وی از جریان متصاعد و متکثر بانوان در سایر حوزه‌ها نیز سخن گفت و اظهار کرد: هزار و 450 زن در حوزه سینما، هزار و 173 نفر در حوزه موسیقی و چهار هزار و 47 نفر در هنرهای تجسمی عضو صندوق بیمه هنرمندان هستند.

صالحی از موفقیت بانوان در عرصه بازار فرهنگ نیز سخن گفت و اظهار کرد: علاوه بر تمامی این امور ما در بخش‌های زیادی نام‌های گم شده و یا کم‌رنگی از زنان داریم که در عرصه‌های مختلف هنری فعال بوده‌اند.

انتهای خبر

captcha