به گزارش ایکنا، به نقل از پایگاه اطلاعرسانی دولت، اسحاق جهانگیری با بیان اینكه ثبات اقتصادی یكی از مهمترین دستاوردهای اقتصادی دولت و نظام است كه با بكارگیری سیاستهای عالمانه و مدیریت قوی و منسجم از آن حفاظت خواهد شد و استمرار مییابد، گفت: نخواهیم گذاشت با شوكهای بیرونی و فضا سازی داخلی این دستاورد مهم كشور آسیب ببیند.
معاون اول رییس جمهور همچنین با تاكید بر اینكه باید در سال جدید با جدیت هر چه بیشتر برای تحقق اقتصاد مقاومتی حركت كنیم، تصریح كرد: باید عزم و ارادهای جدی تر در سال ۹۷ برای تحقق اقتصاد مقاومتی ایجاد شود و مصممتر از سالهای گذشته در این مسیر گام برداریم.
وی ادامه داد: مجموع شاخصهای كلان اقتصادی كشور در سال ۹۶ نشان میدهد كه اقتصاد كشور از ثبات مناسبی در سال گذشته برخوردار بود اما با این حال در سال ۹۷ نیازمند اقدامات و كارهای جدیتری هستیم به خصوص كه با وجود تهدیدهای خارجی علیه كشورمان لازم است امور اقتصادی داخل كشور را به خوبی مدیریت كنیم تا در بخش سیاست خارجی نیز بتوانیم به نتایج بهتری نائل شویم.
جهانگیری با تاكید بر ضرورت حاكم شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی بر تمام شئون اقتصادی كشور، اظهار داشت: همانگونه كه مقام معظم رهبری فرمودهاند قرار نیست كه دو برنامه در كشور داشته باشیم یعنی نباید از یك سو برنامهای برای توسعه كشور و از سوی دیگر برنامهای برای اجرای اقتصاد مقاومتی تدوین كنیم بلكه تمام برنامهها و نحوه اداره امور جاری كشور نیز باید در چارچوب اقتصاد مقاومتی تعریف شود و باید دقت داشته باشیم كه هر برنامه ای كه اجرا می كنیم مطابق با اقتصاد مقاومتی باشد و هیچ گونه سیاست گذاری مغایر با اقتصاد مقاومتی انجام نشود .
معاون اول رییس جمهور با یادآوری ایجاد ۱۲ كارگروه ملی برای اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۶ خاطر نشان كرد: دبیرخانه ستاد باید به صورت جدی تشكیل جلسات این كارگروه ها را برای تدوین و اجرای برنامه های اولویت دار اقتصاد مقاومتی پیگیری كند و ضمن ارائه گزارش عملكرد این كارگروه ها در سال ۹۶، برنامه ها و دستور كار جلسات ستاد اقتصاد مقاومتی را تعیین كند.
وی ادامه داد: یكی دیگر از اقدامات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در سال۹۶ تعیین برنامه های اولویت دار برای دستگاه های اجرایی بود كه بخش زیادی از این اولویت ها نظیر تكمیل شبكه ریلی كشور، توسعه میادین مشترك نفت و گاز و توسعه صادرات غیرنفتی، برنامه هایی بلند مدت و فراتر از برنامه های یك ساله بودند كه این برنامه ها نباید متوقف شود و در سال ۹۷ نیز باید ادامه پیدا كنند و گزارشی از پیشرفت این برنامه ها ارائه گردد.
جهانگیری با اشاره به نامگذاری سال جدید تحت عنوان حمایت از كالای ایرانی، این نامگذاری را منطبق بر سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: باید برای تحقق شعار سال جدید نیز سیاست و برنامه هایی عملیاتی تدوین كنیم تا وظایف و تكالیف هر بخش برای تحقق این شعار مشخص باشد.
معاون اول رییس جمهور یكی از راه های حمایت از كالای ایرانی را مبارزه با قاچاق كالا دانست و اظهار داشت: دولت سال گذشته فهرستی از اقلام و كالاهای اصلی قاچاق را تدوین كرد تا تمركز اصلی دستگاه های متولی مبارزه با قاچاق بر این كالاها باشد و خوشبختانه دستاوردهای خوبی نیز نظیر اجرای طرح رجیستری گوشی تلفن همراه حاصل شد و با اقدامات صورت گرفته در زمینه مبارزه با قاچاق كالا، میزان واردات از مبادی رسمی افزایش یافت و از قاچاق این كالا جلوگیری شد.
وی همچنین با اشاره به قانون حمایت از ساخت داخل ، ضرورت توجه به این مقوله را در اجرای طرح های عمرانی از طریق تسهیلات مالی خارجی مورد تاكید قرار داد و افزود: باید در اجرای این گونه طرح ها از توانمندی داخلی نیز استفاده شود و در بخش هایی كه توان ساخت داخل وجود دارد، كارهای اجرایی به طرف خارجی سپرده نشود.
جهانگیری افزود: یكی دیگر از مصوبات دولت برای حمایت از تولید داخلی ممنوعیت خرید كالاهای خارجی كه مشابه داخلی دارند، است كه در این راستا دولت فهرستی تدوین كرد تا از خرید كالاهایی كه مشابه داخلی آن وجود دارد از محل بودجه دولتی جلوگیری شود.
معاون اول رییس جمهور با تاكید بر اینكه دبیرخانه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی باید در سال جاری با انرژی مضاعف فعالیت كند از این دبیرخانه خواست تا ظرف دو هفته آینده برنامه های پیشنهادی خود را برای تحقق شعار سال جدید و برنامه كارگروه های ملی برای سال ۹۷ را ارائه كند.
وی همچنین با اشاره به گزارش ارائه شده در جلسه در خصوص طرح شناسه كالا برای جلوگیری از قاچاق كالا گفت: لازم است وزارت امور اقتصادی و دارایی و وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص نحوه اجرای این طرح توافق كنند و نتیجه را گزارش نمایند.
پزشكیان نائب رییس اول مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه با تاكید بر اینكه بودجه ریزی مبتنی بر عملكرد نیازمند تحول و تغییراتی است، گفت: بودجه ریزی باید واقعاً مطابق با عملكرد دستگاه ها باشد و نه اینكه فهرست اقدامات صورت گرفته مبنای بودجه ریزی قرار گیرد.
وی همچنین با تاكید بر ضرورت حمایت از تولیدات داخل افزود: باید دقت كنیم كه حمایت از صنایعی صورت گیرد كه تولیدات آنها در كشور بازار داشته باشد.
در این جلسه كه وزرای نفت، راه وشهرسازی، تعاون، كار و رفاه اجتماعی، جهاد كشاورزی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، امور اقتصادی و دارایی، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رییس سازمان برنامه و بودجه، رییس سازمان امور اداری و استخدامی كشور، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رییس جمهور و معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده نیز حضور داشتند، دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گزارشی از برنامه پیشنهادی سال ۹۷ برای اجرای اقتصاد مقاومتی با تاكید بر حمایت از كالای ایرانی ارائه كرد.
براساس این گزارش حمایت از تولید كالا و خدمات ایرانی و ایجاد اشتغال، تحریك تقاضا و ترویج مصرف كالای داخلی، تقویت صادرات كالا و خدمات داخلی، مدیریت واردات و جلوگیری از قاچاق، مشاركت عمومی و خصوصی و بودجه ریزی مبتنی بر عملكرد از جمله محورهای اصلی برنامه های اولویت دار اقتصاد مقاومتی در سال ۹۷ خواهد بود.
دبیر ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی همچنین گزارشی از برنامههای دولت برای اجرای اقتصاد مقاوتی در بخش مسكن، بخش حمل و نقل درون شهری و برون شهری، بخش كشاورزی و بخش صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی برای سال ۹۷ نیز ارائه كرد و گفت: شفافیت های مالی، رفع فقر مطلق و توسعه عدالت اجتماعی و نظارت بر اجرای برنامه ششم، بودجه و احكام رییس جمهور از دیگر موضوعاتی است كه در سال ۹۷ دنبال خواهد شد.
انتهای پیام