محمدتقی میرزاجانی، معاون اجرایی شورای عالی قرآن در گفتوگو با خبرنگار ایکنا در خصوص بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن اظهار کرد: اعتقاد دارم نمایشگاه قرآن به ویژه نمایشگاه بینالمللی که سابقه 26ساله دارد به عنوان تفرجگاه معنوی برای مردم علاقهمند به ساحت قرآن از سراسر کشور به ویژه برای مردم تهران، نعمت بزرگی است.
وی با اشاره به برپایی هرساله این نمایشگاه که زمینه حضور خانوادهها را در آن فراهم کرده است، عنوان کرد: این نمایشگاه زمینهای برای ارائه آخرین دستاوردهای قرآنی جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف پژوهشی، آموزشی و تبلیغی و ترویجی است.
میرزاجانی بیان کرد: این فرصت مغتنم و حتما مفید فایده است و به نظر میرسد، زحمات زیادی از سوی معاونت قرآن و عترت ارشاد تحمل و تقبل شده است که کار به اینجا رسیده است و انشاءالله مورد استفاده تمامی بازدیدکنندگان نمایشگاه قرار گیرد.
معاون اجرایی شورای عالی قرآن در پاسخ به این سؤال که آیا نمایشگاه قرآن جایگاه واقعی خود را در میان مردم پیدا کرده است، اظهار کرد: از سال 84 تا سال 92 به دلیل مسئولیتی که در نمایشگاه قرآن داشتهام با جنس کار تا حدودی آشنایی دارم و به نظرم میرسد هنوز با آن ایدهآل فاصله زیادی داریم، البته در مسیر حرکت میکنیم و هدفگذاریهایمان درست است، اما تا رسیدن به آنچه که غایت و هدف است، فاصله داریم و به معنای واقعی کلمه اینکه شاهد تحول شهروند ایرانی و تهران با حضور در نمایشگاه و پس از بازدید از بخشهای مختلف نمایشگاه باشیم، به نظرم این اتفاق هنوز نیفتاده است.
وی با تأکید بر اینکه هدفگذاری اصلی نمایشگاه قرآن باید این باشد، گفت: یعنی افرادی که از نمایشگاه بازدید میکنند باید هدیه قرآنی نصیب آنها شود که پس از خروج از نمایشگاه در سبک زندگی آنها تأثیرگذار باشد. ما با این هدف بلند که گفتنش راحت و آسان اما عملیاتی کردن آن سخت است، فاصله زیاد داریم و بیشتر به نظر میرسد، نمایشگاه این بخش مأموریت و هدفش را دنبال میکند که مردم بتوانند آخرین محصولات و کالاهای قرآنی خود را از نمایشگاه تهیه و خریداری کنند.
میرزاجانی عنوان کرد: در حالی که این یکی از هدفهای نمایشگاه است که مردم بتوانند از آن لوحهای فشرده قرآنی، کتابها و ... را فراهم کنند، بلکه باید بازدیدکنندگان تأثیر معنوی جدی از فضای قرآنی دریافت کنند و این تأثیر معنوی به تدریج در سبک زندگی آنها مؤثر واقع شود و به نظر میرسد با این هدف فاصله زیادی داریم و باید فکر اساسی برای تحقق این هدف کرد.
معاون اجرایی شورای عالی قرآن در خصوص فعالیت شورا در نمایشگاه قرآن اضافه کرد: امسال نهادهای قرآنی دفتر مقام معظم رهبری مثل سنوات گذشته غرفه داریم اعم از شورای عالی قرآن، مرکز طبع و نشر قرآن جمهوری اسلامی ایران و کمیته اعزام و دعوت از قاریان قرآن کریم داریم که به ارائه معرفی فعالیتهای این مجموعهها میپردازند.
وی ادامه داد: البته امسال در کنار این مجموعهها، غرفهای برای طرح آموزشی ـ تربیتی اسوه در نمایشگاه قرآن برپا کردیم. این طرح، طرح نخبگانی ویژه در حوزه قرائت قرآن ویژه نوجوانان است که به معرفی این فعالیت فاخر میپردازیم.
میرزاجانی با اشاره به طرح اسوه، اضافه کرد: در این طرح هر دو سال یکبار در میان قاریان نخبه نوجوان زیر 12 سال از سراسر کشور طی فرآیند نظارتی و ارزیابی و آزمونی جذب جدید داریم بعد از این دوسالی که گذشت، اواخر این هفته انشاءالله فراخوان جذب جدید برای این طرح اعلام میشود و شرایط بیان میشود.
وی ادامه داد: امسال در کنار جذب جدید قراء بشارت و اتفاق مبارکی نیز رخ خواهد داد که میتواند اتفاق مبارکی در سطح قاریان نخبه نوجوان باشد.
میرزاجانی در خصوص شعار نمایشگاه بیست و ششم، عنوان کرد: هنگامی که بار اول این شعار «قرآن، چلچراغ هدایت» را شنیدم برای جذاب بود که این شعار دو بُعد دارد یکی اینکه قرآن واقعا چلچراغ هدایت است و مسیری است که همه را به رستگاری و فلاح رهنمود میکند، اما از حیث ادبیات نیز زیبا است و هر ایرانی که این شعار را میشنود از حیث ادبیات نیز متوجه میشود، انتخاب زیبایی است.
معاون اجرایی شورای عالی قرآن در بخش دیگر از این مصاحبه در خصوص مراسم جزءخوانی ماه مبارک رمضان که در نقاط مختلف کشور برپا است، اظهار کرد: شورای عالی قرآن یکی از ارکان جدی این اتفاق در کنار صدا و سیما و میزبانانی که در استانهای مختلف متکفل این امر هستند، البته مراسم جزءخوانی که با پخش از رسانه همراه است و باید قرائی که در آنها به تلاوت میپردازند از صلاحیتهای اجتماعی و فنی لازم برخوردار باشند، تقریباً فعالیت شورا در این بخش در اوج قرار دارد که تعامل نزدیکی با صدا و سیما و شبکههای سراسری و استانی و هم صدای استانها و سراسری این ارتباط برقرار است به ویژه فعالیت جدی به ویژه در بخش نظارتی شورای عالی قرآن انجام میشود.
وی با اشاره به دیدار جامعه قرآنی در طلیعه ماه مبارک رمضان با مقام معظم رهبری، اضافه کرد: در این محفل قرآنی 14 اساتید و قاریان و حافظان و گروههای جمعخوانی و تواشیح قرآن به هنرنمایی پرداختند و این جلسه در نوع خود جلسه راهبردی برای جامعه قرآنی کشور تلقی میشود و هم ویتریتی برای ارائه و نمایش هنرهای تنغیمی قرآن و هم حاضران از اساتید قرآن از سراسر کشور از آن استفاده میکنند وهم مقام معظم رهبری آن تلاوتها را استماع میفرمایند و در پایان این جلسه فرمایشات و سخنان حکیمانه مقام معظم رهبری برای پیشبرد فعالیتهای قرآنی در طول یکسال راهبردی و مهم است.
یادآور میشود، بیستوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن تا ۱۴ خردادماه و از ساعت ۱۷ تا ۲۴ در مصلای امام خمینی(ره)در حال برپایی است.
انتهای پیام