کد خبر: 3718509
تاریخ انتشار : ۰۷ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۸
حجت‌الاسلام ارزانی:

موثرترین شبکه هم‌افزای مسجدی در کشور را تشکیل می‌دهیم

گروه جامعه ــ دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با اشاره به ارزش تدوین سند تحول این کانون‌ها گفت: این سند برای افق سال 1414 هجری شمسی تنظیم شده و 12 سیاست و 29 برنامه دارد که هدف اصلی آن، ایجاد موثرترین شبکه هم‌افزای مسجدی و مذهبی در کشور است.

موثرترین شبکه هم‌افزای مسجدی در کشور را تشکیل می‌دهیم

به گزارش ایکنا؛ همایش آموزشی مدیران کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان تهران با محوریت برنامه‌های قرآنی عصر دوشنبه، هفتم خردادماه در سالن نشست‌های بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

در ابتدای این برنامه، سیدهاشم خضری، سرپرست دبیرخانه کانون‌های فرهنگی هنری مساجد تهران ضمن بیان خیرمقدم و تشکر از ائمه جماعات و مدیران کانون‌هایی که در همایش شرکت کرده‌اند، گفت: سیاست ستاد عالی این است که از این پس، تمام حمایت‌های نقدی و غیرنقدی به کانون‌ها بر مبنای میزان فعالیت آن‌ها و امتیازی که در سامانه سجا ثبت می‌شود اهدا می‌گردد برای مثال اخیراً تعداد زیادی قرآن کریم به کانون‌هایی که در سامانه سجا ثبت نام کرده‌اند، اهدا شد.

وی همچنین با اشاره به اولویت‌های قرآنی کانون‌ها درباره برنامه‌ این مجموعه‌ها در ماه مبارک رمضان گفت: برگزاری جلسات «قرآن و خانواده» در مساجد، توزیع کتاب تفسیر پنج جزء پایانی قرآن کریم، آموزش قرائت صحیح نماز، برگزاری مراسم تلاوت قرآن کریم در شب 23 ماه رمضان توسط نوجوان‌ها، برگزاری مراسم گرامیداشت ولادت امام حسن مجتبی(ع) در کانون‌ها به ویژه برنامه‌ای که در کانون امام حسن(ع) ورامین با سخنرانی حجت‌الاسلام ارزانی برگزار می‌شود، از جمله این برنامه‌هاست.

در ادامه این همایش، حجت‌الاسلام والمسلمین ارزانی، دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد با یادآوری بیانات مقام معظم رهبری درباره اهمیت کانون‌ها گفت: ما باید به عنوان بچه‌های انقلاب بدانیم برای اعتلای نظام مقدس چه کاری انجام می‌دهیم، انتظار رهبری انقلاب و دغدغه نظام این است که فعالیت موثر در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد انجام شود، از طرفی ما هم به عنوان مسلمان در قبال مسجد مسئولیتی داریم. در سراسر کشور، 24 هزار کانون داریم که این تعداد، ظرفیت بالایی است اما متاسفانه تاکنون فعالیت هم‌افزا نداشته‌ایم و دغدغه‌ و هدف مشترک تعریف نکرده‌ایم.

مشاور وزیر ارشاد افزود: بیش از 350 نفر ساعت از دبیران ستادی و کارشناسان مسجدی با ما جلسه و گفت‌وگو داشته‌اند که حاصل این جلسات، سند تحول کانون‌های فرهنگی هنری مساجد شده است؛ سندی که برای افق سال 1414 هجری شمسی تنظیم شده و 12 سیاست و 29 برنامه دارد. بر اساس این سند، سه برنامه پنج‌ساله تنظیم شده که هدف اصلی آن، ایجاد موثرترین شبکه هم‌افزای مسجدی و مذهبی در کشور است.

حجت‌الاسلام ارزانی با اشاره به ظرفیت محدود دولت‌ها برای کمک به کانون‌های فرهنگی مساجد تصریح کرد: در حال حاضر یارانه‌ای که دولت به کانون‌ها می‌دهد حدود یک میلیون تومان است، این مقدار هر چه قدر هم اضافه شود باز هم تغییری حاصل نمی‌شود مگر اینکه سیاست‌های هم افزایی و استفاده از ظرفیت‌های ستادی را پیش بگیریم، ما چاره‌ای نداریم برای تاثیرگذاری بهینه با حداقل بودجه به سمت تمرکز بر یک یا دو حوزه برویم، مخاطب اصلی فعالیت‌ها را مشخص کنیم و ابتدا و انتهای پروژه‌ها را مشخص کنیم.

دبیر ستاد عالی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد در پایان یادآور شد: در کشور 80 هزار مسجد داریم که با فعالیت‌های مردمی ساخته شده‌اند و مردم آن‌ها را مدیریت می‌کنند، باید از ظرفیت خیران و فعالان مسجدی برای اجرای برنامه کانون‌ها کمک گرفته شود، ضمن اینکه از این پس نیز بر اساس امتیاز و فعالیت‌های ثبت شده در سامانه سجا، کمک‌های ستاد عالی به کانون‌ها اختصاص می‌یابد.

یادآور می‌شود؛ برگزاری منظم و شایسته این همایش مسجدی در فضای نمایشگاه قرآن، قابل توجه و تحسین بود.

انتهای پیام

captcha