سیدعلی سرابی، قائم مقام شورای عالی قرآن در گفتوگو با خبرنگار ایکنا در خصوص فعالیت بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن اظهار کرد: نمایشگاه قرآن به دلیل زمان طولانی که از گشایش آن از دهه 60 میگذرد، اجمالاً مردم به ویژه اقشار فرهنگی و مذهبی با آن آشنا هستند و معمولاً نیز در برنامههای سالانهشان حضور در نمایشگاه قرآن هست.
وی ادامه داد: اما این توجه و حضور در دورههای مختلف شدت و ضعف داشته است. در نمایشگاه امسال و براساس مشاهداتی که طی چندین بازدید از نمایشگاه قرآن داشتم به این نتیجه رسیدم که نسبت به سالهای گذشته، امسال شاهد حضور مناسب و خوب مردم بودیم.
سرابی عنوان کرد: در برخی از قسمتها و بخشها نیز کما بیش کم ظاهر شدند، برخی از بخشها نیز مثل سال گذشته بودند. اما برخی از بخشها بهتر و قویتر حضور پیدا کردند، چنانکه در بخش نهادها و سازمانها دو غرفه شورای عالی قرآن و مرکز طبع و نشر مثل سالهای گذشته حضور داشتند البته از شامگاه 11 خردادماه شاهد جمع شدن این بخشها به دلیل آمادگی برای مراسم شبهای احیا در نمایشگاه قرآن بودیم.
وی ادامه داد: بخش کودک و نوجوان نیز شامل بخشهای بانشاط و قابل توجهای بود و در بخش کتاب نیز حضور ناشران معروف را شاهد بودیم، اما بالا رفتن قیمت کاغذ تأثیر قابل توجهی بر روی قیمت محصولات داشته است و حقیقتاً قدرت خرید مردم ممکن است با کاهش مواجه شده باشد که طبعاً باید مدیریت نمایشگاه و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این حوزه حمایت میکرد. حدود هشت سال گذشته قرار شد که کاغذ آزاد شود، آن هنگام اعلام شد که سوبسید کتاب را به مصرفکننده میدهیم، طبعاً انتظار میرود این سوبسید به علاقهمندان به تهیه کتاب چه مصحف شریف، چه کتابهای قرآنی داده شود و به نرمافزارها تعلق بگیرد و ظاهراً خیلی این حمایتها در نمایشگاه نبوده است.
قائممقام شورای عالی قرآن بیان کرد: نکته دیگر درباره مدت زمان نمایشگاه قرآن است به نظر میرسد طی سالهای آتی، نمایشگاه باید کل ماه مبارک رمضان را پوشش دهد و طی ایام شبهای قدر مردم رغبت بیشتری برای حضور در نمایشگاه قرآن دارند و اگر ساعات مناسبسازی شود، شاهد حضور بیشتر مردم خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت نمایشگاه باید زمان آن را افزایش دهد، عنوان کرد: نمایشگاه قرآن به جز جنبه بینالمللی جنبه ملی آن نیز حائز اهمیت است و این فضا و امکان برای حضور علاقهمندان از شهرستانها باید مهیا شود، اگرچه در بسیاری از استانها نمایشگاه قرآن برپا میشود، اما با این ابعاد و فرصت نیست و بسیاری از مردم هستند که برای بازدید نمایشگاه قرآن، بارها و بارها در آن حضور پیدا میکنند.
سرابی بیان کرد: امیدواریم سال آینده مدیریت نمایشگاه بر آن تأمل بیشتری کند و طول مدت روزهای نمایشگاه را افزایش دهد.
وی در خصوص تخصصی شدن نمایشگاه قرآن و برپایی آن طی ایام سال، اظهار کرد: در سالهای گذشته نیز شاهد برپایی نمایشگاه قرآن محدود به مناسبتهایی چون دهه فجر بودیم، اما اینکه به صورت تخصصی و فوق تخصصی در زمانهای دیگر برگزار شود، خوب است، اما به نظر میآید چون ماه رمضان، بهار قرآن است و توجه مردم به مسائل قرآنی بیشتر جلب میشود، نباید تضعیف شود.
قائم مقام شورای عالی قرآن تصریح کرد: نمایشگاه قرآن در ماه مبارک رمضان کارکرد خود را دارد، اما این منافاتی ندارد به اینکه در مناسبتهای دیگری نیز شاهد برپایی نمایشگاه قرآن باشیم، چون این کشش در جامعه ما است.
یادآور میشود، بیست و ششمین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم از 29 اردیبهشت تا 14 خردادماه در مصلای امام خمینی(ره) تهران برگزار شد.
انتهای پیام