به گزارش ایکنا؛ حجتالاسلام سید محسن اخوان، مدیر مدرسه ناصریه اصفهان با اشاره به حضور حوزه علمیه ناصریه در دهمین نمایشگاه بینالمللی گردشگری استان اصفهان، اظهار کرد: مدرسه ناصریه به عنوان اولین پایگاه تخصصی و متمرکز در زمینه گردشگری دينی قریب به 10 سال دارای فعالیتهای متنوع و گستردهای برای گردشگران بوده و توانسته با استفاده از ظرفیت جغرافیایی خود که در دل مسجد امام قرار گرفته و به نتایج خوبی در این زمینه دست یابد، از این رو تلاش کردیم با حضور در این نمایشگاه تجربیات خود را در اختیار دیگران قرار دهیم.
وی با بیان اینکه گردشگری مذهبی با وجود ظرفيتهای بالا برای جذب گردشگران خارجی هنوز جایگاه واقعی خود را در کشور پیدا نکرده است، افزود: در کنار انتقال تجربیات به دیگر ارگانها و نهادهايي که در زمینه گردشگری فعالیت میکنند، ارائه توانمندیهای این مدرسه در اجرای فعالیتهای تبلیغی و مذهبی در اماکن مختلف که به جذب بیشتر گردشگر کمک میکند از دیگر اهداف ما برای حضور در این نمایشگاه است تا با ارتباطگیری و همکاری منظم با سایر نهادهای تصمیمگیرنده در باب گردشگری بتوانیم به شکلی هدفمند و دقیق به معرفی مردم و ایران اسلامی بپردازیم.
مدیر مدرسه ناصریه اصفهان با اشاره به این که گردشگری در ایران صرفاً نشان دادن چند بنای معماری و تاریخی برای گردشگر نیست، عنوان کرد: متأسفانه عليرغم اينكه در سالهای اخير فعاليتها و برنامههای مختلفي جهت شناساندن فرهنگ ملي صورت گرفته ولي هنوز نتوانستهایم کشور ایران را با انبوه ظرفیتهایی که در بحث گردشگری دارد به گردشگران نشان بدهیم و برایشان بگوییم که دارای چه تمدن و فرهنگ غنی و بینظیری چه در معماری و چه در فرهنگ و هنر و چه در همه شئون زندگي هستیم.
اخوان ادامه داد: یکی از مسائلی که در بحث گردشگری مطرح است تبادل فرهنگی است، چرا که ما با گردشگرانی مواجهه هستیم که صرفاً برای دیدن چند فضای معماری وارد ایران نمیشوند، آنها سفر میکنند تا دلیل ساخت این بناها، دلیل خوشمزگی غذاها، دلیل پوشش بینظیر و ... را درک کنند، سفری برای فهمیدن و شناختن و درک کردن؛ تا تفاوتها را درک کنند و به سوال و گمشده خودشان برسند.
وی تصریح کرد: حوزه علمیه ناصریه بر همین اساس تلاش کرده است تا نیازهای گردشگران را از هر سن و جنس و ملیت و با هر فرهنگ و اعتقادی را شناسایی کند و طرحها و برنامهریزیهای دقیقی در این زمینه انجام دهد.
مدیر مدرسه ناصریه بیان کرد: ما قصد داریم تا با این برنامههای طراحیشده گردشگر بدون پاسخ به سؤالات ذهنی و اعتقادی درباره اسلام و مردم ایران از کشور خارج نشود، چرا که اگر کسی که با پای خودش به ایران آماده و نتوانیم او را به شناخت دقیق و صحیحی از ایران و اسلام برسانیم و او با همین رویه به کشور خود برگردد باز هم مثل قبل قطعاً تحت تأثیر رسانههای تاکتیک محور قرار میگیرد و این فرصت مناسب از دست رفته میشود.
اخوان افزود: ما نمیخواهیم گردشگر بدون برنامهریزی و عجولانه از چند بنای تاریخی و معماری ما در چند شهر مشخص، بدون درک صحیح از اعتقادات و تاریخ و فرهنگ این کشور از پایانههای مسافربری ایران خارج بشود. نگاه ما نگاه صرفاً اقتصادی محض نیست اگرچه که میتوانیم با یک برنامهریزی دقیق و هدفمند و هماهنگ آمار گردشگران را افزایش دهیم بلکه میخواهیم در کنار بحث اقتصادی كه به صورت ارزشافزودههای فراوان میتوان استفاده كرد، گردشگر را به شناخت دقیقی از ایران در عرصههای مختلفی برسانیم.
وی با بیان اینکه از هند تا چین و همچنین کشورهای اروپایی در زمینه گردشگری مذهبی ورود پیدا کردهاند و سود سرشاری نيز از این راه به دست آوردهاند، افزود: گردشگری مذهبی در سرتاسر دنیا در حال رشد و توسعه هست چرا که مردم دنیا دوست دارند تا ادیان الهی را از نزدیک لمس کنند و ببینند. دوست دارند تا تفاوت هندو و مسلمان را در یک جامعه ببینند، دوست دارند در مراسم عزاداری ماه محرم ما شرکت کنند، دوست دارند در بزرگترین پیادهروی دنیا یعنی اربعین حسینی حضور یابند و از نزدیک شاهد این جنبوجوش و اعتقاد باشند، ولی ما نتوانستهایم از این پتانسیلها به گونهای كه شايسته است در گردشگری استفاده کنیم و هنوز توفیق خاصی در این زمینه به دست نیاوردهایم.
اخوان تأکید کرد: غفلت از این ظرفیتهای بالفعل در زمینه گردشگری سبب شد تا ما برنامههای مشخصی برای اجرایی شدن این پتانسیلها تدوین کنیم که در این زمینه نیازمند همکاری سایر سازمانها و فعالان صنعت توريسم هستیم.
انتهای پیام